Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της συμμορίας Υψηλών Προσώπων του δήμου Μεσολογγίου.





Από το πρωί τρέχουν οι εξελίξεις για τα φερόμενα μέλη που αποτελούν την εγκληματική οργάνωση, με κέντρο το δήμο Μεσολογγίου.

Οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί από την εισαγγελία Πατρών για να τους επιδοθεί το ένταλμα προσωρινής  κράτησης.

Όπως ήταν φυσικό, ζητήθηκε αναστολή της κράτησης από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, αλλά η εισαγγελία τους έδωσε προθεσμία μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί.

 

Σήμερα μια πλειάδα δικηγόρων, μαζί με ορισμένους από τους κατηγορούμενους,  παρέλασε από το γραφείο της εισαγγελίας, ζητώντας την αναστολή της  απόφασης για κράτηση, μιας και η δίκη τους είναι σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η απόφαση τελικά ήταν, να καταβάλει εγγύηση 75.000 ευρώ έκαστος, μέχρι στις 12 σήμερα το μεσημέρι.

...

Όταν αυτή καταβλήθηκε και μάλιστα με μεγάλη άνεση από ορισμένους, τότε η εισαγγελία τους άφησε ελεύθερους, αλλά με προϋπόθεση του κατ’ οίκον περιορισμό και με τη τοποθέτηση του γνωστού βραχιολιού, ώστε να ελέγχονται κάθε στιγμή για το που βρίσκονται.

Βέβαια η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, μιας και τη Δευτέρα έχουν κληθεί εκ’ νέου στην εισαγγελία, ώστε να αποφασισθεί ο εγκλεισμός τους  , μέχρι την ημερομηνία της δίκης τους.

Κάποιοι λόγω θέσης στο δημόσιο βίο ή στο κρατικό μηχανισμό, μάλλον γλιτώνουν την προσωρινή κράτηση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα φοράνε μέχρι τότε το βραχιολάκι και θα παραμένουν εντός του σπιτιού τους.

Η απάντηση των γνωστών αγνώστων, υψηλόβαθμων κουκουλοφόρων εγκληματιών του δημόσιου βίου, ήταν να παραβρίσκονται σε δημόσια θέα σε καφετέριες (όντας πλήρως εμβολιασμένοι), κηδείες και κάθε λογής κοινωνική συνάθροιση, ώστε να αποδείξουν το αναπόδειχτο…

Τα εγκλήματα που τους βαραίνουν για την ακρίβεια είναι:

   Σύστασης εγκληματικής οργάνωσης,

Απάτης σε βαθμό κακουργήματος κατ’ εξακολούθηση,

Υπεξαίρεσης ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατά συρροή,

 Παράβασης καθήκοντος από πρόσωπα ιδιαίτερης εμπιστοσύνης,

Απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

 και τα πλημμελήματα της Υπεξαγωγής Εγγράφων, Συκοφαντικής Δυσφήμισης και Ψευδούς Καταμήνυσης

   Η λεία τους από τις υπεξαιρέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς και από κρατικά ταμεία, υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, όσο για τις υπεξαιρέσεις εγγράφων, αυτές τους διασφάλιζαν το αλαλούμ εάν και εφόσον γίνονταν έλεγχος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, όπως βέβαια και η μη εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Και κάπου εδώ ανοίγει ο νέος κύκλος για το ποιος βοηθούσε εκ’ των έσω , ώστε να καλύπτονται όλοι αυτοί οι αξιότιμοι.

Ίσως ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, ο οποίος ήρθε πρώτος σε ψήφους πανελλήνια και για τον οποίο  δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητούμε, ίσως  μας διαφωτίσει καλύτερα.


 Μ.Ε.Π 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ψευτιες κι ονειρατα