Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Διάγγελμα, θέλω και δε θέλω, μ΄αρέσει και δε μ΄αρέσει

Κανονικά θα είχε τίτλο αυτή η ανάρτηση, υποψήφιοι σωτήρες 5, (νομίζω ότι στο νούμερο 5 είμαστε, δεν καλοθυμάμαι, ένα σωρό πια κι αυτοί, τα μπλεξα η γυναίκα) ΑΛΛΑ επειδή ο παρακάτω κύριος δεν το λέει (ακόμα) ξεκάθαρα, (όταν το δηλώσει, εδώ είμαστε εμείς), και μας λέει στο διάγγελμά του, "θέλω και δεν θέλω, σφίγγομαι και δεν σφίγγομαι, που πας ρε πατριώτη, από τη πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα", για αυτό ΔΕΝ δικαιούται προσωρινά τον τίτλο του σωτήρα.
Θα διαβάσετε το διάγγελμα με τα δικά μας σχολιάκια που θα βρίσκονται στις παρενθέσεις με τα έντονα γράμματα.

ο τίτλος του διαγγέλματος, έχει ως ακολούθως

Πολιτικές - Κοινωνικές συνθέσεις και "κομματικό χρίσμα" στο νέο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και ο διαγγελματίας είναι ο κύριος της φωτό μας δεξιά κ. Παναγιώτης Κατσούλης, αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, φέρελπις (αλλά ναι και όχι) δήμαρχος, του νέου διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου
λέει λοιπόν ο κυρ παναγιώτης

Η συμμετοχή σε μια εσωκομματική πολιτική
διαδικασία δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση αυτής της διαδικασίας καθ΄ ολοκληρίαν. (όόόόχι κυρ παναγιώτη μας, την συνεπάγεται την υιοθέτηση, διότι δεν πήγες στη διαδικασία και έβαλες όρους δικούς, δεν είπες δηλαδή, ακούστε ρε, αν θέλετε να συμμετάσχω, αυτοί είναι οι όροι μου, τους δέχεστε ή να φύγω, αντιθέτως, πήγες και ρώτησες, ποιοι είναι οι όροι της διαδικασίας μάγκες; σου είπαν αυτοί είναι και εσύ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕΣ, ακολούθησες απλά την διαδικασία, άρα; άρα την υιοθέτησες μια χαρά). Υπό αυτή την έννοια συμμετέχω στις διαδικασίες (κάάάλά , λέγε ότι θες εσύ) που έχει δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου του νέου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αλλά ταυτόχρονα... αναζητώ και επιζητώ μια εναλλακτική πολιτική διέξοδο. (και πολύ καλά, πολύ σοφά θα έλεγα κάνεις, που αναζητάς διέξοδο, αν και εφόσον θέλεις την κοινωνία σύμμαχό σου, και πιστεύεις στον εαυτό σου)
Μαζί με μια πλειάδα συμπολιτών από ...σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα – αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και ενεργοί πολίτες (για εμάς ευτυχώς του ΜΗ ενεργούς, δεν είπε τίποτα,γιατί άραγε;) – συζητούμε και συνδιαμορφώνουμε μια πολιτική πρόταση (μέχρι εδώ κυρ΄παναγιώτη μας, είναι οι ίδιες αοριστολογίες και η ίδια συνθηματολογία που χρησιμοποιείται όλοι οι υποψήφιοι, που ΔΕΝ έχετε ή δεν μπορείτε να σχηματίσετε συνδυασμό και προσπαθείτε να τσιμπολογήσετε, από δω κι από κει), η οποία δίχως να αντιτίθεται, (τροποποιεί σε βασικά σημεία την ίδια τη διαδικασία - αυτή που έχουμε συνηθίσει να ονοματίζουμε «ως απονομή κομματικού χρίσματος». (όόόό΄χι κυρ΄ παναγιώτη μας, πάλι ΔΕΝ συμφωνούμε, γιατί ΔΕΝ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ; η κοινωνία είναι ξεκάθαρη, ζητάει ρήξεις, ζητάει ανατροπές, και όχι ΔΗΘΕΝ τροποποιήσεις)
Ποια είναι η πρόταση; (έλα μου ντε)
Να εκφραστεί πρώτα η κοινωνία, (πάλι όχι κυρ΄παναγιώτη μας, να μην εκφραστεί πρώτα η κοινωνία, εσείς να εκφραστείτε πρώτα, εσείς να φέρετε προτάσεις και θέσεις, και από τον ρεαλισμό τους ή όχι να εκφραστεί η κοινωνία και να σας αγκαλιάσει), να υπάρξουν πολιτικές συνθέσεις και ακολούθως τα κόμματα ως πολιτικοί φορείς που αφουγκράζονται τις κοινωνικές εξελίξεις (δεν θέλουμε κόμματα και πολιτικούς φορείς, ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ, θέλουμε ανθρώπους που θα μας πείσουν ότι θα δουλέψουν για εμάς, πότε θα το καταλάβετε επιτέλους;) να συνδράμουν στην έκφρασή της. (την συνδρομή τους την είδαμε, ιδιαιτέρως δε του πα.σο.κ.).
Οι ζωντανές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, (αυτό ακριβώς προσκαλούμε ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους να κάνετε) χωρίς αποκλεισμούς και χειραφετήσεις τοπικών παραγόντων. (συμφωνούμε, τότε γιατί δεν το κάνετε; δεν πρόκειται για χειραφέτηση τοπικών παραγόντων ή διαδικασία του κομματικού χρίσματος;, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ)
Η πρόταση αυτή προβάλλεται γιατί θεωρούμε πως στην τοπική κοινωνία του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου επικρατούν ιδιόμορφες (έως παλαβομάρας) κοινωνικές συνθήκες, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν.
Ποιες είναι αυτές;
Η έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, (καλά το ξεκίνησες) αποτέλεσμα αφ’ ενός μεν των κοινωνικά σκληρών οικονομικών μέτρων (του σοσιαλιστικού πα.σο.κ. μέτρων, έτσι; μην ξεχνιόμαστε, σε αυτού του κόμματος τις διαδικασίες συμμετείχατε, έτσι δεν είναι κυρ΄παναγιώτη μας;) και αφετέρου των χωροταξικών διευθετήσεων του «Καλλικράτη» στην περιοχή (γι’ αυτές έχω αναφερθεί δημόσια και αναλυτικά).
Ο προβληματισμός – σκεπτικισμός, ο οποίος έχει να κάνει με την κομματική διαδικασία που πριν από τέσσερα χρόνια εφαρμόστηκε στο δήμο Μεσολογγίου και η οποία αποδείχθηκε αποτυχημένη, αναποτελεσματική και τραυματική. (και τώρα ξαναπάτε εσείς εκεί, μείς τώρα αυτό πως να το ονομάσουμε; πως να το χαρακτηρίσουμε;)
Τα χαρακτηριστικά μιας- εν μέρει - αντικομματικής συμπεριφοράς που διαμορφώνει πλέον ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος στην περιοχή, αφού ο προβληματισμός που προανέφερα βαθαίνει εξαιτίας της αδυναμίας παραγωγής πολιτικής από τα κόμματα τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. H ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου βιώνει σήμερα συνθήκες στρεβλής πολιτικής υποεκπροσώπησης (φυσικά πολιτική υποεκπροσώπηση, γιατί ας κάνουν καμιά βόλτα από τα μέρη μας οι βολευτές σας και θα φάνε καλά) και αυτό δεν αποτελεί ένα αμελητέο πολιτικό γεγονός.
Εκτός όμως των προαναφερόμενων κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών, η ίδια η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» καθώς και τα οξυμένα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τους τρεις δήμους που συνενώνονται (Μεσολόγγι - Αιτωλικό, Οινιάδες), απαιτούν τη μέγιστη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων (την οποία κυρ΄παναγιώτη μας, ούτε εσείς, ούτε κανένας άλλος υποψήφιος θα την πετύχει όσο επιμένετε να περιχαρακώνεστε μέσα στις κομματικές σας αυλές. Ακούστε μας, κάτι ξέρουμε και ξέρουμε γιατί ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ) γύρω από ένα τολμηρό αλλά και συνάμα ρεαλιστικό δημοτικό πρόγραμμα αναγέννησης και ανατροπής. Η συσπείρωση αυτή ενδεχομένως δεν θα γίνει κατορθωτή - στο βαθμό που απαιτείται – αν ακολουθηθεί ο γνωστός τρόπος υπόδειξης υποψηφίου δημάρχου προς την τοπική κοινωνία. (αυτό φωνάζουμε και εμείς, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ, έχετε πρόγραμμα; είναι ρεαλιστικό; πιστεύεται στον εαυτό σας; ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ γι αυτό. Χωρίς αυγά δεν φτιάχνεις ομελέτα, αγώνας εκ του ασφαλούς, κρυμμένος πίσω από τον οποιοδήποτε κομματικό μηχανισμό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ, είναι ξεπούλημα)
Θα περιμένουμε λοιπόν το επόμενο διάγγελμά σας, με το οποίο θα μας ανακοινώσετε επισήμως και χωρίς ήξεις - αφίξεις, την υποψηφιότητά σας, και το πρόγραμμά σας.






Καρακάξα
μέχρι τότε ισχύει το
ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ" ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΌΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πια για τον ενιαίο Δήμο Μεσολογγίου, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να μην είναι ο Δήμαρχος εκ' Μεσολογγίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα τι ειν΄ τούτο βρε παιδιά; Κάθε αναρριχίσκος βολεμένος εξαπολύει διαγγέλματα και όποιον πάρει ο χάρος.