Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Π. Παπαγεωργίου. Πολιτική για το νομό και όχι για την επιβίωση των πολιτικών του εκπροσώπων...

Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας αποκαλύπτει στην ΑΙΧΜΗ κάποιες από τις απόψεις του και τονίζει πως η υλοποίηση του προγράμματος του κόμματος θα μας βγάλει από το τούνελ



Μια ήρεμη και ευγενική εικόνα είναι αυτή που αποπνέει ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, από τα νέα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Παπαγεωργίου προέρχεται από μια οικογένεια με ισχυρή πολιτική παράδοση, ωστόσο όταν ερωτάται από την ΑΙΧΜΗ εξηγεί ότι αυτό δεν έχει άμεση σχέση. «Ως νέος άνθρωπος με επιστημονικό υπόβαθρο κλήθηκα από συμπολίτες μου να προσφέρω τις ικανότητές μου στην παρούσα στιγμή για το κοινό όφελος. Και αυτό έπραξα», τονίζει.

Η ενδιαφέρουσα συνομιλία μας με ένα νέο άνθρωπο κλείνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα προς τον ψηφοφόρο: Εύχομαι την Κυριακή των εκλογών να ξυπνήσει με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και μιαν ελπίδα στο στήθος, υποστηρίζει.

Αναλυτικά: ...


Το κόμμα που εκπροσωπείτε φαίνεται ότι είναι ένα βήμα από την πρωτιά στις εκλογές. Πιστεύετε ότι θα καταφέρει να εκπληρώσει τις πάρα πολλές προσδοκίες που έχει καλλιεργήσει;

Οι όποιες προσδοκίες του ελληνικού λαού δεν καλλιεργήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προέκυψαν εξαιτίας των απαντήσεων που δίνει το πρόγραμμα μας στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Για να καταφέρει να ανταποκριθεί λοιπόν στις προσδοκίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να πραγματοποιήσει το πρόγραμμά του. Γρήγορα, πιστά και απαράκλητα. Και το βαρόμετρο για αυτή του την επιτυχία θα είναι το μέγεθος της συστράτευσης των πολιτών στο πλευρό του. Το μέγεθος της εκλογικής του νίκης στις 25 Γενάρη.



Είστε ένας νέος άνθρωπος με επιστημονικό υπόβαθρο και προοπτικές σταδιοδρομίας. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική; Είναι αποτέλεσμα μιας οικογενειακής παράδοσης;

Τις τελευταίες ημέρες έχω ακούσει και εγώ πολλά σχόλια από συμπολίτες μας που προσπαθούν να απαντήσουν στο γιατί και στο πως. Κάποιοι εστίασαν μάλιστα - καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα δεν έχει σημασία - στην άμεση συγγενική μου σχέση με τον Παυσανία Κατσώτα, δήμαρχο Αθηναίων με τις ψήφους της ΕΔΑ το ’54 και επανειλημμένως βουλευτή και υπουργό της Ε.Κ. Όμως η αιτίαση αυτή ξεπερνά και την πιο ζωηρή δαρβινική φαντασία. Και σίγουρα όσοι καταφεύγουν σε αυτού του τύπου τις εξηγήσεις φυσικά και δεν είναι γνώστες των δημοκρατικών διαδικασιών στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ως νέος άνθρωπος με επιστημονικό υπόβαθρο κλήθηκα από συμπολίτες μου να προσφέρω τις ικανότητές μου στην παρούσα στιγμή για το κοινό όφελος. Και αυτό έπραξα.



Ας έρθουμε λίγο στα τοπικά. Ως γνωστόν ο νομός μας είναι από τους τελευταίους σε ανάπτυξη, βιώνει πληθυσμιακή συρρίκνωση και θεωρείται εγκαταλελειμμένος. Πως θα τον μεταχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι όχι μόνο πρέπει επιτέλους να του συμπεριφερθούν ισότιμα, αλλά πρέπει να υπάρξει και σύγκλιση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθεί πάντοτε στα θέματα που αφορούν το νομό να αφουγκράζεται τη θέληση, τις ανάγκες και τον παλμό των κατοίκων του. Το ότι φτάσαμε στην πληθυσμιακή συρρίκνωση και την εγκατάλειψη, οφείλεται κατά κύριο λόγω στο ότι για δεκαετίες οι αποφάσεις που μας αφορούσαν παίρνονταν σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με φορείς, συλλογικότητες και πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει μια πολιτική για το νομό και όχι για την πολιτική επιβίωση των εκπροσώπων του νομού.



Πείτε μας τα πέντε πρώτα πράγματα που θα διεκδικήσετε για τον τόπο από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όντας βουλευτής.

Η διεκδίκηση αφορά μια συλλογική διαδικασία. Θα διεκδικήσουμε αυτά που αναλογούν στο μέγεθός του και στην ιστορική του προσφορά. Θα διεκδικήσουμε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους πολίτες του ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες. Υποδομές υγείας και εκπαίδευσης που να ανταποκρίνονται στις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του νομού. Λειτουργικές δημόσιες υπηρεσίες κοντά στον τόπο κατοικίας. Οδικό και συγκοινωνιακό δίκτυο ανάλογο των απαιτήσεων της 2ης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Μέσα υποστήριξης και διευκόλυνσης της αγροτικής, αλιευτικής και κτηνοτροφικής παραγωγικής δραστηριότητας. Όλα αυτά δηλαδή που προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ανασυγκρότηση.



Κατάγεστε από την περιοχή Μεσολογγίου η οποία είναι στο... περιθώριο των περιθωρίων, ακόμη και εντός νομού. Που θα εστιάσετε ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση;

Θα σας το πω απλά και κατανοητά ώστε να αποφύγουμε το κυνήγι μαγισσών που συχνότατα αποσυντονίζει τη δράση μας. Θα απαιτήσουμε αντισταθμιστικές παροχές για όλα όσα αφαιρέθηκαν και όλα όσα αναγκάστηκε να προσφέρει η περιοχή μας για την ευημερία άλλων περιοχών. Και αυτό θα το κάνουμε με επιμονή, γνώση, σχέδιο και καμία, μα καμία απολύτως διάθεση ρεβανσισμού.



Κλείνοντας, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον ψηφοφόρο που ακόμη είναι αναποφάσιστος;

Θα ‘θελα να του στείλω απλά και μόνο μία ευχή. Του εύχομαι την Κυριακή των εκλογών να ξυπνήσει με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και μιαν ελπίδα στο στήθος. Και πριν φτάσει στην κάλπη ας θυμηθεί ότι στην ιστορία του τόπου μας υπήρξαν στιγμές που δόθηκε μια παλαιική απάντηση σε όσους δυνάστευαν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Μια τέτοια στιγμή μπορεί να γίνει και η 25 Γενάρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: