Η Άνγκελα Μέρκελ φέτος αναμένεται να αντιμετωπίσει τόσα πολλά προβλήματα , που η ίδια δεν δύναται να αντιμετωπίσει μόνη της , γράφει η εφημερίδα Financial Times. Το άρθρο παραθέτει μια σειρά από προβλήματα που η Μέρκελ έχει να αντιμετωπίσει. Μεταξύ αυτών,είναι η σύγκρουση στην Ουκρανία, το πρόβλημα της οικονομίας της ευρωζώνης, τα ακμάζοντα λαϊκιστικά κόμματα, αλλά και η τρομοκρατική απειλή πάνω από την Ευρώπη. Επιπλέον, η δημοσίευση υπενθυμίζει ότι τον Μάρτιο, η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Οι Financial Times πιστεύουν ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσει τόσες πολλές προκλήσεις, η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος, θα πρέπει να λάβει μια σειρά από «επικίνδυνες αποφάσεις». Η Μέρκελ χρησιμοποιεί για την επίλυση των προβλημάτων, την γνωστή μέθοδο « βήμα προς βήμα», αλλά μια τέτοια προσέγγιση, σύμφωνα με τους Financial Times, «πιθανώς να εξαντλήσει» και την ίδια.
Πιθανώς, η ΕΕ να έφθασε σε ένα σημείο ανάπτυξης, στο οποίο η μέθοδο της σταδιακής προσέγγισης της καγκελαρίου να οδηγεί την ευρωζώνη σε πλήρη... ακινησία, υπογραμμίζει η εφημερίδα. Υπενθυμίζοντας ότι μέσα από τα μέτρα λιτότητας της Μέρκελ, τα οποία εφαρμόζονται εδώ και πέντε χρόνια, πεισματικά, η ίδια προσπάθησε να «ξορκίσει» την κρίση από την ζώνη του ευρώ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη, κατάφερε να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση, η οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα μπορούσε να αντισταθμίσει την ανεργία στην περιοχή, δεν έχει έρθει ακόμη.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι μέσα στην ίδια την Γερμανία η δημοτικότητα της Μέρκελ παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2013, όταν έγινε για τρίτη φορά Ομοσπονδιακή Καγκελάριος της Γερμανίας. Ωστόσο, η πολιτική της λιτότητας που είναι αποδεκτή από την Γερμανία, δυσαρεστεί τα λαϊκιστικά κόμματα σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, στην Ισπανία, η Γερμανία αναγκάστηκε να λάβει υπόψη της το κόμμα «Podemos», στην Γαλλία την Marine Le Pen και το Εθνικό Μέτωπο,και στην Ελλάδα τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει το δημοσίευμα. Αν η Άνγκελα Μέρκελ αποφασίσει ακόμα και την χαλάρωση της νομισματική της πολιτικής, θα πρέπει να βρει έναν «πειστικό» τρόπο να το εξηγήσει στους Γερμανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι στην λιτότητα.
Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, η Μέρκελ έχει αποδείξει ότι είναι μια πολύ καλή «διαχειρίστρια κρίσεων», αλλά αν λάβουμε υπόψη την κλίμακα των επερχόμενων προκλήσεων, ίσως να μην είναι αρκετή μια απλή «διαχείριση», συνοψίζει την εφημερίδα.
Σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα μας στο pentapostagma.gr,η Γερμανία «κοιτάζει» πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα στην ΕΕ. Δεν διαθέτει όραμα και προπάντων το μίγμα της οικονομικής πολιτικής που θα βγάλει, την γηραιά ήπειρο από το αδιέξοδο. Πήραν τα ηνία της Ευρώπης οι γερμανοί, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο , και έπραξαν αυτό που ξέρουν πολύ καλά, δηλαδή, πείνα , δυστυχία, εξαθλίωση, τρομοκρατία και προπάντων , υπεροψία και αλαζονεία. Η ίδια η ιστορία θα τους κρίνει για τρίτη φορά, και θα τους κρίνει πολύ «αυστηρά».
pentapostagma.gr
Gazprom: Οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου (μέσω αγωγών) στην Ευρώπη
αυξήθηκαν κατά 14% πέρυσι
-
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε 297,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου
το 2024, με 54,45 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα να προέρχονται από τη Ρωσία,
σύ...
Πριν από 21 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου