Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Μην κοροϊδευόμαστε … Δεν κέρδισε η Ν.Δ τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τους ψηφοφόρους του … Κατάρρευση Καραγκούνη




Όσοι βιάστηκαν να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα, μάλλον θα πρέπει να ξανακοιτάξουν τα ποσοστά που πήραν τα κόμματα στις εκλογές,

Η ΝΔ υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2019 άγγιξε το ποσοστό του 40% και στις σημερινές εκλογές απλά κράτησε αυτό το ποσοστό, με μια μικρή αύξηση προς τα πάνω, με απλά λόγια, επιβεβαίωσε το ταβάνι.

Το αριθμητικό κέρδος της σημερινής εκλογικής μάχης, είναι περίπου 150.000 ψήφους, οι οποίοι όπως ξέρουμε είναι η κρίσιμη μάζα που αλλάζει κάθε φορά στρατόπεδο, ανάλογα με τις συνθήκες (υποσχέσεις, διορισμοί κλπ).

Ο μεγάλος κερδισμένος αυτών των εκλογών, είναι το ΠΑΣΟΚ, όπου αισθάνθηκε ένα είδος νεκρανάστασης ( μιας και σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά του), με μια πικρόχολη γεύση εκδίκησης απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του είχε κλέψει τα στελέχη του μαζί με την εκλογική τους βάση.

Μπορεί ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή να βρίσκετε εκτός μάχης, αλλά μάλλον κάποιοι στη ΝΔ θα πρέπει να βάλουν αρκετό νερό στο κρασί που τους έφερε η μέθη των αποτελεσμάτων γιατί, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιληφθεί από πού έμπασε νερά το σκάφος και πολώσει την Ελληνική κοινωνία, ένα παιχνίδι που ξέρει να παίζει πολύ καλά η αριστερά και η κυρίως η Πασοκοαναθρεμμένη, ακόμη και αν αυτό σημάνει και αλλαγή αρχηγού… τότε τα απολωλότα  πρόβατα που πήγαν στο ΠΑΣΟΚ ή ενίσχυσαν τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα, θα επιστρέψουν για να  τιμωρήσουν την όποια υπεροψία της ΝΔ και τότε ο πίνακας θα δείχνει εντελώς διαφορετικά νούμερα.

...

Στο μέτωπο της σταυροδοσίας, τα πράγματα δεν εξελίχθησαν και τόσο καλά για τον Λιβανό αλλά ούτε και για τον Καραγκούνη, ο οποίος είδε τα ποσοστά του να εκτοξεύονται στη κατηφόρα.

Κοινός παρονομαστής και των δυο, είναι η παρουσία του Καραπάνου ή κλασομπανιέρα στο πολιτικό τους γραφείο.

Ο Λιβανός πλήρωσε ακριβά το τίμημα, γιατί παρότι είδε την καταστροφή που έφερε ο συγκεκριμένος κύριος στο δήμο Μεσολογγίου, παρότι πληροφορήθηκε τις καταδικαστικές αποφάσεις για υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο του δήμου, παρότι έζησε την στενή επαφή που είχε ο Καραπάνος με το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα με το μιζαδόρικο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι έβλεπε ότι χρησιμοποιούσε τη θέση του στο γραφείο του Υπουργείου, ως τρόπαιο και εφαλτήριο για να αρμέξει χρήματα από τη τοπική κοινωνία, όπως από το ΤΟΕΒ, τα έργα της Λιμνοθάλασσας και από εταιρείες συνεργαζόμενες με το Υπουργείο, αυτός προτίμησε να τον καλύψει και να διώξει από κοντά του παραδοσιακούς φίλους και στελέχη της τοπικής ΝΔ. Αυτό έφερε ως φυσική συνέπεια, την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα και την μη εκλόγιμη θέση στη νέα βουλή.

Ο Καραγκούνης όπως είπαμε, είδε τα ποσοστά του να κατρακυλούν σαν σε νεροτσουλήθρα, μιας και το 2019 είχε λάβει 25.000 ψήφους, ενώ τώρα έλαβε κάτω από 17.000 (16.830 για την ακρίβεια).

Ο Καραγκούνης πίστεψε και αυτός το αφήγημα του Καραπάνου για την ενδυνάμωση της υποψηφιότητάς του, με τους προσωπικούς ψήφους του Καραπάνου, πίστεψε δηλαδή το παραμύθι που πουλά αυτός ο άνθρωπος, από τότε που βρέθηκε εντός της ΝΔ.

Δεν θέλουμε να αναφέρουμε ονόματα, αλλά το ίδιο παραμύθι πουλούσε σε στελέχη και ψηφοφόρους της ΝΔ, αρκετές δεκαετίες πριν, λέγοντάς τους ότι είναι ιδιαίτερος του τότε Υπουργού οικονομικών και μπορεί να μεσολαβήσει για επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος.

Περιττό να αναφέρουμε ότι ο τότε Υπουργός δεν ήξερε καν την ύπαρξη αυτού του ανθρώπου.

Ο Καραγκούνης πριν κάνει αυτή την ηλίθια συνεργασία με τον Καραπάνο, είχε βάλει στο γραφείο του τη κλίκα Λύρου, η οποία κάθε άλλο εκτός από στήριξη, πρόσφερε στον υποψήφιο βολευτή της ΝΔ.

Η συγκεκριμένη κλίκα σε καθημερινή βάση, αποκτούσε οντότητα και βοηθούσε τον εαυτό της να δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις, παρά την καθολική αποδοκιμασία από το σύνολο των δημοτών του δήμου Μεσολογγίου, εκμεταλλευόμενη την στελέχωση του γραφείου και του ονόματος του Καραγκούνη.

Αυτή η κλίκα ήταν και ο συνδετικός κρίκος ώστε ο Καραγκούνης να δεχτεί τον Καραπάνο στο πολιτικό του γραφείο.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, διότι Λύρος, Καραπάνος, Αθανασίου, Παπουτσάκης, Κουφού και αρκετοί επιφανείς … έχουν κοινό ΑΦΜ σε κοινοπραξία –εταιρεία ΙΚΕ, για τα φωτοβολταϊκά του κάμπου της Κατοχής, η οποία θα σκάσει οσονούπω, μιας και έχουν καταχραστεί κονδύλια, άνω του εκατομμυρίου.

Πριν αρχίσουν λοιπόν οι χοροί και τα πανηγύρια, καλά θα κάνουν οι υποψήφιοι να πετάξουν έξω από τα γραφεία τον υπόκοσμο που μάζεψαν… Μη ξεχνιόμαστε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε, δεν κέρδισε κάτι παραπάνω η ΝΔ, σε λίγο θα βοά το σύμπαν από τα κατορθώματα αυτών των αξιοσέβαστων κυρίων.

Το κόμμα δεν σας φταίει σε τίποτα κύριοι υποψήφιοι… Σεβαστείτε το όπως σας σεβάστηκε

 Μ.Ε.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια: