Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Πάνος Καμμένος: Οι Γερμανοί… ότι η φιλοσοφία της «άριας φυλής», όπως την ανέπτυξαν στους δύο παγκόσμιους πολέμους, πάντα θα ηττάται από τους ελεύθερους λαούς. Η Γερμανία διεξάγει έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οικονομικό αυτή τη φορά, και στην Ελλάδα θα σκοντάψει...

Την συνεργασία Βελουχιώτη – Ζέρβα για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου χρησιμοποιεί ως παράδειγμα ο κ. Πάνος Καμμένος για να εξηγήσει τους λόγους που θα τον οδηγούσαν σε σχηματισμό «αντιμνημονιακής» κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προχωρά μάλιστα ακόμα ένα βήμα υποστηρίζοντας ότι ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει κατά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους να επιχειρήσει ανάλογη «αντιστασιακή πράξη» όπως αυτή του σαμποτάζ των Βελουχιώτη – Ζέρβα.
Πιο αναλυτικά σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα» και στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν το θετικό κλίμα που υπάρχει με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λειτουργήσει ως...βάση μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης απάντησε ως εξής: «Όταν ο λαός έχει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό, όταν δέχεται επίθεση, έχει υποχρέωση να ενωθεί. Ο Γοργοπόταμος είναι το φωτεινό παράδειγμα στη σκοτεινή εποχή του Εμφυλίου. Ο Ζέρβας και ο Βελουχιώτης ένωσαν τις δυνάμεις τους στη μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη του Ελληνισμού. Έχουμε εθνική υποχρέωση να πάμε ενωμένοι στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, να διαπραγματευτούμε και να διεκδικήσουμε το δίκαιο του ελληνικού λαού».
Τόνισε ότι μια από τα αδιαπραγμάτευτα αιτήματα που θα θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές θα είναι η η άμεση εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό του αναγκαστικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων.
Απευθυνόμενος δε στην Γερμανική κυβέρνηση είπε: «Θα πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί… ότι η φιλοσοφία της «άριας φυλής», όπως την ανέπτυξαν στους δύο παγκόσμιους πολέμους, πάντα θα ηττάται από τους ελεύθερους λαούς. Η Γερμανία διεξάγει έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οικονομικό αυτή τη φορά, και στην Ελλάδα θα σκοντάψει. Η ηγεσία της πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ενωμένη Ευρώπη δεν είναι μια ήπειρος την οποία δεν μπορούν να κατακτήσουν με τη βία, αλλά μια ένωση λαών που δημοκρατικά συναποφασίζουν, με την αρχή της ομοφωνίας, για το μέλλον τους. Είναι η Ευρώπη των λαών και όχι η Ευρώπη των τραπεζών».
Ωστόσο, ο κ. Καμμένος επισημαίνει ότι με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «μας χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές. Οφείλει όμως να μας ενώσει το συμφέρον της Ελλάδας».
«Εκεί που οι ιδεολογίες μας συγκρούονται θα πρέπει να υπάρξει ο αμοιβαίος σεβασμός των «κόκκινων γραμμών», τις οποίες εμείς έχουμε θέσει ευθέως και για τα εθνικά και για τα θέματα Ελληνισμού Ορθοδοξίας. Πιστεύω ότι, μέσα σε ένα πνεύμα ειλικρινούς διάθεσης και με αποδεκτές τις «κόκκινες γραμμές», μπορούμε μαζί να επιτύχουμε αποφάσεις υπέρ της χώρας μας», τονίζει.
Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι εάν οι «κόκκινες γραμμές» των ΑΝΕΛ παραβιαστούν τότε «οι πολίτες να είναι σίγουροι ότι, όπως ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά, έτσι θα ρίξουμε και εκείνη την κυβέρνηση».
Παράλληλα, εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό αλλά και στην στρατηγική της κυβέρνησης να επενδύσει στον φόβο και την τρομοκρατία των πολιτών λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική της νέας τάξης πραγμάτων».
«Προσπαθούν να μετατρέψουν τον κόσμο σε ένα matrix, όπου οι πολίτες θα παίρνουν εντολή από κέντρα που δεν φαίνονται», αναφέρει.


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/01/blog-post_970.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: