Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΔΕΝ ενδείκνυται για Μεσολογγίτες 2.

Συνεχίζουμε σήμερα με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος ΔΕΝ ενδείκνυται για Μεσολογγίτες, βέβαια ένας φίλος αναγνώστης βρήκε την ηλεκτρονική διεύθυνση, πριν τη δημοσιεύσουμε και ίσως και μερικοί ακόμα.
ΑΛΛΑ επειδή μας αρέσει ΠΑΡΑ, ΠΑΡΑ, ΠΟΛΥ και επειδή σίγουρα δεν την έχετε βρει όλοι, συνεχίζουμε την αναδημοσίευση
Είμαστε ακόμα στον Οκτώβριο του 2008, που ολοκληρώνεται με τις δυο παρακάτω αναρτήσεις.
στις 10 του μηνός δημοσιεύει το εξής:
Θέλουμε ΚΑΙ πανεπιστήμιο
"Ως γνωστόν, η Ιερά Πόλη είναι εδώ και πολλά χρόνια η έδρα του Ιερού ΤΕΙ Μεσολογγίου και η μεγαλύτερη φοιτητούπολη της Ελλάδος (ποσοστό φοιτητών σε σχέση με τον πληθυσμό). Όμως παρά το γεγονός ότι είμαστε "number one", δεν είμαστε ικανοποιημένοι! Θέλουμε και άλλες σχολές! Έτσι λοιπόν, διεκδικούμε το υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Αγρινίου. Παρά το ότι υπάρχουν πανεπιστημιακές σχολές στο Αγρίνιο από το 1985 και είναι η μόνη μεγάλη πόλη της χώρας χωρίς δικό της ΑΕΙ ή ΤΕΙ, εμείς θα καταφέρουμε να αρπάξουμε την έδρα του νέου πανεπιστημίου (που θα λέγεται "Δυτικής Ελλάδος" γενικά και όχι "Αγρινίου") και να φτιάξουμε κι άλλες σχολές στην Ιερά Πόλη, πολλές σχολές, πάρα πολλές σχολές!!! Γιατί μας αξίζει! Γιατί στις φλέβες μας ρέει το αίμα του Λόρδου Μπάιρον, άρα πρέπει να έχουμε και ΤΕΙ και ΑΕΙ! Και όταν πετύχουμε αυτό τον μεγάλο στόχο, σειρά θα πάρει το πανεπιστήμιο Πατρών για να μεταφερθεί κι αυτό στην Ιερά Πόλη.
Εμείς, η ομάδα του "ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ" ευχαριστούμε και λατρεύουμε τον μέγιστο ευεργέτη μας υπουργό παιδείας που μίλησε για πιθανή μεταφορά του πανεπιστημίου Αγρινίου στο Μεσολόγγι! Είναι σαν ένας γνήσιος απόγονος των αγωνιστών του 1821 κι αυτός."
Αναρτήθηκε από Fataoulas
και τα σχόλια που την συνοδεύουν
1.Ο/Η Ανώνυμος είπε... μόνο στο Μεσολόγγι ΑΕΙ κ ΤΕΙ. Ούτε καν στο δρόμο Μεσολογγίου Αιτωλικού. Για να μην έχει καμία ανάπτυξη το Αιτωλικό που είναι μια απλή κωμόπολη ούτε λόγος να γίνεται για ιερή.
2. Ο/Η Ανώνυμος είπε..παρεμπιπτόντως, η δεύτερη πιο παλιά πόλη του νομού μετά την ναυπακτο-ιδρυση 12ος αιώνας-με ίση σχεδόν ιστορία με το Μεσολόγγι!!!

και η ανάρτηση που κλείνει εκείνο το μήνα, δημοσιεύτηκε στις 14 και είχε τίτλο
Κοιτίδα παιδείας
"Πριν μερικές μέρες, με αφορμή το καυτό θέμα του (πρώην) πανεπιστημίου Αγρινίου, ο σύλλογος ''Φίλοι του Πανεπιστημίου Μεσολογγίου'' εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει ότι 'η έδρα του νέου πανεπιστημίου της περιοχής πρέπει να είναι στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, κοιτίδα παιδείας και διαχρονικό σύμβολο του Νέου Ελληνισμού". Επειδή πολλοί χλευάζουν και αμφισβητούν το ότι το Μεσολόγγι είναι η κοιτίδα του πολιτισμού και της παιδείας, ο τόπος δηλαδή που αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε η παγκόσμια γνώση, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.
Η Ιερά Πόλη, είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε η παιδεία και ο πολιτισμός. Χωρίς το Μεσολόγγι, αναμφίβολα η ανθρωπότητα θα ζούσε ακόμα σε σπηλιές και καμία πρόοδος δεν θα είχε γίνει σε τέχνες και πολιτισμό. Η Ακαδημία του Πλάτωνα που ιδρύθηκε περίπου το 385 π.Χ. ήταν στην πραγματικότητα έργο Μεσολογγιτών που έπεισαν τον Πλάτωνα να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση για το καλό του έθνους μας. Μάλιστα, ο Πλάτωνας είχε σκεφτεί σοβαρά στην αρχή να ιδρύσει την ακαδημία του στην περιοχή του Μεσολογγίου (άσχετα αν δεν υπήρχε τότε η Ιερά Πόλη) και όχι στην Αθήνα. Αλλά και παλιότερα, το αρχαίο πανεπιστήμιο της Ναλάντα στην Ινδία, ένα από τα πρώτα του κόσμου, ιδρύθηκε από Μεσολογγίτες ταξιδευτές που διέσχισαν την Ασία τον 5ο αιώνα π.Χ. στην προσπάθειά τους να μεταδώσουν τη γνώση και τον πολιτισμό στους απίστους. Και όταν το 425 μ.Χ. ιδρύθηκε το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης πάλι Μεσολογγίτες ήταν αυτοί που θέλησαν να προσφέρουν λίγο από τον πολιτισμό τους στην πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που τόσα είχε να ζηλέψει από το Μεσολόγγι. Τέλος, ένα γεγονός ακόμα που ο κόσμος αγνοεί, είναι το ότι το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημιουργήθηκε το 1167 αρχικά σαν παράρτημα του πανεπιστημίου Μεσολογγίου που ήδη λειτουργούσε και αργότερα κατάφερε να σταθεί μόνο του με τη βοήθεια καθηγητών από την Ιερά Πόλη. Ακόμα και ο Νεύτωνας, είχε ιερή καταγωγή, αφού ο παππούς του ήταν ψαράς τσιπούρας στο Μεσολόγγι!!
Τα στοιχεία λοιπόν είναι συντριπτικά! Οι αδαείς μπορούν τώρα να δουν ότι το Μεσολόγγι είναι όντως Η ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και είναι αδιανόητο να μην έχει ΤΕΙ και ΑΕΙ και ακαδημία και ερευνητικά κέντρα. Όλα στο Μεσολόγγι λοιπόν!"
Αναρτήθηκε από Fataoulas
και είχε και 6 παρακαλώ σχόλια
1. Ανώνυμος είπε... Στο Μεσολογγι πρέπει να ιδρυθεί το ΜΙΤ δηλαδή το Mesologi Institute of Technology.
2. Ανώνυμος είπε... σας πληροφορώ οτι ακόμα και οι εξωγήινοι έλκουν την καταγωγή τους από αυτή την ιερή κοιτίδα, γιαυτό να προσέχετε τι γράφετε.
3.Ανώνυμος είπε... Νέο αίτημα Μεσολογγίου.
Η Ιονια οδός να ξεκινάει και να τελειώνει στο Μεσολόγγι.
4.Ανώνυμος είπε... ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ;
5.νώνυμος είπε... ΟΧΙ, ΑΛΛΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΠΩΣ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΜ;
6.misologisoft είπε... Επισης και η νεα εταιρία πληροφορικής misologisoft, ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ !!!!!




για την αντιγραφή και τα σχόλια
Τειρεσίας
Φίλοι Μεσολογγίτες, μην ψαρώνετε, μην τσιτώνεστε, μην εκνευρίζεστε, σε λίγες ημέρες θα είμεθα συνδημότες, ως εκ τούτου όλα τα παραπάνω θα πιάνουν κι εμάς.
Αλλά εμείς έχουμε τουλάχιστον αυτοσαρκασμό χιούμορ , πράγματα που για σας είναι ακόμα ταμπού.
Επιβάλλεται όμως τώρα να αποκτήσετε και εσείς λόγω συνδημοτισμού
Γι αυτό, δείξτε αυτοσυγκράτηση και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.
Μπόρα είναι θα περάσει, μόνο 7 αναρτήσεις έμειναν ακόμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτο που μπορω να πω ει ναι οτι το εχετε χαμενο..αφειστε τα συμπλεγματα και δειτε την συνυπαρξη.Ανακαλυψατε αργα μια ιστοσελιδα που δημιουργηθηκε απο καποιους κομπλεξικους την περιοδο που κρινοταν το εφετειο και λειτουργει με δοσεις φθηνου και ηλιθιου βλαχοχιουμορ.Αν νομιζετε οτι πρεπει να το κανετε σημαια διοτι επειδη εχετε μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σας σας τσουζει που ενωθηκατε με το Μεσολογγι δεν τρεχει τιποτε καθειστε και αναπαραγαγετε παπαριες οκλης

Ανώνυμος είπε...

το ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ κάνει στην πραγματικότητα το άσπρο μαύρο. ΧΡΕΩΝΕΙ στους Μεσολογγίτες νοοτροπία και πραχτικές αδιανόητες γι' αυτούς.
Δεν είναι θέμα χιούμορ αλλά σωστής αντιμετώπισης των κομπλεξικών κι ηλίθιων σχολίων. Και επιλογής για σας τους χιουμορίστες. Με τις αμπολιές και τα σάλτσινα ή με τους νεόπλουτους κατσαπλιάδες που νομίζουν πως με το χρήμα αγοράζουν τα πάντα.