Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Μέρος Δεύτερο : Τέλος εποχής Καραπάνου ή Μπανιέρα





Όλα τα καλά τελειώνουν, αρκεί τα στερνά να τιμούν τα πρώτα.

Μπορεί ο κομήτης Χάλει να έχει γίνει αντικείμενο τρόμου και θεωριών κοσμογονίας σε προηγούμενες  εποχές, σήμερα όμως είναι απλά ένα κοσμικό φαινόμενο, όπου οι επιστήμονες απλά αντλούν πληροφορίες και γεμίζουν τις αποθήκες με γνώσεις και εμπειρία.

Κάτι τέτοιο ήταν και ο Καραπάνος ή Μπανιέρας, ο οποίος διαμόρφωσε τη κοινωνία μας με την πληθωρική του παρουσία, από τη στιγμή που μας έπεισε ότι κατεβαίνει για δήμαρχος της ιεράς πόλης.

Ένας κομήτης από το πουθενά, ένα ευτραφές παιδί του κομματικού σωλήνα, ο οποίος στήριξε την επιχειρηματική και κοινωνική του δραστηριότητα, στις γνωριμίες που κατάφερνε να οικοδομήσει, πάνω στα ερείπια ενός εξαθλιωμένου κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ και του ανύπαρκτου Ελληνικού κράτους.

Το σωματικό και προκοιλιακό  του εκτόπισμα, έπειθε και έπεισε μέχρι σήμερα, τον κάθε εβρισκόμενο σε ανάγκη, πολίτη ή δημότη της περιοχής μας,  ότι είναι ο εκπρόσωπος του εκάστοτε αρχηγού της Ν.Δ και με το νεύμα του και μόνο, το κάθε πρόβλημα θα ετελείωνε, όπως έκανε και ο βουλευτής Καλοχαιρέτας.

...

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την επινίκια ομιλία του, στο Αιτωλικό,  το βράδυ των εκλογών που αναδείχθηκε δήμαρχος !!!

…Με πείρε τηλέφωνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και μου είπε… ότι θέλεις Νίκο μου για το Αιτωλικό (μετά το καλοσκέφτηκε ότι θα υπάρξουν παράπονα και… πρόσθεσε) για το Μεσολόγγι, για το Νιχώρι … και όλα αυτά τα ομολόγησε δημόσια, στη Βενετία της Δημοκρατίας.

Ο αθεόφοβος Καραπάνος δε δίστασε να φορέσει και το καπέλο του απόφοιτου από οικονομική σχολή του εξωτερικού, όταν όλοι ξέρουμε εγγυημένα, ότι είχε μόνο απολυτήριο του Γυμνασίου… για το Λύκειο, δεν παίρνουμε όρκο.

Αυτός ο άνθρωπος έγινε δήμαρχος στην ιερά πόλη και διοίκησε το τόπο μας για 5 συναπτά έτη.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του απογειώθηκε η διαπλοκή, η κίνηση του μαύρου χρήματος και τα εικονικά έργα.

Στο Αιτωλικό το μόνο που είδαμε ήταν η επίστρωση των διασταυρώσεων με τούβλα και κάτι ζαρντινιέρες ξύλινες στο κεντρικό δρόμο, αξίας άνω των 20.000 ευρώ που είχαν ανατεθεί στον στενό του συνεργάτη και αντιδήμαρχο Αιτωλικού (για όσους δεν θυμούνται) Ψηλογιάννη.

Η στενή του συνεργασία με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απέφερε πολλά εκατομμύρια στις τσέπες του Καραπάνου, με κορυφαίο τα 2εκατομμύρια ευρώ για την ύδρευση της πόλης μας.

Ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε το ποσοστό του δημάρχου (25-30%) από κάθε αγορά ή δημοτική επένδυση, ακόμη και από τα αναλώσιμα για το ιερό δημαρχείο του Ραδιομεγάρου.

Δεν δίστασε να ξεπουλήσει τους συνεργάτες και το ψηφοδέλτιό του στις προηγούμενες εκλογές στον μετέπειτα συνεταίρο  του στις κομπίνες, Λύρο.

Κατάφερε να κοροϊδέψει ακόμη και τον Λιβανό, ο οποίος έδωσε ομηρικές μάχες για να μπορέσει να τον διορίσει στο Υπουργείο που διοικούσε, μιας και δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πτυχία, που απαιτούσε η συγκεκριμένη θέση.

Αφού έκαψε τον Λιβανό, (ο οποίος αποβλήθηκε από την τότε κυβέρνηση λόγο των ηλιθιοτήτων που έλεγε δημόσια ο συνεργάτης του Καραπάνος),  κατόπιν κόλλησε στον άλλο βουλευτή της Ν.Δ, τον Καραγκούνη, με επίσης καταστροφικό αποτέλεσμα (μόλις και μετά βίας εκλέχθηκε βουλευτής).

Παρόλα αυτά αυτός ο γελωτοποιός της δημόσιας ζωής, έβαλε και πάλι υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές, ξεγελώντας για ακόμη μια φορά όποιον βρίσκονταν μπροστά του, με δήθεν προσλήψεις στο δημόσιο και στο δήμο, για δήθεν μεταθέσεις ή ακόμη και για οικονομικές τακτοποιήσεις με τις τράπεζες ή άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Δεν δίστασε να διαπραγματευτεί για ακόμη μια φορά το ψηφοδέλτιό του με τον Λύρο, μόνο που ο Λύρος αυτή τη φορά έδωσε το χρήμα, απευθείας στου υποψηφίους και όχι στον ίδιο, όπως τη προηγούμενη φορά. Γι’ αυτό και είδαμε τις εκρήξεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Καραπάνος ως γνήσιος καιροσκόπος έχει χάσει σε όλα τα μέτωπα, τα χρέη του από το μαγαζί της Αθήνας ξεπερνούν το 1εκατομμύριο ευρώ, η ασφάλεια δεν πλήρωσε ποτέ για την φωτιά που έβαλε ο ίδιος στο μαγαζί του και η δικαιοσύνη ήδη τον έχει καταδικάσει τελεσίδικα για υπεξαίρεση από το δημοτικό ταμείο .

Επίσης κάποιοι δημότες του έχουν βγάλει την ακίνητη περιουσία του στο σφυρί για υποθέσεις από τότε που ήταν δήμαρχος, με αποτέλεσμα ο Καραπάνος να είναι ένα βήμα πριν το απόλυτο χάος.

 Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ήθελε να γίνει πάλι δήμαρχος.. ήθελε απλά να ρεφάρει ο άνθρωπος.

Δεν δίστασε τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, να συνεταιριστεί με το Λύρο και να δημιουργήσουν μαζί εταιρεία ΙΚΕ με αντικείμενο τα φωτοβολταϊκά στο κάμπο της Κατοχής και μια άτυπη οργάνωση, όπου έκλεβαν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς, αφαιρούσαν ή πρόσθεταν έγγραφα από φακέλους οικονομικού ή δικαστικού περιεχομένου, για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και ενθυλάκωναν τα χρήματα των επιδοτήσεων,  από επενδύσεις που ήταν ανύπαρκτες.

Βέβαια αυτές οι κομπίνες τους δεν έγιναν μόνο από το δίδυμο Λύρος-Καραπάνος, συμμετείχαν νομικοί σύμβουλοι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, ακόμη και στενοί σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, αλλά και κάτι μπουμπούκια από το ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ και …

Από το Νοέμβριο μήνα είναι σε εξέλιξη η δίκη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Ελπίζουμε οσονούπω να υπάρξει η τελική απόφαση.

Περιττό να αναφέρουμε ότι οι άνωθεν παρεμβάσεις, ακόμη και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, εξασφάλισαν την απρόσκοπτη κάθοδο του Λύρου-Καραπάνου στις δημοτικές εκλογές, γιατί πολύ απλά δεν ήθελε με κανένα τρόπο να ακουστεί αυτό το τεράστιο σκάνδαλο πριν τις εκλογές, το οποίο ακουμπά και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας του Φαρμάκη.

Ειρήσθω εν παρόδω, εκείνο το καλόπαιδο ο Αθανασίου, ο νομικός σύμβουλος του Λύρου, που χάθηκε, μήπως φταίει η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης ;

Όλα αυτά ήταν τα κατορθώματα ενός απύθμενου και ανεπανάληπτου απατεώνα - καιροσκόπου με το υποκοριστικό κλασομπανιέρας ή λεκάνας.

Η δική μας η άποψη είναι ότι, αυτός έκανε ότι μπορούσε για να εξασφαλίσει τη ζωή και το μέλλον του, εσείς ορέ καλόπαιδα, που στελεχώσατε το ψηφοδέλτιό του, τι ζητάγατε ;;; Κοινωνική αναγνώριση, διορισμό, χρήματα, εξουσία; Τι στο διάβολο θέλατε από έναν κομπιναδόρο αεριτζή της κακιάς ώρας;

Εάν ήσασταν  στη θέση του Μήτσου του Καραδήμα ή του Ψηλογιάννη, ίσως να σας δικαιολογούσαμε… με τον Καραπάνο, πιστέψατε ότι θα δείτε άσπρη μέρα σε προσωπικό επίπεδο ή ότι θα φάτε γλυκό ψωμί;

Και όλοι εσείς που ψηφίσατε τον απατεώνα Καραπάνο, πιθανότατα γιατί και εσάς σας έταξε ή θέλατε να τιμήσετε κάποιον υποψήφιο συγγενή σας, δεν ντρέπεστε; Αντί να τους αρπάξετε με βρεγμένη σανίδα και να τους βάλετε μυαλό, προτιμήσατε να τους βάλετε στα σπίτια σας, μπας και τι ;

Δυστυχώς το τελικό συμπέρασμα είναι ότι προσχηματικά λέμε και αφηγούμαστε την αγάπη για τον τόπο μας.

Η αλήθεια είναι ότι τον μισούμε αυτό τον τόπο και γι’ αυτό επιτρέπουμε στον κάθε τυχάρπαστο αλήτη, να αλώνει τη πόλη μας, τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.


Μ.Ε.Π  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανυπόγραφο κείμενο ανυπόστατα λόγια