Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Χρήστος Βλαχογιάννης κατά πάντων, σειρά έχουν οι ... Για την Όλγα Δασκαλή και τον Σπύρο Βασιλείου





Αγαπητέ Χρήστο, ευτυχώς που τελειώνουν οι εκλογές και μάλλον ο χρόνος συνάντησης με τον Θανάση θα είναι αν όχι μηδενικός... τουλάχιστον μια στο τόσο !!!
Σε είχαμε προειδοποιήσει να προσέχεις το οικογενειακό χάρισμα, δεν μας άκουσες... να τα τώρα τα αποτελέσματα.

Ελπίζουμε  και ευχόμαστε,  στο Μεσολογγίτικο κέντρο του παραρτήματος του Χόλιγουντ που θα ανοίξει, να είσαι αυτός που θα επενδύει μουσικά, τις ταινίες που θα επιβάλει ο Θανάσης να γυρίζονται, ώστε να πάρει φήμη και να αποκτήσει αίγλη η περιοχή μας. 

Αυτό είναι και ένα μήνυμα σε όσους έχουν ακίνητα στο ιερό δήμο της ιεράς πόλης, να μην βιαστούν να τα πουλήσουν ... Η Ατζολίνα, ο Μπραν Πιτ και  ο Σιλβέστερ ήδη ψάχνουν πελάδα στη Τουρλίδα.

Μην αναφέρουμε καλύτερα και τον Τέιλορ που έχει ξεσκιστεί να βρει βαρκάρη για βόλτα στη λιμνοθάλασσα, γιατί μπορεί να μας παρεξηγήσουν τα συντρόφια. 


Μ.Ε.Π

=================================

Για την Όλγα Δασκαλή και τον Σπύρο Βασιλείου

Σε κάποια συνομιλία στο fb, ένας ξάδερφός μου και υποστηρικτής της Όλγας με «μάλωσε» που δεν στέκομαι δίπλα σε νέα παιδιά και δεν τα υποστηρίζω. Απάντησα στο περίπου τότε, έχοντας κατά νουν να το κάνω διεξοδικώς τώρα, λέγοντας σ’ αυτόν και σε όλους.

Αν δεν είμαι ο πρώτος, είμαι από τους πρώτους, που πλησίασα την Όλγα (που έκανε τα πρώτα της βήματα στην δικηγορία) και της έδωσα βήμα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου, όπου ήμουν Πρόεδρος του Δ.Σ. και Καλλιτεχνικός υπεύθυνος, μαζί με πλειάδα μαθητών μου, να αποκτήσουν εμπειρία με τον λόγο, με την ενημέρωση, με την μουσική, και να καταθέσουν την δική τους άποψη στο μικρόφωνο.

...

Με την βοήθεια και την ενίσχυση ημών των παλαιοτέρων και πιο έμπειρων, εξελέγη στην θέση Διοικητικού Συμβούλου του Συλλόγου «Φίλοι του Ραδιοφώνου».

Στις προηγούμενες εκλογές δώσαμε σ’ αυτήν και σε καλούς μας φίλους, μαθητές και συνεργάτες την δύναμη να μας εκπροσωπήσουν στην Τοπική Κοινότητα Μεσολογγίου, μην επιθυμώντας να δώσουμε στον νυν τις υπερεξουσίες να ελέγχει τα πάντα, όπερ και επετεύχθη. Ήταν δηλαδή η φωνή του Μεσολογγίου, ο «παληός» Δήμαρχος Μεσολογγίου, όταν το Μεσολόγγι αποτελούσε δικό του Δήμο.

Σήμερα μετράει 4 χρόνια θητείας και ζητάει την ψήφο μας για την θέση του Δημάρχου.

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ετούτη η Δημοτική Αρχή ήταν το άκρον άωτον της ανικανότητας, της αλαζονείας και της επικινδυνότητας για τον Δήμο μας. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, γιατί θα έγραφα βιβλίο.

Η γνώμη μου είναι πως η αντιπολίτευση που άσκησε η Όλγα ήταν χλιαρή. Το λέω, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, πως, αν ήμουν εγώ στην θέση της κι αν είχα νομικές γνώσεις, θα τους ανεμοτούρλιαζα, δεν θα ’χαν πού να σταθούν από την νομιμότητα. Δεν θα περνούσε ούτε κουνούπι παρατυπίας ή μη συννομίας. Λόγω απειρίας και του δισταγμού, που αυτή γεννάει, περιορίστηκε σε «ευγενείς» ανακοινώσεις στηλίτευσης των κακώς κειμένων της Δημοτικής Αρχής κι εκείνη την συνέδεε θρασύτατα, όπως έκανε με όλους, με …Τίρανα!

Δεν θα πήγαινα επίσης σε φιέστες εγκαινίων …οικογενειακών πλατειών, ούτε θα κατέθετα στεφάνι. Θα ανακοίνωνα όμως γιατί δεν το κάνω.

Θεωρώ, λοιπόν, Όλγα μου, άωρη την φιλοδοξία σου, βιάστηκες να ανέβεις επίπεδο. Σου λείπει η εμπειρία, η γνώση της Δημοτικής «αρένας», ο τρόπος άμυνας και επίθεσης. Θα έπρεπε πρώτα να χτίσεις την ιστορία σου και μετά να την παρουσιάσεις.

Έπρεπε να συνταχθείς με τον Θανάση Λύρο, όταν έκανε και σ’ εσένα το κάλεσμα, και να ενώσετε δυνάμεις, για να φύγειη μεγαλύτερη ντροπή του Δήμου ever!! Θα είχες πολλά να αποκομίσεις, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Και μια προσωπική παρατήρηση:

Εσχάτως διακρίνω σ’ εσένα και σε υποψηφίους σου, που έχουν υπάρξει είτε φίλοι είτε συνεργάτες είτε μαθητές μου, μια υπεροψία και απαξίωση έναντι «αντιπάλων». Και διακρίνεται κι από άλλους…

 

Για τον Σπύρο Βασιλείου έχω λίγα πράγματα να πω,διότι μικρή είναι και η πορεία του, μέχρι την αναγγελία της υποψηφιότητός του για τον Δημαρχιακό θώκο.

Ο πολιτικός βίος του χαμογελαστού Σπύρου (δεν το λέω για κακό) περιορίζεται μόνο σε έμμισθες θέσεις σε Δημοτικές Αρχές, ξεκινώντας από το Αιτωλικό και ολοκληρώνοντας στον Δήμο Μεσολογγίου (αντιδήμαρχος Οικονομικών). Η δεύτερη θητεία του τον φέρνει παραιτούμενο, με αιχμές έλλειψης συνεννόησης με τον Δήμαρχο, Κ. Λύρο, με τον δεύτερο όμως να ισχυρίζεται πως ήταν ανεπαρκής στα καθήκοντά του. Φαινόμενο δηλαδή Καραπάνου-Διαμαντόπουλου και Λύρου-Διαμαντόπουλου. Ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, γιατί δεν μας λέει τι ακριβώς συνέβαινε και έφυγε ή τον έδιωξε;

Τώρα κι αυτός Δήμαρχος.

Ιστορία προσφοράς στον τόπο καμμία. Πολιτική διορατικότητα αρνητική. Μόνο και μόνο που τον «έψησε» ο Σταμάτης πως θα κατέβαινε για Δήμαρχος Μεσολογγίου και το «έφαγε», ανακοινώνοντας πως θα κατέβει μαζί του, δείχνει πολιτική ανωριμότητα.

Γρήγορα μετεπήδησε στο στρατόπεδο του Κ. Λύρου, εξελέγη, «την έκανε» κάποια στιγμή με ελαφρά και τώρα ζητάει να τον εμπιστευθούμε για Δήμαρχο.

Για ποιο λόγο, Σπυράκο;Στην θητεία σου δεν θυμάμαι να έχεις αφήσει μια πρόταση, που να φέρει το όνομά σου. Κάνω λάθος;

Εμείς ζητάμεΔήμαρχο με προσφορά, που να αποδεικνύει την πραγματική του αγάπη για τον τόπο, άξιο και ικανό, με γνώσεις και εμπειρία.

Θεωρώ, λοιπόν, την δική σου υποψηφιότητα στερούμενη ειδικού βάρους και στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα δεν υπάρχει χρόνος περαιτέρω πειραματισμών.

Πάμε στο σίγουρο: Θανάσης Λύρος. Ανεκτίμητη ανιδιοτελής προσφορά στον τόπο, τεράστια διοικητική εμπειρία, αποφασιστικότητα, δυναμισμός.

 

Υ.Γ.ΜετοΚΚΕδενθα ασχοληθώ, γιατί είναι τομόνοκόμμα στηνΒουλή που δεν έχει ΑΚΟΜΑ αποδεχθεί τηνλειτουργία τηςΚοινοβουλευτικήςΔημοκρατίας. Ούτεκι εγώ το αποδέχομαι ωςκόμμα. Μετέχει όμωςσεεκλογέςκαι πληρώνεται κανονικά από τονΕλληνικό λαό και ρυπαίνει και τηνπόλημε αφίσες, τύπου λαϊκοδημοτικήςπανήγυρης.

 

Χρήστος Βλαχογιάννης

Καθηγητής Μουσικής



Δεν υπάρχουν σχόλια: