Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη

Μια πρωτοποριακή «πράσινη επένδυση» ύψους 3,5 εκατ. ευρώ υλοποίησε η Βιοενεργειακή Κρήτης η οποία ανήκει στον όμιλο Sychem φέρνοντας αέρα ανάπτυξης στο νησί και θέτοντας την Κρήτη στο επίκεντρο των εξελίξεων στις ενεργειακές επενδύσεις. Το έργο αφορά στον πρώτο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο από την εταιρεία SYCHEM και της θυγατρικής της εταιρείας Τεχνική Βιοενεργειακή Κρήτης...


Ο Σταθμός σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τον όμιλο SYCHEM, εφαρμόζοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στα κρίσιμα σημεία της παραγωγικής διαδικασίας, που σχετίζονται με την παραλαβή και διαχείριση των οργανικών εισερχόμενων αποβλήτων, το σύστημα απόσμησης, την αξιοποίηση της παραγόμενης θερμότητας και το καινοτόμο σύστημα βιολογικής επεξεργασίας του ...υγρού χωνεμένου υπολείμματος.

Ο συγκεκριμένος σταθμός βιοαερίου φιλοδοξεί να καταστεί πανευρωπαϊκό πρότυπο για τη διαχείριση και αξιοποίηση οργανικών αποβλήτων σφαγείων, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων, ληγμένων τροφίμων κ.α. Με αυτόματη διαδικασία παραλαβής και διαχωρισμού/αποσυσκευασίας, χωρίς οσμές, με πλήρη αξιοποίηση της παραγόμενης θερμικής ενέργειας αλλά και με το καινοτόμο σύστημα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων προσφέρει έναν πρωτοποριακό, αξιόπιστο, περιβαλλοντικά φιλικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο διαχείρισης δύσκολων οργανικών αποβλήτων μέσα στον αστικό ιστό.

Η SYCHEM A.E. είναι μία διεθνής εταιρία κατασκευής εξειδικευμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού καθώς και ειδικών έργων εξοικονόμησης ενέργειας.
Στον τομέα της επεξεργασίας νερού, η SYCHEM είναι επικεντρωμένη στην κατασκευή συστημάτων παραγωγής πόσιμου νερού, με έμφαση στην αφαλάτωση, για την τροφοδοσία διυλιστηρίων, ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, βιομηχανιών, δήμων κ.α.

Πρόκειται για τη μόνη ελληνική εταιρία και μια από τις λίγες διεθνώς που εξειδικεύονται στην κατασκευή φορητών μονάδων αφαλάτωσης για την παραγωγή νερού υψηλής καθαρότητας για την τροφοδοσία σταθμών παραγωγής ενέργειας, μέσω της τεχνολογίας της ηλεκτροδιάλυσης. Η SYCHEM, ως η πιο εξειδικευμένη ελληνική εταιρία στον τομέα της επεξεργασίας και διαχείρισης νερού, είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός νερού στην Ελλάδα.

Η εταιρεία είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό της εξαγωγική και δραστηριοποιείται διεθνώς στην νοτιοανατολική Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, Ασία και Βόρεια Αφρική με θυγατρικές εταιρείες και εμπορικούς αντιπροσώπους σε 7 χώρες.

insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: