Κυριακή 14 Μαΐου 2023

-O ένας στους 3 θα αναπτύξει καρκίνο στη διάρκεια της ζωής του. Αλλά μην ανησυχείτε. Έχουμε τη θεραπεία…, δηλώνει τώρα ο CEO της Pfizer. Τι συμβαίνει στο Ισραήλ [VIDEO]


Τα ADCs έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα και να διασώζουν τα υγιή



By The Clockwork Orange Team

Kι ενώ το 69.9% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάνει έστω και ένα τρύπημα COVID-19  στο Ισραήλ ήδη γίνονται δημόσιες συζητήσεις για την σύνδεση των εμβολίων COVID-19 με την πρόκληση καρκίνου (πέρα από την καταιγίδα των άμεσων παρενεργειών των τρυπημάτων) ο δε επικεφαλής της Pfizer Albert Bourla προφητεύει (σχετικό video στη συνέχεια) ότι ο ένας στους 3 θα έχει καρκίνο στη διάρκεια της ζωής του. Γι΄αυτό και η Pfizer εξαγόρασε την εταιρία Seagen. Η Seagen είναι η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης της μεθόδου drug conjugates ή ADCs. Τα ADCs έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα και να διασώζουν τα υγιή.
Τα ADCs χρησιμοποιούν αντισώματα για να μεταφέρουν φάρμακα μικρών μορίων απευθείας σε μια περιοχή όγκου, γεγονός που μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες και να προσφέρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Seagen.
...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε ότι ο φαρμακευτικός γίγαντας θα είναι σε θέση να παραδώσει τη τη θεραπεία καρκίνου της Seagen στον κόσμο «σε κλίμακα που δεν έχει ξαναδεί» με την εξαγορά της 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Μπορούμε να προσθέσουμε αξία σε αυτό που φέρνει η Seagen», είπε ο Bourla σε συνέντευξή του στο CNBC. «Είναι λίγο πολύ μια κατάσταση όπως όταν το mRNA ήταν στα χέρια μας. Με την κλίμακα μας, με τις δυνατότητές μας, αυτό είναι το ίδιο εδώ».

Ο Bourla χαρακτήρισε τα ADC «μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογίες για την καταπολέμηση του καρκίνου» και τα παρομοίασε με την επιτυχημένη τεχνολογία mRNA ή αγγελιοφόρου RNA, την οποία η εταιρεία βοήθησε στην κατασκευή με το BioNTech για τα εμβόλια Covid-19. Η τεχνολογία mRNA χρησιμοποιείται βασικά ως όχημα για την παροχή οδηγιών στα κύτταρα. Στα εμβόλια Covid, η τεχνολογία mRNA χρησιμοποιείται για να ξεγελάσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να αναπτύξει αντισώματα κατά του ιού.

Τα ADC «είναι κατευθυνόμενοι πύραυλοι turbo φορτίου που επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα και μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά», είπε o Βourla.

Η Seagen θα αυξήσει το χαρτοφυλάκιο θεραπείας του καρκίνου της Pfizer, φέρνοντας τέσσερις εγκεκριμένες θεραπείες για τον καρκίνο με συνδυασμένες πωλήσεις σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Το κορυφαίο σε πωλήσεις Adcetris της Seagen, το οποίο θεραπεύει καρκίνους του λεμφικού συστήματος, απέφερε μόνο 839 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις πέρυσι. Αυτό είναι μια αύξηση 19% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση κερδών της Seagen.
Οι πωλήσεις του Padcev, μιας θεραπείας για καρκίνους του ουροποιητικού συστήματος, αυξήθηκαν επίσης κατά 33% πέρυσι στα 451 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η εταιρεία.
«Αυτά τα φάρμακα βρίσκονται σε μια ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά, με σημαντικά προγράμματα κύκλου ζωής που αναμένεται να οδηγήσουν στη συνεχή απορρόφηση του αντίκτυπου και την ανάπτυξη», ανέφερε ο Βourla στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Ο καρκίνος ευθύνεται για σχεδόν 10 εκατομμύρια θανάτους το 2020, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναμένει ότι το παγκόσμιο βάρος του καρκίνου θα αυξηθεί σημαντικά έως το 2040, προβλέποντας ότι τα νέα κρούσματα θα αυξηθούν σε 27,5 εκατομμύρια και οι θάνατοι από καρκίνο σε 16,3 εκατομμύρια.

Στις business & in marketing,, αν ένας Διευθύνων Σύμβουλος μιας δημόσιας εταιρείας ανακοινώνει με τόση σιγουριά μεγάλη ζήτηση για ένα προϊόν, έχει πληροφορίες που δεν έχουμε.
Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση για τη θεραπεία και τι προκαλεί την αύξηση της πρόβλεψής του για καρκίνο;
λέει η Ισραηλινή Efrat Fenigson-photo πάνω, marketing expert και ακτιβίστρια κατά των εμβολίων COVID.

Σημειώνουμε ότι οι τρομακτικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στο Ισραήλ, μία χώρα της οποίας ο τότε και σημερινός πρωθυπουργός Netanyahu ανέλαβε την ευθύνη να εμβολιάσει τον πληθυσμό πρώτος στο κόσμο με εμβόλια COVID έφτασαν στο σημείο να ανοίγουν γραφεία συνοικεσίων τα οποία αναζητούν ανεμβολίαστους νεαρούς Εβραίους για να τους παντρέψουν με ανεμβολίαστες Εβραίες ενώ μήνες μετά την κυκλοφορία των εμβολίων COVID ένα ντοκιμαντέρ με Ισραηλινούς- θύματα των παρενεργειών των εμβολίων COVID καθώς και συγγενείς θυμάτων προκάλεσε σοκ στη χώρα με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί να γυρίσουν τη πλάτη στη 3η και 4η δόση του εμβολίου της Pfizer.

Oσο για τον κ. Bourla σας θυμίζουμε ότι 6 μήνες μετά την κυκλοφορία του εμβολίου της Pfizer για τον COVID όπως είχε αποκαλύψει τότε η The Jerusalem Post του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα του Ισραήλ επειδή ο ίδιος παρέμεινε ανεμβολίαστος με το επιχείρημα ότι δεν ήθελε να πάρει τη σειρά κάποιου άλλου και περίμενε να γίνει επιλέξιμος για τη λήψη του εμβολίου στις ΗΠΑ!

In business & in marketing, if a CEO of a public company announces with such confidence a high demand for a product, he has information we don’t have.
I wonder what could increase the demand for the treatment, and what’s causing his prediction of cancer increase?
Join our Space… https://t.co/vD6Qn3Fh2L

— Efrat Fenigson (@efenigson) April 16, 2023

Πάμε στη Moderna τώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Brianna Abbott (ο Peter Loftus συνεργάστηκε σε αυτό το άρθρο) στη The Wall Street Journal, η Moderna και η Merck δείχνουν την πρόοδο προς τα εμβόλια κατά του καρκίνου.

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου της Moderna Inc. και της Merck & Co. βοήθησε στην πρόληψη της υποτροπής σε ασθενείς με μελάνωμα, όπως έδειξαν αποτελέσματα από μια δοκιμή στα μέσα του σταδίου, καταδεικνύοντας πρόοδο στην αναζήτηση εμβόλων για την πρόληψη του καρκίνου, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περίπου το 79% των ασθενών με μελάνωμα υψηλού κινδύνου που έλαβαν το εξατομικευμένο εμβόλιο και την ανοσοθεραπεία Merck’s Keytruda ήταν ζωντανοί και χωρίς καρκίνο στους 18 μήνες, σε σύγκριση με περίπου 62% των ασθενών που έλαβαν μόνο ανοσοθεραπεία, δήλωσαν οι ερευνητές την Κυριακή. Η δοκιμή 157 ατόμων προσφέρει μερικές από τις ισχυρότερες αποδείξεις μέχρι τώρα ότι τέτοια εμβόλια θα μπορούσαν να ωφελήσουν τους καρκινοπαθείς.

«Είμαι αρκετά ενθαρρυμένος που αυτό θα ανοίξει μια εντελώς νέα σειρά δοκιμών», δήλωσε ο Jeffrey Weber, ο ανώτερος ερευνητής στη δοκιμή και αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Καρκίνου Perlmutter στο NYU Langone Health.

Οι Moderna και Merck δήλωσαν ότι θα επεκτείνουν την έρευνά τους σε άλλους τύπους όγκων, συμπεριλαμβανομένου του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα. Οι εταιρείες είπαν ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια μεγαλύτερη μελέτη για να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη θεραπεία του μελανώματος υψηλού κινδύνου. Δημοσίευσαν μια περιορισμένη επισκόπηση των αποτελεσμάτων τον Δεκέμβριο.

Τα πληρέστερα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε ένα συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα για τον Καρκίνο στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου άλλοι ερευνητές σχεδιάζουν να παρουσιάσουν δεδομένα για εμβόλια που προορίζονται για τη θεραπεία καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του παγκρέατος και του κεφαλιού και του τραχήλου. Το έργο, το οποίο πρέπει να επιβεβαιωθεί σε πιο προηγμένες δοκιμές, αντιπροσωπεύει πρόοδο μετά από δεκαετίες φιλοδοξίας, αλλά περιορισμένη επιτυχία στην ανάπτυξη εμβολίων για τη θεραπεία ή την πρόληψη του καρκίνου.

«Φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα της συγκομιδής», δήλωσε ο Δρ. Andrew Allen, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Gritstone bio Inc., η οποία διεξάγει μια δοκιμή στο μέσο του σταδίου για ένα εξατομικευμένο εμβόλιο που στοχεύει στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του παχέος εντέρου.

Πολλά πειραματικά εμβόλια κατά του καρκίνου στοχεύουν στη θεραπεία του καρκίνου ή στην πρόληψη της επανεμφάνισής του παρά στην πρόληψη της ανάπτυξής του εξαρχής. Οι πρόοδοι στις ανοσοθεραπείες, τη γονιδιωματική αλληλουχία και την τεχνητή νοημοσύνη έχουν βοηθήσει να γίνουν τα εμβόλια που στοχεύουν τον καρκίνο πιο ελπιδοφόρα από ό,τι στο παρελθόν, είπαν οι ογκολόγοι. Η πανδημία Covid-19 έδειξε τη δύναμη της τεχνολογίας mRNA που η Moderna και άλλοι δοκιμάζουν σε εμβόλια καρκίνου.

«Είναι η πρώτη φορά που καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία εμβολίων για να μπορέσουμε πραγματικά να αλλάξουμε την πορεία ενός καρκίνου», δήλωσε ο Δρ Eliav Barr, επικεφαλής της παγκόσμιας κλινικής ανάπτυξης της Merck και επικεφαλής ιατρός.

Το πλάνο της Moderna είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή. Η εταιρεία αναλύει τον όγκο ενός ασθενούς για μεταλλάξεις και επιλέγει έως και 34 στόχους που ονομάζονται νεοαντιγόνα που υποψιάζεται ότι θα δημιουργήσουν την ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση για να ενσωματωθούν σε ένα εμβόλιο. Ο ασθενής λαμβάνει εννέα δόσεις του εμβολίου, μία κάθε τρεις εβδομάδες, επιπλέον έως και 18 κύκλους ανοσοθεραπείας. Το εμβόλιο χρειάστηκε περίπου έξι έως επτά εβδομάδες για να αναπτυχθεί για κάθε ασθενή, είπε ο Δρ Weber.

Περίπου 157 ασθενείς με μελάνωμα σταδίου τρίτο ή τέταρτο εγγράφηκαν στη δοκιμή και υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου. Περίπου 107 ασθενείς έλαβαν το εμβόλιο και την ανοσοθεραπεία μετά την επέμβαση, ενώ 50 υποβλήθηκαν σε ανοσοθεραπεία μόνο μετά την επέμβαση.
Η ανοσοθεραπεία Merck Keytruda σε συνδυασμό με το εμβόλιο της Moderna είχε καλύτερα αποτελέσματα από την ανοσοθεραπεία μόνο.

Μετά από περίπου δύο χρόνια, αναφέρθηκε υποτροπή καρκίνου ή θάνατος στο 22% των ασθενών που έλαβαν το εμβόλιο και την ανοσοθεραπεία Keytruda και στο 40% των ασθενών που έλαβαν μόνο ανοσοθεραπεία. Ο συνδυασμός με το εμβόλιο βοήθησε στη μείωση του κινδύνου υποτροπής και θανάτου για τους ασθενείς με μελάνωμα στη δοκιμή κατά περίπου 44% σε σύγκριση με το Keytruda μόνο, είπαν οι ερευνητές.

«Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι», είπε ο Δρ Robert Vonderheide, διευθυντής του Κέντρου Καρκίνου Abramson στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και πρόεδρος του συνεδρίου AACR, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο φάνηκε να βοηθά ανεξάρτητα από τον συνολικό αριθμό μεταλλάξεων στα καρκινικά κύτταρα ενός ασθενούς, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την ανταπόκριση του ασθενούς στα φάρμακα ανοσοθεραπείας. «Είναι νωρίς, αλλά παρέχει υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Δρ Stephen Hoge, πρόεδρος της Moderna.

Η κόπωση ήταν η πιο κοινή παρενέργεια, μαζί με πόνο στο σημείο της ένεσης και ρίγη, ανέφεραν οι εταιρείες. Δεν αναφέρθηκαν απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες από το εμβόλιο. Τα δεδομένα δεν έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό.

«Είμαι προσεκτικά αισιόδοξη», είπε η Δρ Nina Bhardwaj, ιατρική διευθύντρια του Εργαστηρίου Εμβολίων και Κυτταρικής Θεραπείας στο Κέντρο Καρκίνου Mount Sinai Tisch, η οποία δεν συμμετείχε στην έρευνα. «Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς είναι η επιβίωση με την πάροδο του χρόνου».

Ο Derek Vogel, ένας 57χρονος προγραμματιστής λογισμικού που ζει κοντά στο Bangor, Pa., και συμμετέχει ως ασθενής στη δοκιμή, είπε ότι πλησιάζει στον τρίτο χρόνο από τη θεραπεία χωρίς υποτροπή. Διαγνώστηκε με μελάνωμα τον Απρίλιο του 2019 και μετά την επέμβαση ταξίδεψε από και προς το NYU Langone για θεραπεία.

Ο κ. Vogel είπε ότι στην αρχή ανησυχούσε για τις πιθανότητές του επειδή τα δεδομένα επιβίωσης για τον καρκίνο του δεν ήταν καθησυχαστικά. Ο Δρ. Weber του NYU, ο οποίος τον έγραψε στη δοκιμή, του είπε ότι πολλά από αυτά τα δεδομένα προϋπήρχαν της χρήσης νεότερων φαρμάκων, είπε ο κ. Vogel.

«Αυτή ήταν μια επιβεβαίωση ότι έκανα τη σωστή επιλογή, όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για να προωθήσω περαιτέρω τα πράγματα αν είναι δυνατόν», είπε ο κ. Vogel.

Health Minister, Vassilis Kikilias, receives the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at the first day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19), at Evangelismos Hospital in Athens, Greece on December 28, 2020. / Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, λαμβάνει το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, την πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2020.

Greece’s Prime Minister, Kyriakos Mitsotakis, receives the second dose of Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at the first day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19), at Attikon Hospital in Athens, Greece on January 18, 2021. / Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου των εταιριών Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, την πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) στο νοσοκομείο «Αττικόν», Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2021.

The head of the Infectious Diseases Committee, Sotiris Tsiodras, receives the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at the first day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19), at Attikon Hospital in Athens, Greece on December 27, 2020. / Ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, λαμβάνει το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, την πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) στο νοσοκομείο «Αττικόν», Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2020.

Secretary-General of MeRA25 Yanis Varoufakis, receives the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at the first day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19), at Evangelismos Hospital in Athens, Greece on December 27, 2020. / Ο Γραμματέας του ελληνικού πολιτικού κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, λαμβάνει το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, την πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2020.

First day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19) with the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at Evangelismos Hospital in Athens, Greece on December 27, 2020. / Πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) με το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2020.

First day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19) with the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at Evangelismos Hospital in Athens, Greece on December 27, 2020. / Πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) με το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2020.

Efstathia Kampisiouli, ICU nurse at Evangelismos Hospital, the first person in Greece who receives the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at the first day of the vaccination campaign against coronavirus disease (COVID-19), at Evangelismos Hospital in Athens, Greece on December 27, 2020. / Η νοσηλεύτρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Ευσταθία Καμπισιούλη, λαμβάνει την πρώτη δόση του εμβολίου των εταιριών Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, την πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2020.

First day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19) with the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at Evangelismos Hospital in Athens, Greece on December 27, 2020. / Πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) με το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2020.

First day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19) with the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at Thriasio General Hospital of Elefsina, Greece on December 27, 2020. / Πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) με το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech, στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, 27 Δεκεμβρίου 2020.

First day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19) with the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at Asklipieio Hospital in Athens, Greece on December 27, 2020. / Πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) με το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech, στο νοσοκομείο «Ασκληπίειο», Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2020.

First day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19) with the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at Sotiria Hospital in Athens, Greece on December 27, 2020. / Πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) με το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2020.

First day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19) with the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at Evangelismos Hospital in Athens, Greece on December 27, 2020. / Πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) με το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2020.

First day of the vaccination campaign against the coronavirus disease (COVID-19) with the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, at Attikon Hospital in Athens, Greece on December 27, 2020. / Πρώτη ημέρα εμβολιασμών για την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19) με το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNTech, στο νοσοκομείο «Αττικόν», Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2020.

Arrival of the first 9,750 doses of the Pfizer / BionTech vaccine for the new coronavirus (COVID-19), at a pharmaceutical warehouse in the northern suburbs of Athens, Greece on December 26, 2020. / Άφιξη των πρώτων 9.750 δόσεων του εμβολίου των εταιρειών Pfizer/BionTech για τον νέο κορωνοϊό (COVID-19) σε φαρμακευτική αποθήκη σε βόρειο προάστιο της Αθήνας, 26 Δεκεμβρίου 2020.


https://kourdistoportocali.com/ipeople/health/moderna-merck-show-progress-toward-cancer-vaccines/

Δεν υπάρχουν σχόλια: