Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Παρασκευόπουλος: Θα υπογράψω την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης για το Δίστομο - ΒΙΝΤΕΟ

Έτοιμος να υπογράψει την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου του 2000 για αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, απόφαση που προέβλεπε ακόμη και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου από το 2000 η οποία είναι αμετάκλητη. Η νομοθεσία προβλέπει ότι, για να εκτελεστεί, πρέπει να δώσει άδεια ο υπουργός Δικαιοσύνης, ώστε να σταθμίσει και ζητήματα που αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας στην περίπτωση που η εκτέλεση... της αποφάσεως γίνεται κατά αλλοδαπού Δημοσίου», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Προηγούμενοι υπουργοί Δικαιοσύνης είτε σιωπηλά είτε με κάποιο σκεπτικό το οποίο τυχαίνει εγώ να μην συμφωνώ, είχαν αρνηθεί να δώσουν την άδεια. Εγώ πιστεύω ότι η άδεια αυτή πρέπει να δοθεί, είμαι έτοιμος να την δώσω. Η άδεια αφορά εκτέλεση της δικαστικής απόφασης στο ελληνικό έδαφος. Βεβαίως, υπάρχουν νομικές περιπλοκές σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση σε συνέχεια της εκτέλεσης. Θα περιμένω να λυθούν τα ζητήματα αυτά, καθώς και να υπάρξει πιθανώς μία διαπραγμάτευση με τη Γερμανία σε ό,τι αφορά, ειδικά, το θέμα της αποζημίωσης».





Από enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: