Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ.


Η απάντηση στη κρίση από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση.


- Το NewsIt αποκαλύπτει πρώτο το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Απασχόλησης
- Προβλέπει μείωση των αποζημιώσεων από απόλυση κατά 50% μέσω της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης από τον εργοδότη που από 24 μήνες πέφτει στους 4 μήνες.


Το NewsIt αποκαλύπτει πρώτο την πρόταση του υπουργείου Απασχόλησης για την περικοπή των αποζημιώσεων από τις απολύσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η πρόταση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου είναι οι αποζημιώσεις να μειωθούν κατά 50% μέσω της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης.

Μέχρι τώρα εάν ένας εργοδότης προειδοποιήσει τον εργαζόμενό του σε διάστημα 24 μηνών, τότε υποχρεώνεται να του καταβάλλει τη μισή αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Σύμφωνα με την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου ο χρόνος αυτός μειώνεται στους 4 μήνες.

Αν δηλαδή ένας εργοδότης προειδοποιήσει 4 μήνες νωρίτερα τον εργαζόμενο που θέλει να απολύσει τότε θα του χορηγεί τη μισή από την αποζημίωση που του ορίζει ο νόμος. Εάν η απόλυση γίνεται χωρίς προειδοποίηση τότε ο εργαζόμενος θα παίρνει όλη την αποζημίωσαη όπως προβλέπεται σήμερα....
Επίσης στο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται ότι για προσφυγή σε διαιτησία θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρές.

Το υπουργείο Απασχόλησης είχε καλέσει σε διαβούλευση εργοδότες και εργαζόμενους. Στο διάλογο όμως έστειλαν προτάσεις μόνο οι εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ η ΓΣΕΕ απείχε. Έτσι η πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου δεν περιλαμβάνει τις θέσεις της.

Παρόλα αυτά το υπουργείο Απασχόλησης σε μία προσπάθεια συναίνεσης δίνει επτά ημέρες μέχρι την επόμενη δηλαδή Τετάρτη στη ΓΣΕΕ να υποβάλλει τις αντιπροτάσεις της. Εάν δεν το κάνει τότε η πρόταση αυτή θα κυρωθεί ως έχει.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=31041&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια: