Ο μάραθος αποτελεί ένα εξαιρετικής θρεπτικής αξίας αρωματικό...
Περιέχει το δικό του μοναδικό συνδυασμό φυτοθρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών ρουτίνη, κερκετίνη και διάφορων καμφερολικών γλυκοζιτών, που του δίνουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Το πιο σημαντικό ωστόσο συστατικό στο μάραθο, είναι η...ανηθόλη, που αποτελεί το κύριο συστατικό του ελαίου του.
Σε εργαστηριακές μελέτες, η ανηθόλη από μάραθο έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης καρκίνου.
Χρησιμοποιείστε λοιπόν το μάραθο στην καθημερινή σας διατροφή, είτε στο μαγείρεμα είτε ως συστατικό μιας σαλάτας και επωφεληθείτε από τα ευεργετικά συστατικά του.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Προσοχή: Πώς να μην σας κλέψουν όταν φύγετε για διακοπές – Πέντε οδηγίες
από κλειδαράδες
-
Συμβουλές και καθημερινές προφυλάξεις ασφαλείας από την Σ.Α.Ε.Κ Οι μέρες
της καλοκαιρινής άδειας είναι μέρες χαράς και ξεκούρασης, ωστόσο είναι και
οι μέ...
Πριν από 46 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου