Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κατέρρευσε η μετοχή της Eldorado μετα τις δηλώσεις Λαφαζάνη. Τραγικό να σου παίρνουν το κλεμμένο παντεσπάνι απο το στόμα.

Τι κρίμα, η μετοχή της Eldorado έπεσε στο 20% τόσο στο χρηματιστήριο του Τορόντο όσο και στης Νέας Υόρκης, μετά τις δηλώσεις Λαφαζάνη. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας προανήγγειλε στο Reuters ότι η κυβέρνηση θα ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και θα βάλει φρένο στην καναδέζικη εταιρεία χρυσού στις Σκουριές. Αναφερόμενος στο μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές, που είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση μεταξύ της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και κατοίκων, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως... αντιτίθεται απολύτως στους σχεδιασμούς της εκμεταλλεύτριας εταιρείας Eldorado Gold,να κάνει επενδύσεις 1 δισ. δολάρια μέσα σε μια περίοδο πέντε ετών.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ.
«Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε επ’ ουδενί τη ΔΕΠΑ, δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Ωστόσο, εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός σε ό,τι αφορά την πώληση της εταιρείας που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής αερίου, του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ), που είχε συμφωνηθεί να πωληθεί στη SOCAR, την κρατική επιχείρηση ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, έναντι τιμήματος €400 εκατομμυρίων.


http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: