Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Όταν οι BRICS θα συναντήσουν σίγουρα τους PIGS

Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για την Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα νόμο για την κύρωση της συμφωνίας για την δημιουργία της νέας Τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών του οργανισμού BRICS , με το έγγραφο να έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των νομικών πληροφοριών της ρωσικής προεδρίας , γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η Δούμα επικύρωσε τη συμφωνία για την ίδρυση της νέας Τράπεζας Ανάπτυξης στις 20 Φεβρουαρίου.

Συμφωνία με το καταστατικό για την ίδρυση της τράπεζας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2014 στην βραζιλιάνικη πόλη της Φορταλέζα, η Τράπεζα θα είναι ένα από τα σημαντικότερους πολυμερείς αναπτυξιακούς οργανισμούς, με δηλωμένο κεφάλαιο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Τα χρήματα αυτά θα διοχετευθούν για την...χρηματοδότηση έργων υποδομής στις χώρες του οργανισμού BRICS, «και τις αναπτυσσόμενες χώρες». Ο επικεφαλής της ρωσικής Δούμας είπε νωρίτερα ότι η τράπεζα θα χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα υποδομής και καινοτόμα έργα «σε όλο τον κόσμο».

Το περασμένα καλοκαίρι στην πόλη Ούφα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των BRICS, η οποία αποφάσισε σχετικά με την υποψηφιότητα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της τράπεζας των χωρών του οργανισμού BRICS.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας αναμένει ότι η νέα Τράπεζα Ανάπτυξης θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2015, και θα είναι πλήρως λειτουργική σε τέσσερα ή πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με ανάλυση στο penatpostagma.gr, καθώς και με πληροφορίες του ευρωπαϊκοί τύπου το τελευταίο διάστημα , λόγω της Ελλάδος, η δημιουργία της τράπεζας των χωρών του οργανισμού BRICS, έχει μεγάλη πιθανότητα να έχει ως πρώτους πελάτες τις χώρες ( PIGS), όπως αποκαλούνται «επικριτικά» η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Η οικονομική κατάσταση και η συνεχιζόμενη γερμανική πολιτική λιτότητας και πιέσεων από το Βερολίνο, θα αναγκάσει τις χώρες του Νότου, να αποτανθούν στην τράπεζα των χωρών του οργανισμού αυτού.

Πολλοί επίσης με επικεφαλείς τους Βρετανούς θεωρούν την διάλυση της ευρωζώνης ως «μονόδρομο», λόγω του Βερολίνου, και της ατέρμονης πολιτικής του. Όπως και να έχει πάντως, η ύπαρξη αντιπάλου οικονομικού δέους «τρομάζει» αυτούς που έχουν καταστρώσει και εκτελούν τα σχέδια τους , μην υπολογίζοντας ότι « υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές»…..


http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: