Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Είμαι στεναχωρημένος

δηλαδή όχι απλά στεναχωρημένος, πολύ στεναχωρημένος, κοντεύω να πλαντάξω στο κλάμα. Δεν με κάνει καλά τίποτα, έχω πιεί τρία ουίσκια κι ακόμα βαλαντώνω.
Θα αναρωτιέστε γιατί και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνετε.
Να γιατί διαβάστε…
«Κανένα τρανταχτό όνομα στο συνδυασμό Αναγνωστόπουλου, απογοήτευση από την έλλειψη ανανέωσης και τεράστια δυστοκία στο Μεσολόγγι. Με πεσμένα τα φτερά ξεκινά την επίσημη προεκλογική εκστρατεία ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλος την προσεχή Δευτέρα από το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου».
Όχι ρε πούστη μου όχι, τι πάει να πει έχει δυστοκία για να κάνει ψηφοδέλτιο ο γιάννης ο άχριστος, ο ηγέτης, ο θεός, ο ένας και μοναδικός (ναι αλήθεια λέω, ένας είναι, μετά το σπάσανε το καλούπι, όταν καταλάβανε τι μαλακία κάνανε)
Δεν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ να έχει δυστοκία.
Γιατί ΔΕΝ πάτε ρε;
Δεν σας καταλαβαίνω, τόσες εξυπηρετήσεις τόσα χρόνια, τόσες αναπηρικές συντάξεις και τώρα ΔΕΝ πάτε. Να τσακιστείτε και να πάτε, κουτσοί, στραβοί, ανάπηροι, εμπρός να κάνουμε ψηφοδέλτιο, πως θα διοικήσει τον τόπο ο γιάννης ο άχριστος, μόνος του; Ε; ρωτάω, μόνος του; Τι πρωτοκάνει κι αυτός!!!
Αει σιχτίρ από κει, μη δείτε άνθρωπο να προκόβει, αμέσως να του βγάλετε το μάτι, καθίκια.
Τα έχω πάρει στο κρανίο, διαβάστε παρακάτω...
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόλις προχτές ανακοίνωσε τα πρώτα δέκα ονόματα (τι πράγμα; Μόνο 10; Μόνο 10 λέω; Μόνο 10 ανάπηρους έχει αυτός ο τόπος; Εεεε; Ρωτάω, ΜΟΝΟ 10 ανάπηρους έχει; Που είναι οι υπόλοιποι;) υποψηφίων δημοτικών συμβούλων διαψεύδοντας τις προσδοκίες που το περιβάλλον του είχε δημιουργήσει περί ανανέωσης. Σε αυτούς περιλαμβάνονται μόνο δύο από τους νυν δημοτικούς συμβούλους Μεσολογγίου (τι γινήκαν οι υπόλοιποι ρε παιδιά; Την κάνανε με ελαφριά πηδηματάκια;) αφού οι περισσότεροι είτε έχουν ανεξαρτητοποιηθεί (Κυτάγιας, Παναγιωτόπουλος, Σπανός), είτε έχουν αποστασιοποιηθεί και κάνουν επαφές με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για να συμμετάσχουν στο συνδυασμό του. (κααάλα, πάει ο υπόψήφιος, πάει κι ο συνδυασμός) Έτσι στο δήμο Μεσολογγίου ανακοινώθηκαν μόλις 2 από τους 25 δημοτικούς συμβούλους που απαιτούνται (ε καλά, τι μείνανε άλλοι 23, σιγά, δεν είναι και τόσοι πολλοί που να μας πιάσει και πανικός) και καμία γυναίκα (καμία γυναίκα; Ααα, γιάννη μας εδώ τα χαλάμε, καμία γυναίκα τέτοιος μακρυτσούτσουνος; Εδώ ΔΕΝ μας τα λες καλά) δεν ανήκει σε αυτά τα πρώτα ονόματα. Δείγμα της δυστοκίας που υπάρχει αφού ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει ανακοινώσει και επίσημα την κάθοδό του εδώ και 3,5 μήνες τώρα. (ναι, βιάστηκε να πιάσει πόρτα).
Αναλυτικά οι πρώτοι δέκα υποψήφιοι είναι οι: Δήμος Μεσολογγίου: Γ. Κατσίνας, Κ. Μαστραπάς (κανένας από το Μεσολόγγι!) Δήμος Αιτωλικού: Δημοσθένης Τσοκάντας, αντιδήμαρχος, (αυτό κι αν είναι πετυχημένη μεταγραφή, τον καλύτερο πήρες γιάννη μας, τον καλύτερο, φλουρί Κωνσταντινάτο, τον πιο πετυχημένο αντιδήμαρχο από συστάσεως Αιτωλικού, επιτέλους, να σκάσει λίγο το χειλάκι μας) Σπύρος Κοντομήτσος, τ. πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Δημήτρης Κανταρέλος, υπάλληλος Κ.Υ. Αιτωλικού, Λεωνίδας Κακούρης, αντιδήμαρχος. (άλλη μια extreme πετυχημένη μεταγραφή, αφού όταν θα γραφτεί η ιστορία της επιτυχημένης οκταετίας γαλάνη, στο λήμμα προσφορά και έργο για τον τόπο ex – μπάτσου, θα γράφει 0, απόλυτο μηδέν, σαν το απόλυτο πάντα, ενώ όταν θα γράφει προσφορά και έργο για την πάρτη του, θα γράφει euros many euros. Τον κ. πρόεδρο καραδήμα, γιατί δεν τον πήρες να κλείσεις τριάδα ανικάνων, να μην σε νικάει κανένας γιάννη μας; Ή τον πήρες και μας τον φυλάς για να μας κάνεις surprise επειδή είναι ΠΟΛΥ δυνατό χαρτί, να μην στον ματιάσει κανένας;)
Δήμος Οινιαδών: Δημήτρης Λιαπίκος, Πρόεδρος Δ.Σ., Β. Σερακιώτης, δημοτικός σύμβουλος, Χρ. Κούστας, αντιδήμαρχος, Χρ. Λυμπέριος, δημοτικός σύμβουλος - πρόεδρος ΚΕΠΑΠΟ, Άγγελος Καλλίνικος, καθηγητής Πληροφορικής και Γεράσιμος Ζυγιώτης, αγρότης. Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (καλά περιμένετε) ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα (δεν έχετε βγάλει δηλαδή ακόμα, μετά από 4 χρόνια δημαρχίας γιάννη άχριστου ασφαλή συμπεράσματα; Τώρα περιμένετε να βγάλετε. Καλά ότι νομίζετε) αν και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι θα παρουσιαστεί ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου. (αφού ο βασικός κορμός συμπεριλαμβάνει δήμο τσοκάντα και λεωνίδα μπάτσο, εμάς μας φτάνει, ΔΕΝ χρειάζεται να μάθουμε τους υπόλοιπους, έχουμε καλυφθεί, έχουμε κλείσει ως ψηφοφόροι)
Με λίγα λόγια 40 μέρες πριν τις εκλογές και παρά τις κρούσεις μηνών σε πολλούς αποδέκτες ούτε την Δευτέρα θα έχει ανακοινωθεί το σύνολο του ψηφοδελτίου. (καλά μωρέ και σεις, υπομονή, έχουμε χρόνο) «Αυτό γίνεται διότι θα περιμένει την ανακοίνωση των ονομάτων του Γ. Ψαράκη (πάει αυτός) ώστε να μπορέσει να αλιεύσει κάποιον δυσαρεστημένο και να κλείσει όπως - όπως το ψηφοδέλτιο», μας έλεγε στενός συνεργάτης του. (άμα ο στενός συνεργάτης του, χρησιμοποιεί τις λέξεις, όπως – όπως για κλείσει το ψηφοδέλτιο, πάρε και κατάλαβε)
Εκεί που δίνεται μεγάλο βάρος πλέον από το νυν δήμαρχο είναι να βρεθούν πρόθυμοι να συστρατευτούν και να συγχρωτιστούν μαζί του στο δήμο Μεσολογγίου. (δεν έχει τέτοια προβλήματα ο γιάννης ρε παιδιά, αφού είναι ΠΟΛΥ συνεργάσιμος άνθρωπος) Το γεγονός και μόνο ότι έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην έδρα του... αποδεικνύει πως η τετραετής θητεία του αποδοκιμάζεται έντονα. (είστε εμπαθείς κύριοι, με ροπή στην εύκολη κριτική, είστε κιτρινιστές). Παρόλα αυτά οι εκτιμήσεις που γίνονται είναι πως με πολύ μεγάλη δυσκολία και με υποσχέσεις για ευνοϊκή μεταχείριση στο μέλλον, θα καταφέρει να πείσει δύο - τρεις ακόμη δημοτικούς συμβούλους (θα μένουν ακόμα άλλοι 19, έλα κοντεύουμε να συμπληρώσουμε) αλλά και όσους του οφείλουν χάρες είτε γιατί τους ευνόησε σε προσωπική τους υπόθεση (έλα συμπληρώσαμε), είτε γιατί διατηρούν έμμισθη θέση. (τώρα έχουμε και περίσσεμα, ωραία)
Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων επαλήθευσε τις προβλέψεις της τοπικής κοινωνίας περί χαμηλού επιπέδου. (είναι χαμηλό επίπεδο ο δήμος ο τσοκάντας, ε; ρωτάω, είναι χαμηλό επίπεδο ο Αριστοτελικός δήμος τσοκάντας; Που ακούει Vivaldi όλη μέρα και δεν έχει αφήσει αδιάβαστο κανένα βιβλίο του Καστοριάδη; Ε; σα δεν ντρέπεστε, ξεδιάντροποι) Στην εποχή του Καλλικράτη ο 70άρης… Κ. Μαστραπάς (νέο παιδί, με το μέλλον όλο μπροστά του) ζητάει για πολλοστή φορά ψήφο παρότι έχει μαύρα μεσάνυχτα από αυτοδιοίκηση - γνωστό το ανέκδοτο «τι είναι το ΕΣΠΑ» (ε, καλά τώρα, δεν ήξερε τι είναι το ΕΣΠΑ, το κάνατε θέμα τώρα και σεις, νέος είναι θα τα μάθει αυτά, σιγά - σιγά) ενώ θα είναι και αρκετοί ακόμη ίδιας μορφωτικής στάθμης (δεν έχει σημασία η μόρφωση, η εμπειρία μετράει κύριοι, η εμπειρία και το πόσες ψήφους κουβαλάς. Τι να την κάνει την μόρφωση ο άλλος, όταν ολημερίς φτιάχνει καζανάκια στους υποψήφιους ψηφοφόρους) που θα ζητήσουν από τους 36.000 κατοίκους του διευρυμένου δήμου να τους εμπιστευθούν τις τύχες τους στην νέα θητεία που ξεκινά. (ε, αν είμαστε και εμείς τόσο μαλάκες, θα φανεί, Κυριακή κοντή γιορτή)
Θητεία η οποία θα προϋποθέτει τεχνοκράτες, γνώστες της αυτοδιοίκησης, manager και ανθρώπους της αγοράς ώστε να φέρουν σε πέρας ένα τεράστιο εγχείρημα.



(ξέρεις τι manager είναι ο δήμος; ΔΕΝ ξέρεις, γι αυτό μη μιλάς κύριε)
Τειρεσίας
πηγή Αιχμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: