Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Μέρος Πρώτο : Τέλος εποχής Λύρου…






Ήταν κάτι παραπάνω από πασιφανές, ότι αυτές οι εκλογές θα έδιναν ένα καθαρό μήνυμα στην απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην υποβάθμιση του τόπου και της κοινωνίας μας, από ανθρώπους μειωμένης αντίληψης, όπως ο Λύρος.

Για να πούμε όμως την αλήθεια, εμείς ήμασταν αυτοί που (δυστυχώς) επιτρέψαμε σε αυτά τα άτομα να διοικήσουν το τόπο μας, επειδή πιστέψαμε και εγκλωβιστήκαμε  στα διλλήματα που μας πλάσαραν με αφορμή τις δημοτικές εκλογές και την κακοδιοίκηση των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Όπως είχαμε αναφέρει στη προηγούμενη ανάρτηση, ο Λύρος παρότι χρησιμοποίησε όλους τους μηχανισμούς που είχε στα χέρια του και μοίρασε αφειδώς χρήμα με ουρά προς πάσα κατεύθυνση, ακόμη και προς τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, το μόνο που κατάφερε ήταν να επιβάλει ένα 30% την πρώτη Κυριακή, κερδίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στο δεύτερο γύρο.

Μέσα στο παρακμιακό κλίμα που είχε δημιουργηθεί επί μια δεκαετία περίπου, από το δίδυμο της καταστροφής Λύρου – Καραπάνου, πληροφορηθήκαμε ότι ο Λύρος, επέβαλε σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου με σύμβαση εργασίας, να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του, το ίδιο έγινε και με το εργοστάσιο ΑΜΑΛΘΕΙΑ, όπου και εκεί απειλήθηκαν οι εργαζόμενοι. Το ίδιο έγινε και με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την περιοχή του δήμου Μεσολογγίου.

...

Αλυκές, Γύψος, εμπορικά κέντρα διακίνησης και κατασκευαστικές εταιρείες, έγιναν εφαλτήριο για το Λύρο ώστε να μπορέσει να βρει άτομα για να τους παρουσιάσει ως υποψηφίους.

Όπου δεν μπορούσε να πιέσει, άνοιξε του πουγκί της αγίας οικογένειας και μοίραζε χρήματα από τα μαύρα ταμεία.

Ο ίδιος μάλιστα, υπερηφανεύονταν ότι θα ρίξει τόσο χρήμα που είτε το θέλουμε είτε όχι, θα ξαναβγεί δήμαρχος.

Την ημέρα των εκλογών, σε κανέναν δεν φάνηκε ως απρόσμενη είδηση ότι η αστυνομία συνέλαβε 3 συνεργάτες του και υποψηφίους του, με τσαντάκι γεμάτο χρήματα και ψηφοδέλτια.

Η έπαρση ήταν τόσο μεγάλη που η γνωστή πρωτοπαλικαρίνα του Λύρου, Φώνη Μελαχρή, μάλλον θεώρησε βλαμμένο τον αστυνομικό που την πλησίασε και την συνέλαβε για δωροδοκία και πολλά άλλα πλημμελήματα.

Τα δικά μας καλόπαιδα ( οι τρεις καμπαλέρο) που είδαν το φως το αληθινό τη τελευταία στιγμή γιατί πιθανότατα είδαν επί τη εμφανίσει και προκαταβολικά το αντίτιμο της προδοσίας τους απέναντι στο Αιτωλικό, δεν δίστασαν ούτε στιγμή να μπαίνουν σε σπίτια και να μοιράζουν το μαύρο χρήμα του Λύρου μαζί με υποσχέσεις για δουλειά και προσλήψεις.

Μετά από όλα αυτά, ποιος δεν θα αναρωτηθεί έστω και αφελώς… που ήταν η δικαιοσύνη  όλο αυτό το διάστημα;

Γιατί δεν επενέβη έστω και για τα μάτια του κόσμου ;

Μάλλον κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την κοινή πεποίθηση ότι ο Λύρος μοίρασε χρήμα ακόμη και εκεί, πολλώ δε μάλλον όταν στο έγγραφο  νομιμοποίησης του ψηφοδελτίου του Λύρου, προσυπογράφει μια δικαστικός η οποία έχει εκδιωχθεί από το δικαστικό σώμα .

Παρόλα αυτά ο Λύρος ηττήθηκε και ηττήθηκε από έναν υποψήφιο που  πήρε λίγο παραπάνω ψήφους από τους υπόλοιπους της αντιπολίτευσης , αλλά σχεδόν τους μισούς από το Λύρο.

Η κοινωνία με τη βοήθεια ενός νεαρού , κατατρόπωσε τον ξυπόλητο βλαχοΩνάση και έβαλε τέλος στην απαξίωση και τον εξευτελισμό των ανθρώπινων αξιών, από το Λύρο και τους συνεργάτες του.

Ούτε καν τα γνωστά ψηφοθηρικά κέντρα από τους γνωστούς κομματάρχες, δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, παρότι συστρατεύτηκαν με τον αποτυχημένο δήμαρχο Λύρο και  παρότι ήξεραν ότι με αυτή τους την επιλογή θα προκαλέσουν ολοκαύτωμα στο τόπο μας.

Τώρα αρχίζουν τα προβλήματα για το Λύρο μιας και δεν θα έχει την αόρατη προστασία του πολιτικού κατεστημένου, ούτε βέβαια του παραδικαστικού κυκλώματος .

Όσο για το επιχειρείν, πολλά ακούγονται αλλά δεν θα εισέρθουμε γιατί από εδώ και στο εξής, θα είναι καθαρά ιδιωτική υπόθεση και όχι δημοτικο-κοινωνική όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Ενός κακού, μύρια έπονται... λέει ο λαός.


Μ.Ε.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια: