Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ζητείται Παρέμβαση

Έχει παρατηρηθεί ότι, κάθε δημοτική αρχή ακόμη και μια μέρα πριν αναλάβει τα καθήκοντά της βγάζει τα άπλυτα της προηγούμενης στη φόρα. Ως εδώ όλα καλά και κατανοητά. Την επομένη όμως της ανάληψης των καθηκόντων της, ως δια μαγείας, αρχίζει και απολογείται για τα έργα και ελλείψεις, που παιδεύουν τους δημότες, λες και ήταν δικές της επιλογές.


Αυτό ακριβώς έκανε και η προηγούμενη δημοτική αρχή της ιεράς πόλης με τους δοσίλογους του Αιτωλικού γαλάνη – φραγκούλη και λοιπούς. Εκεί που είχε όλο το δίκιο με το μέρος της, εκεί που όλοι οι δημότες περίμεναν από την ιερά διοίκηση του Μεσολογγίου, να στείλει στον εισαγγελέα υποθέσεις που οδήγησαν το Αιτωλικό στην υποβάθμιση και σπαταλήθηκαν άσκοπα ή χάθηκαν τεράστια ποσά, για τα δεδομένα του δήμου, (αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού, χρηματοκιβώτιο, λογαριασμοί νερού, μη τηρούμενα πρακτικά δημοτικού συμβουλίου, κλπ), αυτοί προτίμησαν να συγκαλύψουν και να επωμιστούν τις συνέπειες, οι οποίες εκφράστηκαν και με... το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.


Όλα αυτά τα γράφουμε, γιατί το βίντεο που ακολουθεί, δείχνει ποια ήταν η πραγματική αναβάθμιση που έκαναν οι οραματιστές γαλάνης και σία, στον βιολογικό του Αιτωλικού, όπου δυστυχώς τα αποτελέσματα θα τα επωμιστούμε για πολλά χρόνια ακόμη. Θυμίζουμε ότι σε ερώτηση που έγινε από το σωματείο των ψαράδων προς το Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας, ο τότε δήμος είχε απαντήσει ότι ο συγκεκριμένος αγωγός δεν χρησιμοποιείτε, παρά μόνον σε περίπτωση πολύωρης διακοπής ρεύματος (εδώ) . Γεγονός που μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που υπήρξαν, με βίντεο, φωτογραφίες και ελέγχους δημόσιων υπηρεσιών, ούτε ως ανέκδοτο πλέον δεν ακούγετε. Αν βέβαια κάποιος ρωτήσει τι έκανε από εκεί και πέρα ο Φορέα Διαχείρισης, θα του απαντούσαμε ότι ο Φορέας έχει σοβαρότερες υποθέσεις να ασχοληθεί, όπως για παράδειγμα η κατάρτιση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον πρόεδρο του για αδειοδότηση εξόρυξης πετρελαίου, εντός του θαλάσσιου πάρκου και κατόπιν με την ίδια πειθώ, να απορρίψει τις εργασίες, λόγο θέσης και οικολογικής συνείδησης φυσικά.


Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή, να μη συγκαλύψει κανένα, να δώσει τους αυτουργούς αυτού του περιβαλλοντικού εγκλήματος στη δικαιοσύνη, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η δυσφημιστική για το τόπο ενέργεια. Επίσης να ξανανοίξει ο φάκελος βιολογικός καθαρισμός για να δούμε που πήγαν τα κονδύλια για την αναβάθμισή του και πως και από ποιόν δόθηκε έγκριση, στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να γίνει τελικός αποδέκτης των βοθρολημάτων ο Ντολμάς, μετατρέποντάς τον σε πλωτή χαβούζα και καλαμιώνα.


Το μεγαλύτερο επιχείρημα των τότε διοικούντων και του επιστήμονα που συνέταξε την μελέτη ήταν ότι ο Ντολμάς και η μάχη που δόθηκε από τους προγόνους μας εκεί δεν έχουν να χάσουν τίποτα, διότι τα λύματα θα είναι καθαρά.


Τους αφιερώνουμε αυτό το βίντεο ώστε όταν κάποτε ξεμείνουν από νερό να έρθουν στον αγωγό να κάνουν μπάνιο και να δίνουν και κανένα ποτηράκι στα παιδιά τους.


Επίσης το αφιερώνουμε σε όλους αυτούς που ξεχνάνε ή δεν θέλουν να το αποδεχτούν για τους δικούς τους λόγους και κάθε χρόνο (στην κατά προτίμηση επέτειο της μάχης του Ντολμά),  καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων της μάχης ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού, αλλά βέβαια από την άλλη τους καταθέτουν και τα βοθρολύματα της πόλης ως ένδειξη, μάλλον επιβεβαίωση, ότι η θυσία τους δεν πήγε χαμένη. 


Ακόμη ζούμε, εμείς οι απόγονοί τους.


Ουαί Γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριτές.




Δεν υπάρχουν σχόλια: