Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΔΕΝ ενδείκνυται για Μεσολογγίτες 1.

Ανακαλύψαμε, όλως τυχαία, ένα ιστολόγιο που φαίνεται να είναι Μεσολογγίτικο.
Μετά όμως από σύσκεψη της συντακτικής ομάδας, καταλήξαμε ότι μάλλον είναι Αγρινιώτικο που φόρεσε Μεσολογγίτικο κοστούμι,για να πειράξει-ειρωνευτεί τους Μεσολογγίτες, γιατί και τα θέματα που πραγματεύεται και το ύφος και η ειρωνία που δείχνει για κάθε ιερό και όσιο του Μεσολογγίου, δεν θα την έβγαζε κανένας Μεσολογγίτης, όσο χιούμορ κι αν είχε, όσο αντιδραστικός κι αν ήταν. (τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε)
Έχει ευφυέστατο χιούμορ, καυστικό και κινείται στα όρια του να κάνει τους φίλους Μεσολογγίτες να τον λυντσάρουν.
Δεν θα σας γράψουμε το όνομα του ιστολογίου για να κρατήσουμε την έκπληξη, έχει πολύ λίγες αναρτήσεις και έτσι αφού τις αναδημοσιεύσουμε (12 είναι όλες κι όλες) μετά θα σας κάνουμε και link για να τις δείτε και μόνοι σας.
Αρχίζουμε σήμερα με τις τρεις πρώτες που είναι στην ίδια ημερομηνία και δημοσίευσε αυτό το ιστολόγιο στις 6 Οκτωβρίου 2009.
Μαζί σας έχουμε και τα σχόλια που υπάρχουν δημοσιευμένα

η πρώτη με τίτλο...
ΟΛΑ!!!
"Κυρίες και κύριοι, σας καλωσορίζουμε στο νέο αυτό δικτυακό τόπο, που δημιουργήθηκε για να διατρανώσει την επιθυμία των Ιερών Μεσολογγιτών να δημιουργούνται όλες οι υπηρεσίες και οι υποδομές στην Ιερά Πόλη και ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.
ΟΛΑ στο Μεσολόγγι λοιπόν, στην Ιερή Πόλη, στην κοιτίδα του πολιτισμού, στο κέντρο του σύμπαντος!!! Παράλληλα καλούμε τους πάνω από 200.000 κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας που δεν ζουν στο Μεσολόγγι να δουν το φως το αληθινό και να έρθουν κοντά μας"
Αναρτήθηκε από Fataoulas

τα 4 σχόλια που ακολουθούν αυτή την ανάρτηση...
1.Ο/Η agrinio-culture είπε...
καλή αρχή! Μακάρι αυτή η προσπάθεια να δώσει δύναμη σε όλους για να μπορέσουν να δουν το ιερό φως, να αγγίξουν τη θέωση και να κερδίσουν μια θέση στην ιερότατη πόλη μας...
2.Ο/Η fakman είπε...
ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟ!!! Όσοι και οι Ιεροί κάτοικοι της Ιερής μας πολής, με τα Ιερά της αιτήματα. Και για όσους δεν καταλαβαίνουν να ξαναθυμίσω ότι ο κόσμος αυτός δημιουργήθηκε για ένανν και μοναδικό λόγο: Να φτάσει στην κορύφωση του. Στην Ιερή πόλη του Μεσολλογίου. Η Ιερή πολή του Μεσολογγίου βρίσκεται ένα βήμα πριν το χάος. Keep walking
3.Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ,ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑΝ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ,ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΝ !ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ.
Όλα τα παραπάνω για εσάς και την σελίδα σας! (σχόλιο των Μ.Ε.Π. αυτός μάλλον είναι πραγματικός Μεσολογγίτης)
4.Ο/Η Fataoulas είπε...(σημείωση των Μ.Ε.Π. εδώ ο διαχειριστής, απαντάει στο προηγούμενο σχόλιο)
O οποίος Ισοκράτης να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ήταν κι αυτός Μεσολογγίτης!

η δεύτερη με τίτλο
Που είναι το Μεσολόγγι
"Ω Μεσολόγγι... Ω γλυκύ μου έαρ!!! Ποιό είναι λοιπόν το Μεσολόγγι; Πρόκειται για την Ιερά Πόλη της Ελλάδος και του κόσμου ολόκληρου και κοιτίδα του πολιτισμού και της κουλτούρας. Μπορεί να μην έχει ούτε 20.000 κατοίκους αλλά διαθέτει τα πάντα για την εξυπηρέτηση των λίγων πολιτών του. Νομαρχία με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που υπάρχουν, διεύθυνση αρχαιοτήτων, στρατό, μητρόπολη, ΤΕΙ και μερικές χιλιάδες φοιτητές και δημόσιους υπαλλήλους. Πουθενά αλλού δεν υπάρχει πόλη (ή κωμόπολη) αυτού του μεγέθους που να έχει τόσα πολλά, αλλά ακόμα και αυτά δεν είναι αρκετά και ποτέ δεν θα είναι για μια παγκόσμια πόλη σαν το Μεσολόγγι. Θέλουμε κι άλλα, εφετείο, πανεπιστήμιο, βουλή, ακαδημίες, μουσεία κλπ κλπ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ!!!
Γιατί οι αγωνιστές της ιστορικής Εξόδου δεν πολέμησαν για την ελευθερία, αλλά για να δημιουργηθούν υπηρεσίες στο Μεσολόγγι!"
Αναρτήθηκε από Fataoulas

τα 2 σχόλια που ακολουθούν αυτή την ανάρτηση
1.Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ξεχασες την εδρα του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της UNESCO, της ΕΕ αντε και της UNICEF...
2.Ο/Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΗΣ είπε...
Ολες οι οικογένειες του μεσολογγίου, πρεπει να δουλευουν στο δημόσιο... ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ !!!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ !!!

η τρίτη είναι αυτή η φωτογραφία-5λογος εντολών με τίτλο
οι πέντε εντολές του Μεσολογγίτη
την οποία ακολουθούν τα παρακάτω σχόλια
1. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Και μόνο που βλέπω δίπλα τον τίτλο "Agrinio-culture" με πιάνουν τα γέλια!!!!! Είναι δυνατόν να συνδυάζονται αυτά τα δύο;;; φιλιά!
2. Ο/Η Dimitris είπε...
Den einai na ipologizeis tous katoikous tou Vraxoriou pou egine agrinio(Agros) logo fragmaton Axeloou!!!to na eisai istoriki proteuousa opos to Nauplio de simainei oti epanapaeusai se auto.episis i koroidia tou agriniou me tis dithen 100.000 (51.000 mazi me ton Agio Konstantino kai 41.000 xoris,dtatistiki ipiresia 2001)katoikous einai mono gia gelia!!!episis na sou po oti oi ipiresies tou nomou de ginontai kata to thelo tou agriniou alla vasei nomothesias!!!toulaxiston emeis exoume na epideiksoume efeteio kai emporiko limani kathos kai didaskaleio epi tourkokratias.tin idia ora oi vraxoriotes menane se kalives kai filagan provata!!!!
pisteuo na thes na akouseis kai ta tis polis sou opote tha to dimosieusis.an oxi tote eisai enas aplos vraxoriotis!!!!(σχόλιο των Μ.Ε.Π. κι άλλος πραγματικός Μεσολογγίτης)
3. Ο/Η Fataoulas είπε...(σημείωση των Μ.Ε.Π., εδώ ο διαχειριστής Fataoulas, απαντάει στο πρώτο σχόλιο)
Εχετε δίκιο αγαπητέ 11:09! Η κουλτούρα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ δικαίωμα της Ιερής μας Πόλης, αφού έχει εντυπωθεί μέσα στο μεσολογγίτικο DNA.
4.Ο/Η Fataoulas είπε...
Φίλε Dimitris, συμφωνούμε απολύτως μαζί σου, άλλωστε κι εμείς είμαστε ιερά τέκνα του Μεσολογγίου όπως κι εσύ! Όπως τα λες, είχαμε εφετείο, εμπορικό λιμάνι και διδασκαλείο στην Τουρκοκρατία και αυτοί οι Αγρινιώτες ήταν απολίτιστοι! Ενταξει... έχουν περάσει 300 χρόνια από τότε... σιγά το πράγμα! Τι 1700, τι 2000, εμείς λατρεύουμε το παρελθόν! ΖΗΤΩ ΤΑ ΕΝΔΟΞΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 1800 ΤΩΡΑ!!!!





για την αντιγραφή και τα σχόλια
Τειρεσίας
Φίλοι Μεσολογγίτες, όσοι ώρα τα αντιγράφω αυτά, πεθαίνω από τα γέλια και νομίζω ότι το ίδιο θα έπρεπε να κάνετε και εσείς, εάν φυσικά διαθέτε έστω και ελάχιστο χιούμορ.
όμως θα πρέπει να έχετε υπ' όψιν σας, ότι γίνεστε αντικείμενο τέτοιας ειρωνίας, γιατί μόνοι σας την προκαλείτε και εν πάσει περιπτώσει αν όχι όλοι σας, η μεγαλύτερη μερίδα των κατοίκων της πόλης σας.
Δεν τα έχουν βάλει όλες οι "ΚΑΚΈΣ" πόλεις του νομού με εσάς, εσείς τα έχετε βάλει με όλους τους άλλους διεκδικώντας τα πάντα για τον εαυτό σας, κινούμενοι από ένα άρρωστο πάθος μεγαλομανίας και στηριζόμενοι σε μια συγκυρία της ιστορίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λυπηθειτε μας και δωστε το link για να τον επισκεφτουμε κι εμεις να γραψουμε τιποτα σαν δημοτες της Γαληνοτατης εεε Ιεροτατης Δημοκρατιας του Μεσολογγιου!!

Ανώνυμος είπε...

Όλη η Ελλάδα είναι ιερή, τα λαμόγια οι πολιτικοί είναι "του έτσι γουστάρω" και φαταούλ μάσα. Ώρα είναι να μας πούνε πως πεινάνε και τρώνε γάτες και ποντίκια! Να κάνουν και καμιά αναπαράσταση εξόδου από την ΠΙΣΩ πύλη για να πεισθούμε για το δράμα τους???
Ο καλλιέξοδος

Ανώνυμος είπε...

To βρηκα και το αναρτω!Και επρεπε να το εχετε δωσει εδω κ καιρο!
http://ola-sto-mesologi.blogspot.com/