Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ

Καταγγέλουμε στους δημότες του διευρυμένου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου αλλά και προς κάθε αρμόδια Αρχή, την παραποίηση των πρακτικών της 337/ 2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Το κείμενο της απόφασης, που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Κασσαβέτης, όπως φαίνεται στο από 19/11/2013 ακριβές αντίγραφο (το οποίο  επισυνάπτουμε), ουδόλως συμφωνεί με την απόφαση που ελήφθη στις 18 Νοεμβρίου 2013, στο θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις επιχειρούμενες ποινικές διώξεις Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών, κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων  για το ΤΕΙ Μεσολογγίου».
   Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίασης, που αποδεικνύουν την πραγματική απόφαση του Δ.Σ. και όχι αυτή που κυκλοφόρησε. Δεν προκύπτει από πουθενά, ότι ετέθη θέμα έκδοσης ψηφίσματος, άρα αυτό που κυκλοφόρησε εντέχνως, είναι ΨΕΥΤΙΚΟ.
   Δηλαδή, άλλα ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν και άλλα κυκλοφόρησε η δημοτική αρχή, δήθεν ως ψήφισμα του Δ.Σ..
   Το γεγονός αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ., που προσπάθησαν να φορτώσουν την κύρια ευθύνη της απώλειας της έδρας του ΤΕΙ στους βουλευτές του νομού, αποκρύπτοντας επιμελώς τις ευθύνες του Δημάρχου. Διότι, η συνολικά λανθασμένη στρατηγική που ακολούθησε, απέβη τραγικά εις βάρος της περιοχής μας.
   Το γεγονός δε, ότι με ανύπαρκτο ψήφισμα, εκ των υστέρων, προσπάθησε να φορτώσει σε άλλους την δική του ανικανότητα, αποδεικνύει περίτρανα την πολιτική ανεπάρκεια και επικινδυνότητά του, εμπλέκοντας όλες τις παρατάξεις, σε πράξεις και σκέψεις καθ’ ολοκληρίαν δικές του.
       Η θέση του επικεφαλής της παράταξής μας Νίκου Μουρκούση, όπως εκφράζεται στα πρακτικά του Δ.Σ. που επισυνάπτουμε, για τα γεγονότα του Θεοξένεια, κατά την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τότε, Μάριου Σαλμά, ήταν επί λέξει:
   «Εχω δηλώσει εγγράφως  δημόσια τη θέση μου στα μέσα ενημέρωσης για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας και κατά συνέπεια ότι έχω γράψει με δεσμεύει, δεν υπάρχει θέμα ανασκευής. Παρ’όλα αυτά, εγώ δεν συμφωνούσα τότε και δεν συμφωνώ και σήμερα με τα έκτροπα που ακολούθησαν, με τις βρισιές που ακούστηκαν και με την εκτροπή που πήρε η όλη ειρηνική διαμαρτυρία μας, που πράγματι, όπως όλοι ξέρουμε, έγινε με απόφαση του Δήμου.
   Δηλαδή στην ουσία, τα ακραία στοιχεία τα οποία έβριζαν οικογένειες, θρησκεία και δεν ξέρω τι άλλο, εμένα με χτύπησαν στο στομάχι. Δεν νομίζω ότι είχαν θέση εκεί..».
Οι βουλευτές του νομού, όλων των κομμάτων, θα έπρεπε να είναι αρωγοί των πρωτοβουλιών του Δήμου,  να έχουμε την  συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά μας, κι όχι να τους κάνουμε φραστικές και προσωπικές επιθέσεις, που ντρόπιασαν το Μεσολόγγι πανελλήνια.
Καλούμε τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να αναλάβουν τις ευθύνες τους πάνω στο θέμα της παραποίησης της απόφασης του Δ.Σ. και στην δημοσιοποίηση ανύπαρκτου ψηφίσματος.
Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να επανορθώσει αμέσως, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.
Τέλος, καλούμε το Δήμαρχο να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Δήμο και τα πραγματικά συμφέροντα των συμπολιτών μας, ως μέσο προώθησης των δικών του πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.
Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: