Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΟΔΗΓΙΕΣ προς υποψήφιους δημάρχους. Μύθοι και αλήθειες

Το βρήκα εδώ
Δεν συμφωνώ απολύτως στις "αλήθειες" και θα εκφράζω τις αντιρρήσεις μου, που είναι καθαρά προσωπικές και δεν σημαίνει ότι συμφωνούν όλοι με αυτές ίσως περισσότερο γιατί δεν είναι πραγματικές αντιρρήσεις, αλλά μάλλον τα θέλω μου.
Πάντως το αρχικό άρθρο είναι ενδιαφέρον και αξίζει να το διαβάσετε.

9 Μύθοι και 9 Αλήθειες για την επιλογή ενός Δημάρχου
Του Επικοινωνιολόγου Θανάση Παπαμιχαήλ
Βάσει στοιχείων έρευνας καταρρίπτονται μύθοι που χρόνια τώρα ταλανίζουν τους υποψήφιους και αιρετούς Δημάρχους και αποκαλύπτονται αλήθειες που θα γίνουν χρήσιμο εργαλείο στα χέρια όσων υποψηφίων συναγωνιστούν για να κερδίσουν την ψήφο στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΜΥΘΟΣ Νο. 1: Ο υποψήφιος Δήμαρχος είναι απαραίτητο να... υποστηρίζεται από το κόμμα που προτιμά ο ψηφοφόρος.
ΑΛΗΘΕΙΑ No. 1: Οι ψηφοφόροι επιλέγουν για Δήμαρχο τον υποψήφιο που εκείνοι θεωρούν άξιο, ασχέτως χρισμάτων και δαχτυλιδιών.(σημ. δυστυχώς, δεν είμαι και πολύ σίγουρος γι αυτό)
ΜΥΘΟΣ Νο. 2: Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να είναι πιστός στις γραμμές του κόμματός του.
ΑΛΗΘΕΙΑ Νο. 2: Οι ψηφοφόροι στηρίζουν για Δήμαρχο τον υποψήφιο που μπορεί να ξεπερνά τις κομματικές γραμμές και να δρα ανεξάρτητα για το καλό της πόλης του.
ΜΥΘΟΣ Νο. 3: Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν χρειάζεται να έχει σημαντική πείρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αρκεί να είναι νέο πρόσωπο με όρεξη για δουλειά.
ΑΛΗΘΕΙΑ Νο. 3: Οι ψηφοφόροι δίνουν εξαιρετική σημασία στην πείρα των υποψηφίων Δημάρχων και επιλέγουν ανάλογα. (σημ. προσωπικά εγώ, ΔΕΝ θα έδινα τόσο μεγάλη σημασία στην πείρα -και οι πασοκτζήδες υπουργοί έμπειροι ήταν και τα είδαμε τα χαϊρια μας, θα προτιμούσα έναν νέο άνθρωπο με λιγότερη εμπειρία, και περισσότερο αγάπη για τον τόπο του)
ΜΥΘΟΣ Νο. 4: Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να στηρίζεται σε δοκιμασμένες λύσεις.
ΑΛΗΘΕΙΑ Νο. 4: Οι ψηφοφόροι επιλέγουν για Δήμαρχο τον υποψήφιο που είναι έτοιμος να δοκιμάσει νέα πράγματα για να πάει ο τόπος μπροστά.
ΜΥΘΟΣ Νο. 5: Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να κρατά τις ισορροπίες και να τους έχει όλους ευχαριστημένους (σημ.και για αυτό δεν έχω πειστεί απόλυτα - εκτός και αν ισχύει η αρχή, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα)
ΑΛΗΘΕΙΑ Νο. 5: Οι ψηφοφόροι θέλουν από το Δήμαρχο να είναι έτοιμος και να «σπάσει αυγά».
ΜΥΘΟΣ Νο. 6: Δεν έχει σημασία εάν ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πόλη όπου θέτει υποψηφιότητα
ΑΛΗΘΕΙΑ Νο. 6: Οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται περισσότερο τον υποψήφιο που έχει μεγαλώσει στην πόλη τους και έχει βιώσει από κοντά τα προβλήματά της.
ΜΥΘΟΣ Νο. 7: Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να λειτουργεί ως manager και να δίνει μεγάλη έμφαση στη διαχείριση. (σημ. πάλι προσωπικά μιλάω, προτιμώ ένα δήμαρχο manager, παρά έναν οικείο χαζοβιόλη και καλό παιδί σαν το νίκο-νίκο, γιατί από αυτούς καήκαμε τόσα χρόνια, από τα καλά παιδιά)
ΑΛΗΘΕΙΑ Νο. 7: Τους ψηφοφόρους τους ενδιαφέρει περισσότερο ο υποψήφιος Δήμαρχος να είναι ένας καθημερινός άνθρωπος με τον οποίο θα νιώθουν πιο οικεία.
ΜΥΘΟΣ Νο. 8: Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να έχει μεγάλα οράματα για τον Δήμο.
ΑΛΗΘΕΙΑ Νο. 8: Οι ψηφοφόροι επιλέγουν τον υποψήφιο που ασχολείται με πρακτικά ζητήματα και με τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν διαφορά στην ποιότητα ζωής τους, παρά εκείνον που τους υπόσχεται μεγάλες αλλαγές και ανατροπές.
ΜΥΘΟΣ Νο. 9: Ένας νέος υποψήφιος με περιορισμένους οικονομικούς πόρους δεν μπορεί να επικοινωνήσει τα μηνύματά του επαρκώς στους πολίτες, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες εκλογής του.
ΑΛΗΘΕΙΑ Νο. 9: Οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν εντυπωσιάζονται από ιλουστρασιόν φαντασμαγορικά έντυπα, αλλά από έξυπνες και πρωτότυπες επικοινωνιακές ιδέες χαμηλού κόστους, που δεν είναι απαγορευτικές για κανέναν υποψήφιο.




για την αντιγραφή και τον σχολιασμό
ο Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: