Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

όχι κύριε πάνο μας, δεν θα μας το κάνεις αυτό

Θα ξέρετε φαντάζομαι, θα το έχετε διαβάσει, ότι ο διαγγελματίας αντινομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος κ.πάνος είχε και μια λίστα με τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθειά του.
Μέχρις εδώ, όλα καλά, έπιασε τους φίλους του, τους γνωστούς του και ζήτησε στήριξη. Πολύ καλά έκανε και εγώ το ίδιο θα έκανα.
Είχε λοιπόν ένα χαρτί και (χωρίς να πιέζει κανέναν από ότι μαθαίνω) ζήτησε από όσους τον θεωρούν άξιο για δήμαρχο να υπογράψουν, ώστε να έχει να πει κάτι στο κόμμα, γιατί δηλαδή, θα έπρεπε να προκριθεί αυτός για το "χρίσμα" και όχι κάποιος άλλος.
Ωραία κίνηση, έξυπνη, ασχέτως εάν εμείς διαφωνούμε στα κομματικά "χρίσματα" και θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε, αυτή ήταν μια έξυπνη πολιτική κίνηση γιατί περιέλαβε ονόματα και υπογραφές γνωστών στην κοινωνία ανθρώπων, που θεωρείται ότι επηρεάζουν, έχουν λόγο και άποψη και γενικώς είναι αποδεκτοί "ευρέως φάσματος"
Όμως, υπάρχει ένα... όμως,
από την δημοσίευση της λίστας που βρίσκεται παρακάτω
1. Αντωνιάδη Κάτια, δημοσιογράφος
2. Τερζάκης Μανώλης, επιχειρηματίας
3. Διαμαντόπουλος Γρηγόρης - τεχνίτης μαρμάρινων κατασκευών
4. Καβάγια Ελένη - πρ. μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ.
5. Πιστιόλη Περσεφόνη - εκπαιδευτικός - Τ.Δ. Ευηνοχωρίου
6. Γραβάνη - Κολοβάκη Μαρία - υπάλληλος Ο.Τ.Α. - πρ. Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου.
7. Καζαντζής Χρήστος - δ/ντής 1ου γυμνασίου Μεσολογγίου
8. Γερολυμάτου Παναγιώτα - Πρόεδρος εργαζομένων στις ελληνικές Αλυκές.
9. Χαραλαμποπούλου Αθανασία. Τ.Δ. Ευηνοχωρίου
10. Μακρής Θεόδωρος, έμπορος, Τ.Δ. Αγίου Θωμά
11. Κασσαβέτης Γιώργος, επιχειρηματίας - ταμίας εμπορικού συλλόγου Μεσολογγίου.
12. Παπαθεοδώρου Έυη, υπάλληλος ΔΕΗ - πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου «Οι φίλοι της λιμνοθάλασσας».
13. Ζαβιτσανάκης Παναγιώτης, εκπαιδευτικός
14. Τζούφρα Μαρία, μέλος Δ.Σ. συλλόγου εθελόντων «ΠΡΟΤΕΚΤΑ».
15. Σφυρής Γιώργος, αντιπρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου «Το Αιτωλικό».
16. Κατσίνα Σοφία, δικηγόρος - μέλος τομεακής νομικών επαγγελμάτων ΠΑΣΟΚ - Τ.Δ. Ευηνοχωρίου
17. Κρήτας Όθων, εκπαιδευτικός - Ταμίας Α’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας - Τ.Δ. Γουριάς Οινιαδών.
18. Φωλιάς Γιάννης, έμπορος - μέλος Δ.Σ. Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου.
19. Σταθής Νίκος, ψαράς, πρόεδρος σωματείου επαγγελματιών αλιέων «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ».
20. Ρέγκλης Αλέκος, πρόεδρος Τ.Δ. Κουδουνίου.

λείπει ένα (τουλάχιστον) όνομα, ενός παιδιού δικού μας, ενός εκλεκτού συμπολίτη μας, ενός ανθρώπου του πολιτισμού και του πνεύματος, ενός ανθρώπου με βαθιά γνώση της αυτοδιοίκησης, ενός συμπολίτη μας με μεγάλη προσφορά στον τόπο, ενός ανθρώπου που η θητεία του στα δημοτικά έδρανα θα γραφτεί μια μέρα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της πόλης μας, ενός ανθρώπου που ότι κι αν πω και γράψω θα είναι λίγο, ενός ανθρώπου που με τις παρεμβάσεις του στον πολιτισμό, έγραψε χρυσές σελίδες στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, ενός ανθρώπου που οι καλοκαιρινοί χορηγοί του δήμου μας υποκλίθηκαν στις ικανότητές του, στην ευφυΐα του, στην σπάνια ρητορική του και μοίραζαν τα λεφτά τους χωρίς ποτέ να παίρνουν αποδείξεις και χωρίς να ρωτούν που καταλήγουν, ενός συναθρώπου μας συνώνυμου του πολιτισμού, ενός καλού φίλου των γραμμάτων, της πολιτιστικής ανάπτυξης, αναγέννησης και αναβάθμισης, ενός ανθρώπου που έδρασε και δρα μακριά από μικροπρέπειες και μικροσκοπιμότητες, ενός ανθρώπου που πούλησε εαυτόν έναντι ενός πινακίου φακής και δεν το μετάνοιωσε ποτέ.
Έχετε καταλάβει για ποιον μιλάω φαντάζομαι, για τον κ. πρόεδρο καραδήμα, της ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗΣ πολιτιστικής (λέμε τώρα) εταιρείας του δήμου μας, την πρώην Δ.Ε.Α.Π.Δ.Α. που διαχειρίστηκε και τα "χαμένα" 120,000 + 40,00-50,000 + 11,000 + 4,000 + 8,000 + 8,000 ευρώ του μουσείου "Βάσω Κατράκη" και νυν Κ.Ε.Π.Π.Α, (άλλαξε όνομα η εταιρεία, γιατί αφού την καταχρέωσαν με την τότε πρόεδρο κυρά βάσω, με τον νόμο παυλόπουλο έπρεπε να την κλείσουν αλλά ο παμπόνηρος νικολέων αντί να την κλείσει την μετονόμασε, γιατί αλλιώς θα έχανε τις καλοκαιρινές χορηγίες 20 έως 30,οοο ευρώ ετησίως και διάφορες άλλες μικροεκδουλεύσεις που κάνουν αυτές οι δημοτικές εταιρείες)

ε λοιπόν καταγγέλουμε τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Πάνο, ότι δεν συμπεριέλαβε αυτό το κελεπούρι στους υπογράφοντες την στήριξή του, (γιατί έχει υπογράψει, κι αυτό είναι σίγουρο, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΗ).
γιατί το κάνεις αυτό στο Αιτωλικό κύριε πάνο μας;
γιατί δεν δέχεσαι την στήριξη αυτού του λαμπρού μας τέκνου;
δεν πιστεύω να το μετάνιωσες που τον έβαλες να υπογράψει;
ή μήπως σε έκραξαν οι υπόλοιποι υπογράφοντες που σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να υπογράφουν στο ίδιο χαρτί με τον κ. πρόεδρο, αναλογιζόμενοι το μεγαλείο του ανθρώπου αυτού;
όχι κύριε πάνο μας, δεν θα μας το κάνεις αυτό
σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει τι λέει το κείμενο που υπέγραψαν οι παραπάνω και ο κομμένος κ. πρόεδρος βρίσκεται εδώ





Καρακάξα
ε λοιπόν καταγγέλουμε τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Πάνο, ότι δεν συμπεριέλαβε αυτό το κελεπούρι στους υπογράφοντες την στήριξή του
γιατί το κάνεις αυτό στο Αιτωλικό κύριε πάνο μας;
όχι κύριε πάνο μας, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, αφού δέχτηκες ή μάλλον τον έβαλες να υπογράψει, τώρα να τον λουστείς........

Δεν υπάρχουν σχόλια: