Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Να "διαλυθούν" τα κόμματα θέλει η Διαμαντοπούλου...


Να μια απόδειξη ότι οι συμμετέχοντες στη λέσχη Bilderderg δεν είναι τυχαίοι, ούτε η θέση τους στο πολιτικό σύστημα είναι θέμα ικανοτήτων ή βαθιάς γνώσης του αντικειμένου που διαχειρίζονται. Πολύ δε περισσότερο, οι δήθεν αθώες ή οι φαινομενικά εκτός τόπου και χρόνου πολιτικές τους δηλώσεις και τοποθετήσεις. Εμείς γι’ αυτό κρατάμε πάντα μια πισινή και δεν ενδίδουμε σε ότι ακούγετε επαναστατικό και ανατρεπτικό. Οι κύριοι αυτοί ξέρουν από πριν ή μάλλον οι ίδιοι έχουν σχεδιάσει την όποια κρίση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, έχοντας ήδη έτοιμη την διάδοχη κατάσταση, ακόμη και μέσα από επαναστάσεις ή αιματηρές ανατροπές. Οι μόνοι χαμένοι ακόμη μια φορά θα είμαστε εμείς που θα πιστέψουμε στους ανατρεπτικούς λόγους και τα δήθεν οράματα των νέων εποχών.
Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και τη νέα γενιά, είναι αυτό που τρέμουν αυτοί οι κύριοι. Μας θέλουν μαντρωμένους και προβλέψιμους.


Μ.Ε.Π


...και διαχωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις σε "σοβαρές" και μη, προβοκάροντας και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!
Από το "PRESS-GR"
.
Από τον Γιώργο Δημητράκη
Με σημερινές δηλώσεις της, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κουβέλη και των άλλων τριών βουλευτών τονίζοντας ότι «είναι πολύ θετικό και κρίσιμο να υπάρξει μια Αριστερά με σοβαρό λόγο». Επίσης θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει να απευθυνθεί κάπου» και υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον ένα από τα πλέον αντιδραστικά σχήματα του Κοινοβουλίου:«Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια σοβαρή Αριστερά, με ακροατήριο στην ελληνική κοινωνία, παρά να απορροφώνται από έναν αντιδραστικό λόγο διάφορες κατά βάση ακραίες και α-πολιτικές τάσεις».
Επίσης, η έχουσα και αρχηγικές βλέψεις υπουργός δεν βλέπει ενδεχόμενο συνεργασίας ενός τμήματος του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Κουβέλη διότι «οι φυγόκεντρες τάσεις του ΠαΣοΚ αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο κοντά στο ΚΚΕ, παρά στους ανανεωτικούς της Αριστεράς» ενώ λέει ότι προτάσεις της για την αναμόρφωση της εκπαίδευσης "είναι πιο κοντά με τις αντίστοιχες της Αριστεράς, παρά με εκείνες που διατυπώνονται από μια μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ".
Τι καταλαβαίνει κανείς από αυτά;
1. Ότι η κ. Διαμαντοπούλου δεν μπορεί να ...κρυφτεί από την πολλή χαρά ή επίτηδες κάνει αυτές τις δηλώσεις για να "κάψει" οποιαδήποτε προοπτική επιτυχίας του εγχειρήματος Κουβέλη, εμφανίζοντας τον ως δεκανίκι ή έστω ως εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς στο βάθος βλέπει ανταγωνιστικά την παρουσία του στον ίδιο χώρο.
2. Κάνει μια ανεπίτρεπτη παρέμβαση στα εσωτερικά άλλου κόμματος ευχόμενη "να διαλυθεί" ο ΣΥΡΙΖΑ!
3. Προσπαθεί να προβοκάρει μια μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ εμφανίζοντας την "κοντά στο ΚΚΕ", επειδή διαφωνεί με κρίσιμες επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Δείχνει να "φωτογραφίζει" πρωτίστως τους...

τρεις διαγραφέντες βουλευτές, Σακοράφα, Δημαρά και Οικονόμου. Ανάλογα εκφράζεται για τη στάση "μιας μεγάλης μερίδας του ΠΑΣΟΚ" αναφορικά με τη δική της πολιτική στο υπουργείο Παιδείας. Ωσάν να εύχεται δηλαδή η κ. Διαμαντοπούλου τη "διάλυση" και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας εμμέως πλην σαφώς έναν οριζόντιο διαχωρισμό μεταξύ "σοβαρών" και "μη σοβαρών" πολιτικών δυνάμεων. Ε, από το χώρο της δεξιάς στους "σοβαρούς" προφανώς θα περιλαμβάνει τη φίλη της της Ντόρα Μπακογιάννη...
Μόνο τυχαία δεν βγαίνει μπροστά σε αυτό το παιχνίδι, που υπονομεύει και το ίδιο της το κόμμα αλλά εξυπηρετεί άλλα πολιτικά συμφέροντα, η υπουργός Παιδείας...

http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_1530.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: