Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Δημοψηφισμα των Δημοτών του Βελβεντού για αποχη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές


Όπως και να το κάνουμε όταν κάτι είναι υπαρκτό, ότι και να γίνει δεν μπορεί κανείς ούτε να το κρύψει, ούτε να το υποσκελίσει. Σε αυτό το μέρος η συντονιστική επιτροπή έπαιξε το ρόλο της και συνεχίζει να τον παίζει ακόμη και τώρα που όλα δείχνουν χαμένα.
Το ίδιο λέμε και για την δική μας συντονιστική επιτροπή. Είναι η μοναδική επιτροπή που αποφάσισε, το έπραξε και συνεχίζει να κάνει πράξη τα πιστεύω της που προέρχονται από ταπεινά ιδιωτικά συμφέροντα και φοβίες. Την παράδοση του Δήμου Αιτωλικού στο Μεσολόγγι. Το μόνο που μένει είναι να μας πούνε σε ποιο ψηφοδέλτιο θα ενταχθούν για να τους ξανα-ψηφίσουμε.
Εκτός γαλάνη βέβαια που κάποιοι μάλλον τον πληροφόρησαν ότι από δω και πέρα πρέπει να ασχολείται με τον κήπο του, διότι το παιχνίδι πλέον είναι για μεγάλα παιδάκια.

ΓΕΚΙΑ

Η Λαϊκή Συνέλευση των Δημοτών του Βελβεντού που πραγματοποιήθηκε στο Μετόχι με τη συμμετοχή 1500 και πλέον πολιτών την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010,... αποδέχτηκε ομόφωνα τις προτάσεις της συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, στην οποία συμμετέχει και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την συνέχιση των προσπαθειών της κοινωνίας του Βελβεντού για την αυτονομία.

Η Λαϊκή Συνέλευση ενέκρινε.....το πρόγραμμα δράσης της Συντονιστικής Επιτροπής, το οποίο παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο Μανώλη Στεργίου και αποφάσισε μεταξύ των άλλων την διοργάνωση Τοπικού Δημοψηφίσματος την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 με το ερώτημα: «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;» Η Λαϊκή Συνέλευση των δημοτών μετά από τις απόψεις που κατατέθηκαν, συμφώνησε να προτείνει στους ψηφοφόρους να απαντήσουν με ένα βροντερό «ΟΧΙ» στο ερώτημα αυτό. Ένα «ΟΧΙ» στον εμπαιγμό του Βελβεντού. Ένα «ΟΧΙ» διπλό: Τόσο με την αποχή από την ψηφοφορία όσο και με την αποχή από τα ψηφοδέλτια του νέου Υπέρ-Δήμου.

Καταλυτική ήταν η παρουσία της νεολαίας, που συμμετέχει δυναμικά στον αγώνα αλλά και των γυναικών που σύστησαν ήδη ομάδα εθελοντικής συμμετοχής για την Επόμενη Μέρα. Στην συνέλευση ανακοινώθηκε και επιστολή συμπαράστασης στον αγώνα από τους ιστορικούς και πολυμελείς συλλόγους της βελβεντινής ομογένειας των ΗΠΑ.

Στο δημοψήφισμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δημότες του Βελβεντού και των οικισμών. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. την Κυριακή 4 Ιουλίου, σε πέντε (5) εκλογικά τμήματα, στο Βελβεντό, κατά τον τύπο και την ουσία που προβλέπεται σε κάθε επίσημη εθνική εκλογική αναμέτρηση.

http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3119


Δεν υπάρχουν σχόλια: