Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου : Η «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΗΔΗ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ…







Επικροτούμε όποια ενέργεια ή προσπάθεια έχει ως σκοπό την αναβάθμιση του τόπου μας, αλλά κύριε δήμαρχε για ποια ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση συζητάμε, όταν το Αιτωλικό για παράδειγμα, τις νυχτερινές ώρες θυμίζει στιγμές αναγκαστικής συσκότισης λόγω Γερμανικών αεροπορικών βομβαρδισμών;

Είναι τουλάχιστον αστείο να λέμε ότι στο τελευταίο χωριό της Ουγκάντα, κάποιος έχει σκοπό να εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, φιλικής προς το περιβάλλον, όταν η κεντρική πηγή φωτός κατά τις νυχτερινές ώρες, είναι το κλεφτοφάναρο της γιαγιάς που το έδωσε προίκα στη νύφη.

Βάλτε τέλος στο σκοτάδι που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, έξω από τα σπίτια μας, το οποίο θυμίζει πράγματι Αφρικανικό χωριό και τότε συζητάμε και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Μ.Ε.Π

===================================================================================

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων της δημοτικής αρχής, η ίδρυση «Ενεργειακής Κοινότητας» ήταν στα πλάνα και τους σχεδιασμούς της. Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Λύρος κατ’ επανάληψη είχε αναφερθεί -και προεκλογικά- στην ακράδαντη πίστη του για τα πλεονεκτήματα που θα προσέδιδε η ύπαρξη της σε ότι αφορά την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων που σήμερα χρησιμοποιούνται για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Αυτές οι προθέσεις παίρνουν σταδιακά «σάρκα και οστά» εδώ και καιρό με την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής η οποία είναι σύνθετη και χρονοβόρα. Ένα τέτοιο εγχείρημα άλλωστε- όπως είναι γνωστό- δεν είναι δυνατόν να έρθει σε πέρας σε χρονικό διάστημα μόλις 4-5 μηνών. Η πρόσφατη προκήρυξη για το ΕΣΠΑ περί ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, λανθασμένα αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Συμμαχία για το Μέλλον» αναφορικά με τις Ενεργειακές Κοινότητες.
Το θέμα αυτό η Δημοτική αρχή το παρακολουθεί στενά και τυγχάνει του αμέριστου ενδιαφέροντος του Δημάρχου.
Οι ενδιαφερόμενοι και παρακολουθούντες τις διαδικασίες γνωρίζουν τις εξελίξεις και σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν επίσης ότι το γραφείο του Δήμου είναι ανοιχτό για να παρέχει οποιαδήποτε διευκρίνιση πριν προβούν σε βιαστικές, παραπλανητικές και λανθασμένες διαπιστώσεις.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου




Δεν υπάρχουν σχόλια: