Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Το Αντίο μιας αντιδημάρχου …γλάστρας και οι επιπτώσεις για το Αιτωλικό.



Ήρθε η στιγμή όπου οι δρόμοι του Αιτωλικού και της μέχρι πρότινος … με ανάθεση προέδρου του Τοπικού μας Συμβουλίου χωρίζουν, ήρθε η ώρα του απολογισμού και της αναλογισμού ευθυνών γι’ αυτό το χάλι που επιτρέψαμε να γίνει στη πόλη μας, από αυτό το ανίκανο και επικίνδυνο πολιτικά άτομο.

Ίσως η πραγματικότητα να μην μπορεί να εκφραστεί μέσα από ένα κείμενο, ίσως οι λέξεις να μην φτάνουν για να περιγράψουν το μέγεθος της καταστροφής και της απαξίωσης που δέχτηκε αυτός ο τόπος από μια άμυαλη κοπέλα, η οποία έτυχε να μεγαλώσει στο κομματικό σωλήνα της Ν.Δ και χάρις αυτού να αναλάβει  κομβικό ρόλο  στην εκπροσώπηση και τη διαχείριση  των προβλημάτων του Αιτωλικού.

Ήταν ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο δεν είχε καμιά σχέση με τη πολιτική και κυρίως με τη λέξη Δημοκρατία.

...

Αρκεί να αναφέρουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο, επί 4 χρόνια δεν είχε συνεδριάσει ούτε καν 10 φορές, προφανώς γιατί η Μαντζή ουδέποτε δούλεψε σε συλλογικά όργανα και ουδέποτε είχε αντίθετη άποψη από αυτή του αρχηγού.

Οι όποιες αποφάσεις, παίρνονταν με δική της και μόνο συγκατάθεση ή εάν κατά λάθος η σπάνια συνεδρίαση του Τ.Σ αποφάσιζε κάτι αντίθετο, η Μαντζή … σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο του Λύρου (το γνωστό ευρύπορδο Αθανασίου) , την άλλαζαν, πλαστογραφώντας τις υπογραφές των συμβούλων,  στο τροποποιημένο κατά το δοκούν τελικό κείμενο.

Τα δήθεν έργα δηλαδή στην ουσία οι εξυπηρετήσεις των πελατών του Λύρου ή κάποιων δικών της πολύ κοντινών ατόμων ( μα πάρα πολύ κοντινών), γίνονταν με ανάθεση χωρίς την απαραίτητη … τουλάχιστον, ενημέρωση των υπόλοιπων συμβούλων.

Τα μεγάλα προβλήματα του Αιτωλικού, όπως η καθαριότητα, η έλλειψη καλαθιών για τα σκουπίδια, η αναπλήρωση των κλεμμένων καπακιών από ηλεκτροφόρες εγκαταστάσεις, η υδροδότηση κομβικών σημείων το καλοκαίρι για πότισμα, ο φωτισμός, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, η επαφή με τους δημότες και τα προβλήματά τους στις γειτονιές, οι κατακρεουργημένοι δρόμοι, η ύδρευση-αποχέτευση, η εγκληματικότητα των Γύφτων, η Λιμνοθάλασσα, το Λιμανάκι με τα πουλιά, το καΐκι στη δυτική παραλία, το χάος στη σκοτεινή  πλατεία, το ανύπαρκτο Κέντρο Υγείας και πολλά άλλα,    για τη Μαντζή, ήταν μια μακρινή  πραγματικότητα και μάλλον πολύ ανθυγιεινή για τα δικά της γούστα.

Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε με συνέπεια τον αρχηγό της Λύρο, σε διπλανό γραφείο από το δικό του, στο Ραδιομέγαρο, ανεβάζοντας αναρτήσεις στο Φέισμπουκ, ως Λύρος, μιας και ο ίδιος δεν διέθετε τις γνώσεις ούτε είχε το τσαγανό να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοτών.

Η ίδια κατασκεύασε ένα ηγετικό προφίλ, που είχε αντίκρισμα μόνο στη φαντασία της και στον εναπομείναντα περίγυρο του Λύρου.

Ανίκανη να δώσει κάτι από τον εαυτό της στο Αιτωλικό , αναγκαστικά αφαίρεσε και αφαίρεσε ότι πολυτιμότερο είχε αυτός ο τόπος… το χρόνο, ο οποίος χάθηκε μαζί με τη δυναμική του, μαζί με τις ευκαιρίες που του δόθηκαν για ανάκαμψη, για πρόοδο , για προβολή και ανάδειξη, σε ένα κόσμο που ψάχνει το κάτι διαφορετικό.

Είναι το τραγικό τέλος μιας τετραετίας χωρίς να έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα .

Η αναμενόμενη κατάρρευση όλων των υποδομών του Αιτωλικού, είναι ορατή σε κάθε σημείο του, από το πιο κεντρικό μέχρι το τελευταίο σοκάκι.

Η θητεία της Μαντζή σε συνδυασμό με τον άχρωμο, άοσμο και ανίκανο Μασαούτη, ο οποίος έγινε και αυτός αντιδήμαρχος Αιτωλικού  με ανάθεση, συνέθεσε  ένα εκρηκτικό μείγμα στα θεμέλια της ετοιμόρροπης πόλης μας.

Ζητάμε συγνώμη από τους περαστικούς και τους κατά τύχη τουρίστες που τους ξεγελά η αεροφωτογραφία.

Αυτή η κατάντια δεν είναι το Αιτωλικό, δεν είναι αυτή η καλλονή της Λιμνοθάλασσας, ούτε βέβαια οι κάτοικοι είναι αυτοί που σπέρνουν την αβεβαιότητα και την εγκληματικότητα.

Πιστεύουμε και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διαγράψουμε κάθε τι που έχει να κάνει με αυτή τη 4ετία που πέρασε.

Δεν θα ξαναμπούμε σε διλλήματα και θα είμαστε πλέον Ενεργοί Πολίτες, ώστε να μη  βρίσκει περιθώριο ύπαρξης καμιά Μαντζή, κανένας Λύρος, κανένας Καραπάνος ή Κλασομπανιέρας, να πατήσει το πόδι του στη πόλη μας, για να ρευστοποιήσει το μέλλον μας, προς ίδιον όφελος, χαϊδεύοντας αυτιά με Βενετίες της Δημοκρατίας ή με δήθεν αυτοδημιούργητες εγωιστικές παπαρολογίες, από κάθε ανίκανο και όψιμο ηγετίσκο.


Μη  Ενεργοί  Πολίτες    Αιτωλικού 


Μερικά από τα έργα της Μαντζή-Μασαούτη-Λύρου 

















Αύριο η συνέχεια 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ολα σωστα επιτελους εφυγε η αχρηστη ανικανη προκλητικη βλαχα, αλλα το φυκι δεν ειναι λαθος δικο της αλλα των υπερτατων μαυροματη, φαρμακη, λιβανου, καραγκουνη, σαλμα. Δικη τους ευθυνη, μας κοροιδευουν με τα εργα της λιμνοθαλασσας που ερχονται τοσα χρονια και τιποτα δεν θα κανουν. Αν δε πεσουν τα γεφυρια θαλασσα δε βλεπουμε.

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Τα φύκια είναι αποτέλεσμα της μη λειτουργείας του Βιολογικού και του μπαζώματος του διαύλου στο ύψος του Πόρου. Επίσης από την άλλη πλευρά είναι μπαζωμένες οι καμάρες των Γεφυριών, με αποτέλεσμα να έχουμε υπερανάπτυξη των φυκιών. Στη καταστροφή συντελεί και το αντλιοστάσιο στον καταυλισμό των Γύφτων. Όλα αυτά εν μέρη βαραίνουν τη δημοτική αρχή και περισσότερο την Περιφέρεια, η δε λειτουργεία του Βιολογικού βαραίνει εξ ολοκλήρου τη δημοτική αρχή. Τα έργα που δήθεν θα βελτιώσουν τη Λιμνοθάλασσα, δεν προβλέπουν ούτε μισή παρέμβαση σε αυτά τα σημεία. Έχουν όλα στόχο τα χωματουργικά που είναι και η μεγαλύτερη μαμάλα. Όπως βέβαια και η πρότασή σου που λέει για γκρέμισμα των Γεφυριών. Άγαλμα θα σου κάνουν εάν τους το προτείνεις.