Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Φυλάκιση με αναστολή για τέσσερις κατηγορούμενους στην πρώτη μεγάλη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ



Θέλουμε να δώσετε προσοχή όχι μόνο στο θετικό της υπόθεσης που είναι η καταδίκη των τρωκτικών του δημοσίου, αλλά και η αθώωση κάποιων για την ίδια υπόθεση, μιας και κατηγορούνταν μόνο για απάτη.
Αυτοί οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με το νόμο του Σύριζα είναι αθώοι, διότι ήταν απλά κατηγορούμενοι για απάτη κατά του δημοσίου και έτσι η υπόθεσή τους μπαίνει στο αρχείο.

Αυτό είναι το μεγαλειώδες νομοθετικό και μεταρρυθμιστικό έργο της πρώτης φοράς Αριστεράς.

Εκεί προσβλέπουν και εναποθέτουν τις ελπίδες τους, οι εγκληματίες της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού, ο προϊστάμενος της Δ. Αλιείας και οι συν αυτό, οι οποίοι όχι μόνο κατέκλεψαν το δημόσιο ταμείο, αλλά θέλησαν και θέλουν να πάρουν όλη τη λιμνοθάλασσα ως ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο, εκδιώκοντας τους ψαράδες από τη δουλειά τους.

Σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια οι: πρώην βολευτίνα του Σύριζα τριανταφύλλου και κουμπάρα, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά του κούστα και οι δήθεν ουδέτεροι των τοπικών οργανώσεων του Σύριζα Αιτωλικού και Μεσολογγίου.

Θα ενημερώσουμε για την ημερομηνία και το κατηγορητήριο των δημόσιων λαμογιών, εν ευθέτω χρόνω.


Μ.Ε.Π


====================================================================================================================================================================================================================================================================================================================


Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τέσσερις κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) τονίζοντας ότι όλες οι πράξεις έγιναν σε βάρος περιουσίας του Κέντρου.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Θεόδωρο Παπαδημητρίου ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή (δηλαδή, το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα της ποινής) αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Στον Άγγελο Χατζάκη επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή (ομοίως, το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα της ποινής), αναγνωρίζοντας του δύο ελαφρυντικά (πρότερο έντιμο βίο 84παρ. 2α, καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη 84παρ. 2ε).


Στην Όλγα Αδράμη και στον Νίκολαο Νιαβή επιβλήθηκε ποινή συνολικής φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή (από συγχώνευση 3+3 ετών, έγινε 3+1 ετών). Και στους δύο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Στην πρώτη για καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη και στον δεύτερο για πρότερο έντιμο βίο.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινες τους κατηγορούμενους ένοχους ως εξής:


Όλγα Αδράμη (πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια) για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για απόκρυψη συμφωνητικού
Νικόλαο Νιαβή (ιδιώτης) για απάτη από κοινού κατ' εξακολούθηση στην υπογραφή του συμφωνητικού και ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία
Θεόδωρο Παπαδημητρίου (πρώην ισόβιος διευθυντής) για απάτη κατ' εξακολούθηση με ζημιά πάνω από 100.000 ευρώ
Άγγελο Χατζάκη ( πρώην πρόεδρο του Δ.Σ.) για απιστία κατ' εξακολούθηση και ζημιά άνω των 100.000 ευρώ
Όμως, τα μέλη του δικαστηρίου έκριναν ότι είναι αθώα η πρώην γραμματέας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελένη Λιάκουρα, και ότι παύει η δίωξη της λόγω παραγραφής για απάτη.

Είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβρη η καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέα για ενοχή των τεσσάρων πρώτων αναφορικά με την κατηγορία της απάτης στην υπόθεση της σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ με εταιρεία σεκιούριτι.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπαδημητρίου είχε ζητήσει εξαίρεση δικαστών του Τριμελούς επιχειρώντας να διακόψει με καθυστερήσεις τη δίκη τον Οκτώβρη, λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της, μετά και την προσφυγή Παπαδημητρίου στο ΣτΕ και την αίτηση ακύρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων είχαν επίσης προσπαθήσει να ματαιώσουν τη δικαστική διαδικασία επικαλούμενοι νομικά προσχήματα.



https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/226897_fylakisi-me-anastoli-gia-tesseris-katigoroymenoys-stin-proti-megali-diki

Δεν υπάρχουν σχόλια: