Τρίτη 23 Μαΐου 2017

μη φαρμακωθούμε ...κιόλας

Ελλην Φορολογούμενος

Τραγική ηθοποιάρα Κατερίνα Χέλμη σαν Μαρίνα στα «Κόκκινα Φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη, εν έτει 1963, απειλεί εις μάτην τον προφανέστατα γάιδαρο νταβατζή της... Ντόρη (Κώστα Κούρτη): «Μη φύγεις Ντόρη μου, μη φύγεις! Θα φαρμακωθώ Ντόρη...» σε μια σκηνή που άνετα την λες κλασική. Δεν ήμουν τότε εκεί - δεν ξέρω.


Σαν απειλή βέβαια, και δη για γκομενικά, κυκλοφορούσε παλαιόθεν. Το βεβαιώνει π.χ. ο Ρούκουνας στο άσμα «Ξενιτιά Μαγκούφα» του 1935.
Αλλά σήμερα το κόβω κατάχλωμο αυτό το «Θα φαρμακωθώ» να το πάρουν περισσότεροι στα... τραγικά, απ’ όσοι στην πλάκα.


Κι όμως ο Σόιμπλες αφού μάλωσε - για το χρέος της Ελλάδας , και καλά - με τον ηγέτη της Γαλλίας, του ΔΝΤ , των ΗΠΑ , των Σοσιαλδημοκρατών , των αριστερών , των φιλελευθερων , των Ιταλών ...φσσσς και φήμες τον φέρουν να έχει αρπάξει την μονάκριβη θυγατέρα του Λίαμ Νίσον (ξέρετε αυτόν στην ταινία η "αρπαγή 1-2-3 ") , γενικώς έχει τσατίσει κόσμο και κοσμάκη , τους πάντας και δια πάντα. Απειλεί την χώρα μας και...... αμφισβητεί τα συμφωνηθέντα.


Μ΄αυτά και μ΄αυτά πήγαμε γιουρογκρουπ και ψες και υιοθετήσαμε τη γραμμή της εγκαταλελειμμένης Χέλμη-Μαρίνας και πηραμε και οτιδήποτε εξαρτησιογόνο που μπορεί να παίζει σε μια καταναλωτική κοινωνία που πλέον καταπίνει μεν πολλά και διάφορα φαρμάκια, αλλά θα πρέπει ενίοτε να εκτοξεύει βιτριόλι ή και να διαολοστέλνει ,και να μην το κάνει πλέον από προδομένη καψούρα , αλλά από αγάπη για το λαό της.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2017/05/blog-post_427.html#.WSR05fmLS9J

Δεν υπάρχουν σχόλια: