Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Save the Mesologgicians

Μας ήρθε με ηλεκτρονικό μήνυμα και ο φίλος που μας το έστειλε ήταν σαφής, η παρακάτω ανάρτηση είναι ήδη δημοσιευμένη, ΑΛΛΑ δεν μας έστειλε τον ιστότοπο που τη βρήκε για να κάνουμε υπερσύνδεση. Όμως αν φίλος blogger ή οποιοσδήποτε άλλο, γνωρίζει που βρίσκεται να μας στείλει σχετικά.
Διαβάστε το μήνυμα
"Φοβεροί και τρομεροί «ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», έρχομαι να προσθέσω στο σχόλιο του συμπατριώτη μας με το ψευδώνυμο «Αιτωλικό», της ανάρτησής σας «υποψήφιοι σωτήρες 4». Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, προς απόδειξη της κουτοπονηριάς και της άοκνης προσπάθειας για παρασιτισμό των συνδημοτών μας (σας) πλέον, κατοίκων του Μεσολογγίου σας στέλνω την ανάρτηση με τίτλο «Τονώστε την οικονομία της περιοχής Μεσολογγίου» που έχει δημοσιευτεί ήδη σε Μεσολογγίτικο ιστολόγιο, με θέσεις εκφραζόμενες από ένα νέο ηλικιακά άνθρωπο, ο οποίος αυτοπροτείνει το κορμί του, για να γίνει βορά, στο θηρίο που ονομάζεται τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Καρανικόλας, θα χαρακτηριστεί ίσως από κάποιους βιαστικούς, «γραφικός» , όμως ο κύριος αυτός είμαι βέβαιος, ότι ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ. Είμαι σε θέση να γνωρίζω, από προσωπική εμπειρία, ασχέτως του αποτελέσματος που θα έχουν γι αυτόν οι εκλογές, ότι υπάρχει μια σημαντικά μεγάλη μερίδα των κατοίκων του Μεσολογγίου, που βολεμένοι στον παρασιτισμό τους, έχουν ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες «αγωνίες» με τον εν λόγω κύριο. Σας παρακαλώ για τη δημοσίευση, έτσι για την ιστορία, και θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής, εάν διαθέσετε λίγο από το χρόνο σας, για τους ιδιαιτέρως καυστικούς σχολιασμούς σας».
Ευχαριστώ
Γρηγόρης Λιακατάς
Αθηναίος (εξ’ ανάγκης) εξ’ Αιτωλικού πορευόμενος
Αναγνώστης σας

Οι Μη Ενεργοί Πολίτες ξεκαθαρίζουν τα παρακάτω:
1.Δεν συμφωνούμε (απολύτως), ούτε εκφραζόμαστε (100%) από τις απόψεις του φίλου αναγνώστη.
2. Δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση συλλήβδην, παράσιτα τους κατοίκους του Μεσολογγίου, (παράσιτα έτσι κι αλλιώς υπάρχουν παντού σε εμάς πρώτος και καλύτερος ο... νίκος - νίκος μας) ενός τόπου στον οποίο ζουν φίλοι μας, αξιόλογοι άνθρωποι, επαγγελματίες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές, με τους οποίους έχουμε άριστες σχέσεις, ανταλλάσουμε πολύ συχνά τους κοινούς μας προβληματισμούς για τα τεκταινόμενα, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ασχέτως της διαμόρφωσης του νέου χάρτη της αυτοδιοίκησης.
3. Σαφώς υπάρχουν τα φαινόμενα που περιγράφονται από τον αναγνώστη μας, σαφώς και το γνωρίζουν όλοι, το Μεσολόγγι δεν είχε την ανάπτυξη της οποία θα έπρεπε και δικαιούταν να έχει, αλλά αυτό συνέβη και στο Αιτωλικό και φυσικά σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας.
4. Πιστεύοντας στο παράγοντα άνθρωπο, έχουμε την πάγια θέση και άποψη, ότι είναι στο χέρι μας, στο χέρι των τοπικών κοινωνιών, να πάρουμε στα χέρια μας την ανάπτυξή μας και να συνδημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο, ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΌ ΚΟΜΜΑΤΑ και κομματικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα. Πιστεύουμε ότι ΔΕΝ έχουμε τίποτα να μοιράσουμε με το Μεσολόγγι, αντιθέτως έχουμε μόνο να συνταιριάξουμε, να συμπορευθούμε και να συντρέξουμε αμφότεροι τις κοινωνίες μας, για να αντιμετωπίσουμε την καινούρια λαίλαπα που έρχεται και ακούει στο όνομα ¨Καλλικράτης"
5. Το μήνυμα και η ανάρτηση δημοσιεύεται, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί η πάγια τακτική μας που είναι γνωστή και λέει ότι «δημοσιεύουμε τα πάντα» ασχέτως αν μας αρέσει ή όχι.
6. Ο Τειρεσίας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό, να κάνει το χατίρι του αναγνώστη μας, για «καυστικό σχολιασμό», στα πλαίσια ενός «γραφικού υποψήφιου δήμαρχου»

διαβάστε
Τονώστε την οικονομία της περιοχής Μεσολογγίου (όταν

λέτε γιάννη μας την οικονομία της περιοχής Μεσολογγίου, εννοείται και εμάς, ή μόνο μέχρι μέσα από τη πύλη;)
Επιστολή-Αίτηση του αρχηγού του συνδυασμού προς τον εμποροβιομηχανικό σύλλογο.
Αξιότιμε Πρόεδρε, αγαπητό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Συνδυασμός " ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ " του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με το έγγραφο αυτό θέλουμε να σας ευαισθητοποιήσουμε (και ποοολύ καλά θα κάνετε, μπράβο γιάννη) και να σας προτρέψουμε να ακολουθήσετε μια πολιτική, που με τις ενέργειές σας και με τις αποφάσεις σας θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και της γύρω περιοχής.
Συγκεκριμένα, ως Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου θα...μπορούσατε να πάρετε απόφαση να μην κλείνουν τα καταστήματα το Σάββατο, τη θερινή περίοδο. (εκεί, να καθίσετε να καείτε, βρωμιάρηδες έμποροι, το ζητάει ο γιάννης) Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση ως Χώρα , (τι χώρα; Χώρα Σφακιών Κρήτης; ή χώρα Αμοργού;) αλλά και ως περιοχή και με το κλείσιμο των καταστημάτων το Σάββατο θα έκανε πιο δύσκολη την κατάσταση αυτή. (ναι γιατί μας άφησαν λεφτά το κόμματά σας και δεν έχουμε χρόνο να πάμε να ψωνίσουμε τις καθημερινές, γι αυτό θα πάμε το Σάββατο. Τι λες μωρέ; επικοινωνείς καθόλου με το περιβάλλον;)Σε συνδυασμό με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου να κλείνουν τα καταστήματα το Σάββατο, είναι ευκαιρία (είσαι και πονηρούλης, στον αέρα τις αρπάζεις τις ευκαιρίες) να φέρουμε αρκετό κόσμο από την περιοχή του Αγρινίου (θα της λείψει δηλαδή μια μαγιονέζα της Αγρινιώτισσας νοικοκυράς το Σάββατο και θα έρθει στο Μεσολόγγι να την ψωνίσει; Έτσι πιστεύεις;) στις παραλίες μας , (και μετά θα πάει και στην παραλία να κάνει μια βουτιά με τη μαγιονέζα παραμάσχαλα) στα μαγαζιά μας, το Σάββατο και να τους προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με το αζημίωτο. (γάτα είσαι, στο αζημίωτο το μυαλουδάκι σου)
Πρέπει να αναδείξουμε την περιοχή και το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου (τώρα μας τα λες ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα σκέφτεσαι, ΑΛΛΟ πράγμα ο Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου και ΑΛΛΟ πράγμα η υπόλοιπη περιοχή, είδες που ήρθες στα λόγια μας;) ως ένα αξιόλογο τουριστικό προορισμό. (να μετονομαστεί αύριο το Μεσολόγγι σε Ρόδος). Μόνο όταν πιστέψουμε ότι έχουμε τουριστικό προϊόν, (ποιο είναι μωρέ χαμένε το τουριστικό προϊόν; η Τουρλίδα; ή ο κήπος των ηρώων;) θα μπορέσουμε να το αναδείξουμε. (μην το πάτε πολύ ψηλά μόνο και πέσει)
Η περιοχή Μεσολογγίου μπορεί να αναδειχθεί ως μέρος της βαριάς " Ελληνικής Βιομηχανίας" που είναι ο τουρισμός. (με ποιες υποδομές; και με ποια ακριβώς πλεονεκτήματα θα αναδειχθεί; και τι είναι εκείνο στο οποίο θα έπρεπε να εστιάζει μια τέτοια καμπάνια; εσύ έχεις καμιά ιδέα; ή φούσκες μας αραδιάζεις; -Φούσκες σας αραδιάζω, - με συγχωρείς γιάννη μου που πήρα την πρωτοβουλία να απαντήσω εγώ για λογαριασμό σου)
Το Μεσολόγγι και η γύρω περιοχή (νάτη πάλι η ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ έχετε καταλάβει φαντάζομαι ότι η ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ είμαστε εμείς) έχει όλες εκείνες τις περγαμηνές που μπορούν να πείσουν ότι είναι ένα αξιόλογος τουριστικός προορισμός.
Είμαστε ένας Δήμος που έχει πολλές φυσικές ομορφιές, τη λιμνοθάλασσα, ένα πλούσιο βιότοπο, ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα. (είδες πόσο λίγος είσαι γιαννάκη; από την περιοχή στην οποία θέλεις να δημαρχεύσεις, τα μόνα που γνωρίζεις είναι η λιμνοθάλασσα, ο βιότοπος και τα ηλιοβασιλέματα, ΑΛΛΑ, ΔΕΝ γνωρίζεις τον Άγιο Ηλία και τη Σταμνά που στέκουν εμβληματικά πάνω από τη λιμνοθάλλασα, ΔΕΝ γνωρίζεις το Αιτωλικό που φύσει και θέση είναι μοναδικό, ΔΕΝ γνωρίζεις την Κατοχή και την Πεντάλοφο που βρίσκονται πάνω στο ποτάμι, ΔΕΝ γνωρίζεις τις Οινιάδες το θέατρό τους την ιστορία τους και τα αρχαιολογικά τους ευρήματα με κυρίαρχο το νεώριο τους, ΔΕΝ γνωρίζεις τον Φράξο, τον Λούρο, ΔΕΝ γνωρίζεις, ΔΕΝ γνωρίζεις, ΔΕΝ γνωρίζεις, εν τέλει, ΔΕΝ γνωρίζεις τι σου γίνεται)
Έχει Ιστορία και ένδοξα χώματα. Αυτός εδώ ο τόπος έχει αναθρέψει και φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, όπως τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Κωστή Παλαμά, το λόρδο Bayron και πολλούς άλλους. (είδες τι σου έλεγα; Γνωρίζεις κι αυτά σε περιορισμένη έκταση ΜΟΝΟ ότι τριγυρνά γύρω από την μικρή σου γειτονιά)
Έχουμε πολλά ήθη και έθιμα, (πόσα από αυτά ξέρεις; Και για πόσα πρωτοστάτησες για την επιβίωσή του ή για την αναβίωσή του. Να σου πω το μόνο έθιμο που ξέρεις, το οποίο όμως ΔΕΝ είναι έθιμο αλλά ετήσια συνάντηση - πανηγύρι; τον Αη Συμιό) αλλά το πιο σημαντικό έχουμε καλή ποιότητα ανθρώπων, με ανθρωπιά, φιλόξενοι, (και εσύ που ξέρεις αν εμείς είμαστε φιλόξενοι; Εγώ σου λέω ότι είμαστε αγριάνθρωποι, τι θα μου πεις;) απλοί έτοιμοι να προσφέρουν και δώσουν τα πάντα στον συνάνθρωπό τους, στην πατρίδα.
Είναι ανεκτίμητος ο πλούτος της περιοχής, όμως δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια και καμία Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να αναδείξει όλο αυτόν τον άψυχο και έμψυχο πλούτο.
Εμείς ως Δημοτικός Συνδυασμός " ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ " θέλουμε να αναδείξουμε τον πλούτο (την ώρα που θα κάνετε την ανάδειξη, να μας φωνάξετε να βγάζουμε φωτογραφίες) αυτό και να πείσουμε για την αξία της περιοχής Μεσολογγίου ως τουριστικό προορισμό. (έχεις και εμμονές, ξέρεις πόσα χρόνια δουλειάς, σοβαρής δουλειάς, πόσες γνώσεις και πόσο χρήμα απαιτούνται γι αυτό; ποιός από τον συνδυασμό σας -λέμε τώρα- έχει όλα αυτά τα απιαιτούμεν προσόντα; όχι στην έκθεση ιδεών, στη πράξη) Όμως για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε την άμεση στήριξη όλων των φορέων της περιοχής και την συνδρομή τους στο σκοπό αυτό.
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου θα μπορούσε να είναι δίπλα στους φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου παροτρύνοντας τα καταστήματα να προσφέρουν εκπτώσεις και παροχές στους φοιτητές και να προβάλλονται τα καταστήματα αυτά, είτε μέσω ιστοσελίδας ή με άλλους τρόπους. Εάν είμαστε ένας οικονομικός προορισμός για τους φοιτητές, θα έχουμε περισσότερους φοιτητές. (να και το ρεζουμέ, αυτό το ξέρεις καλά γιαννάκη, οι φοιτητές και οι καταταλαιπωρημένοι γονείς τους, επενδύστε στους φοιτητές, αυτό είναι το μήνυμα σου, επενδύστε στον παρασιτισμό)Σήμερα, υπάρχει ένας άλλος " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ " ο ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ",όπου από πληροφορίες μου κινδύνευσε και το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου με το κλείσιμό του, χωρίς βέβαια να είναι τίποτα ακόμα σίγουρο. Σίγουρο είναι, ότι δεν θα πάρει άλλα τμήματα και αυτό γιατί δεν υπάρχουν οι υλικοτεχνικές υποδομές, όπως ισχυρίζεται η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι πολιτικές είναι αυτές που καθορίζουν τη τύχη ενός τόπου. (καθορίζουν τη τύχη, όταν ο τόπος δέχεται να του καθορίζουν τη τύχη οι πολιτικές για τα Τ.Ε.Ι.) Αν θέλουν οι κυβερνήσεις δίνουν χρήματα και κίνητρα για υλικοτεχνικές υποδομές του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, φέρνουν καινούργια τμήματα, αξιολογούν και αναβαθμίζουν τα υπάρχοντα ή τα αντικαθιστούν με νέα πιο ανταγωνιστικά στην Αγορά.
Οι κακόβουλες πολιτικές είναι αυτές που επιθυμούν το κλείσιμο του Στρατοπέδου « Σπ. Μουστακλή » στη Ι.Π. Μεσολογγίου. (να και ο στρατός, η δεύτερη μεγάλη αναπτυξιακή πολιτική που οραματίζεσαι) Ήδη αρχίζει με τη μεταφορά και την ενσωμάτωση της μονάδας 79 ΜΕ στην Πάτρα, ενώ φημολογείται έντονα το κλείσιμό του.
Είμαστε Μεσολογγίτες και πρέπει να προστατεύσουμε τον τόπο μας και τα συμφέροντά του. (όχι μικρό μου ανόητο αγόρι, αυτά ΔΕΝ είναι τα συμφέροντα του Μεσολογγίου, αυτά εμπόδισαν την ανάπτυξη και έφεραν τον παρασιτισμό. Αυτά θα έπρεπε να λειτουργούν επικουρικά για την πόλη και όχι να είναι ο μοναδικός μοχλός της ψευτοανάπτυξης) Πώς θα ήταν άραγε, η πόλη του Μεσολογγίου χωρίς φοιτητές, στρατό και τους ελάχιστους τουρίστες που έχουμε; (βλέπεις τι εννοώ μόνος σου τα λές, ΑΛΛΑ δεν τα καταλαβαίνεις).
Δυστυχώς, οι πολιτικές στο Νομό μας ή της Περιφέρειάς μας είναι "φιλοαγρινιώτικες"(δεν σας φταίει το Αγρίνιο σε τίποτα, όπως και σε εμάς βεβαίως δεν φταίει σε τίποτα το Μεσολόγγι, οι Αγρινιώτες σας άφησαν να αυτοαποκαλείστε Πρωτεύουσα πόλη του νομού, και έγιναν εκείνοι, γιατί; Γιατί δυστυχώς ήταν εξυπνότεροι από όλους μας, επένδυσαν στην πραγματική ανάπτυξη τους. Γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί δεν είχαν περιθώρια παρασιτισμού) επενδύονται χρήματα σε έργα και υποδομές στο Αγρίνιο και όχι στην Πρωτεύουσα, (κάνεις λάθος, στην Πρωτεύουσα επενδύονται, στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Πρωτεύουσα, σου (μας) αρέσει δε σου (μας) αρέσει) την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου. Κάποιοι ήθελαν και επιθυμούσαν τον Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου να συρρικνωθεί, (όταν δεν ξέρουμε τι μας φταίει, όταν δεν θέλουμε να παραδεχτούμε την ανικανότητά μας, τότε φταίνε οι άλλοι οι κάποιοι κακοί) να μειωθεί τόσο χωροταξικά, όσο και πληθυσμιακά και το είδαμε με τις "φιλοαγρινιώτικες" πολιτικές και τη Διοικητική μεταρρύθμιση " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ".
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου και άλλοι φορείς της περιοχής, πρέπει να είναι αγωνιστές και αρωγοί σε κάθε πρόβλημα του τόπου, γιατί με τη συλλογικότητα και την πολυφωνία έχεις μόνο να κερδίσεις και όχι να χάσεις, αρκεί να υπάρχει ένας και μόνο σκοπός, το καλό του τόπου, του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και της γύρω περιοχής. (φαγώθηκες με τη γύρω περιοχή, δεν έχουμε όνομα ρε χαμένε;)
Με εκτίμηση
Ο Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού " ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ "Γιάννης Χ. Καρανικόλας




Για την αντιγραφή του μηνύματος και της ανάρτησης
Ο Γραμματοσυλλέκτης
Για τον σχολιασμό
Τειρεσίας
γιαννάκη αν δεν έχεις κάτι να πεις, κάνε μας τη χάρη μην ξαναμιλήσεις, μην μας ξαναγράψεις ΚΑΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ, κάτσε στο ιατρείο σου να εξετάσεις κάνα κάτουρο και έτσι έχεις ελπίδες να είσαι χρήσιμος. Άιντε από κει πια, ΨΩΝΙΑ
ρε σεις της ν.δ. από το Μεσολόγγι, δεν τον μαζεύεται; δικό σας δεν είναι;

ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ" ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΌΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πια για τον ενιαίο Δήμο Μεσολογγίου, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να μην είναι ο Δήμαρχος εκ' Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: