Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Για φοροδιαφυγή και πρόστιμα ύψους 1.000.000 ευρώ διώκεται ο καραπάνος. Όμως για ποιόν χτυπά η καμπάνα;

    Την Τετάρτη 24 Μαΐου (προχθές) πέρασε από δίκη ο δήμαρχος Μεσολογγίου στο δικαστικό μέγαρο του Αγρινίου με την κατηγορία της φοροδιαφυγής και μη καταβολής προστίμου για την μαρίνα του Μεσολογγίου.
"Όχι πολλά πράγματα 914.000 ευρώ "


Ο ίδιος δεν παρέστη και έστειλε το δικηγόρο του ως μάρτυρα υπεράσπισης, καθώς και τον επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις της μαρίνας.

Και οι δύο προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο, ότι ο δήμαρχος δεν είναι υπεύθυνος για το θέμα και κακός τον εγκάλεσε το δικαστήριο.
Ο ίδιος μάλιστα στο υπόμνημά του αναφέρει η μάλλον δίνει στεγνά ως υπεύθυνους τους τρεις αντιδημάρχους του Μεσολογγίου, γιατί όπως ισχυρίζεται τους έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητες.
Ο δε επιχειρηματίας προσπάθησε να κλέψει τη δόξα των αντιδημάρχων και ισχυρίστηκε ότι αυτός είναι υπεύθυνος και κανείς άλλος, (φανταστείτε το χρήμα που ρέει στην έρμη μαρίνα του Μεσολογγίου, αλλά και τι άλλο παίζετε σε μαύρο φόντο!)

Το δικαστήριο βέβαια δεν πείστηκε και ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης ώστε να παρουσιαστεί ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου, όσο για τους ισχυρισμούς του περί εκχώρησης, του είπε να ξαναδιαβάσει καλύτερα το νόμο, γιατί αυτός λέει ρητά ότι, υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε πρόεδρος και πρόεδρος τότε που έγιναν όλες οι απατεωνιές ήταν ο ίδιος ο καραπάνος.

Αν κάποιος νομίζει ότι αυτό ήταν μια ικανοποιητική εξέλιξη ώστε να μπει ένα τέλος στη φασιστική άσκηση εξουσίας από το αρχιλαμόγιο καραπάνο, θα του λέγαμε ότι πλανάτε.

Επιτέλους ο καραπάνος δείχνει τον πραγματικό του εαυτό, στους συνεργάτες του.
Μπροστά στο κίνδυνο να βλαφτεί ο ίδιος και τα συμφέροντα του, δεν διστάζει να δώσει στεγνά ακόμη και όσους τον βοήθησαν ή τον ανέδειξαν, ο μανδύας του καλοκάγαθου ευτραφούς αλλά και αλεπουδιάρη δημαρχίσκου έπεσε.
Το μήνυμα που εκπέμπει είναι σαφέστατο, σας πληρώνω, σας διορίζω και είστε υποχρεωμένοι να πάτε ακόμη και φυλακή για πάρτη μου.

Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα, (προς όλες τις κατευθύνσεις), προκαλεί ήδη αναταραχή στα καραπανάκια του Αιτωλικού.

Όσο πλησιάζει η μέρα της ... εκδίκασης της αγωγής των πολιτών για το νερό και το βιολογικό, το οποίο μόνο ως έγκλημα μπορεί να χαρακτηριστεί, αρχίζουν και συνειδητοποιούν ότι, ο καραπάνος όχι μόνο δεν θα τους στηρίξει αλλά θα τους παρουσιάσει ως κύριους υπεύθυνους για την βλάβη που υπέστησαν οι δημότες του Αιτωλικού στην υγεία τους αλλά και στην αξιοπρέπειά τους.

Τους συμβουλεύουμε να ψάξουν σε ανάλογες περιπτώσεις, ποιο ήταν το ύψος της αποζημίωσης που εκδίκασε το δικαστήριο και να αναλογιστούν αν τελικά αξίζει το σάλιο που καταναλώνου καθημερινά για να γλείφουν τον καραπάνο και να φτύνουν τους συνδημότες τους.

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι από εδώ και πέρα ο καραπάνος θα βρίσκετε στα δικαστήρια για ανάλογες υποθέσεις, σχεδόν κάθε μήνα.

Μερικές από αυτές είναι, πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων, απάτη κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: