Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Φτύσιμο και πράσινη ανάπτυξη για τον γίγαντα του Ελληνικού κοινοβουλίου Μωραΐτη

Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στο Αιτωλικό και εκείνο το απόγευμα ένα νέο ζευγάρι, αποφάσισε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, στην εκκλησία του Αγ. Νεκταρίου στο σταθμό του Αιτωλικού.
Οι καλεσμένοι πολλοί, τόσοι μάλιστα που λόγω συνωστισμού εντός του ναού, στέκονταν όρθιοι στο προαύλιο χώρο του.
Βούτυρο στο ψωμί κάθε πολιτικάντη να κάνει την αφανή πορεία του στο πολιτικό στίβο της χώρας, εμφανή, με μόνο κόστος μια χειραψία και κάποιες ψιλο-υποσχέσεις, σε όσους βρουν το θάρρος να τον προσεγγίσουν και να του πουν τον πόνο τους.
Αυτή ακριβώς την ευκαιρία άδραξε και ο γίγαντας του Ελληνικού κοινοβουλίου, το δικό μας παιδί, το σπλάχνο από τα σπλάχνα της Αιτωλοακαρνανίας, Μωραΐτης . Είναι
ο άνθρωπος που μετά από κάθε εκλογική μάχη γυρνά τα καφενεία και την πιάτσα της πόλης μας και ευχαριστεί τους πάντες γιατί τον ψηφίσαμε ή γιατί δεν τον ψηφίσαμε. Όλα αυτά βέβαια με τη βοήθεια του συνταξιούχου μπάτσου και δημοτικού συμβούλου πρώην μπάτσου λεωνίδα κακούρη, γνωστού για τα 1500 euro που λαμβάνει κάθε μήνα από το Δήμο μας, χωρίς να έχει κάποιο αξίωμα ή θέση, ώστε να τα παίρνει στη ζούλα, απλά κάνοντας τον γραμματέα την δουλειά δηλαδή της κυρα βάσως προέδρου, η οποία χέστηκε για τα λεφτά, για άλλους λόγους είναι πρόεδρος.
Κατεβαίνει λοιπόν ο γίγας Μωραΐτης και κατευθύνεται προς την πρώτη παρέα των παρευρισκόμενων στο γάμο, ώστε να τους ευχηθεί και να τους χαιρετίσει. Το αποτέλεσμα ήταν όμως το εντελώς αντίθετο....
Με το που απλώνει το ίδιο χέρι με το οποίο σταθερά και αποφασιστικά υπόγραψε την συμφωνία ξεπουλήματος της χώρας μας, το αγιασμένο πια χέρι του από τον καθαγιασμό της υπογραφής και της κυβέρνησης και τον όρκο να υπηρετεί την Ελλάδα και τους > Έλληνες, τον αρπάζουν από τα μούτρα οι καλεσμένοι του γάμου και του κάνουν το γάμο με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, θα έλεγα.
Τι λες ρε αλήτη, που θέλεις να μου δώσεις και το χέρι σου, ανάξιε ανίκανε, ψεύτη ..., και τι δεν άκουσε ο γίγας Μωραΐτης, (δυστυχώς το ύφος και η πρακτική του blog δεν μου επιτρέπει να αναπαράγω). Εσύ δεν είσαι ρε που ήρθες στο σπίτι μου και μου υποσχέθηκες παραμονές εκλογών, αυτό..και αυτό; Εσύ δεν είσαι που από την επομένη
των εκλογών μας έκλεινες και τα τηλέφωνα; Τι να κάνω βρε παιδιά; Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι δεδομένη. Να παραιτηθείς ρε ανάξιε και να τιμήσεις εμάς που σε ψηφίσαμε. Μούγκα στη στρούγκα ο γίγας. Για να τα λέμε τα πράγματα όμως με το όνομά τους εδώ ο γίγας Μωραΐτης έχει δίκιο. Είναι δυνατόν να υπάρχει Ελληνικό κοινοβούλιο χωρίς τη συμμετοχή ενός Μωραΐτη εκ Αιτωλοακαρνανίας; Όχι βέβαια, άρα σωστά έπραξε και εκτός αυτού τι δουλειά θα κάνει ο καλοχαιρέτας μετά από μια ενδεχόμενη παραίτησή του από εθνοσωτήρας; Άλλη δουλειά όχι μόνο δεν ξέρει να κάνει, αλλά δεν είναι και του επιπέδου του, βρε αδερφέ! Η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνετε στριμόκωλη για τον ορκισμένο γίγαντα Μωραΐτη και έγινε ακατάλληλη δια ανηλίκους όταν μαζεύτηκαν και άλλοι με παράπονα. Όλοι μα όλοι τους είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, η πίεσή τους είχε κτυπήσει κόκκινο και περίμεναν έστω ένα νεύμα ή μια αντίδραση ή μια έκφραση έστω του προσώπου του ώστε να ανασχηματίσουν την χαρακτηριστική και γοητευτική καπέτα της κόμης του σε κοκοράκι, ώστε ο ίδιος να θυμίζει emo.
Η αντίδραση φυσικά του γίγαντα Μωραίτη ήταν άμεση και αποστομωτική, τους γύρισε την πλάτη, επιβιβάστηκε στο πάμφτωχο και μονοθέσιο όχημά του λόγο κρίσης και απομακρύνθηκε από τους ακατανόμαστους, που δήθεν πήγαν να παρακολουθήσουν την ιερή τελετή του γάμου. Η αλήθεια όμως να λέγετε, αυτοί οι κύριοι που τον στρίμωξαν δεν άφησαν ιερό και όσιο του γίγαντα Μωραίτη.
Θάνατος στους ιερόσυλους.
Μαθαίνουμε ότι ο γίγαντας Μωραίτης παίζει το τελευταίο του χαρτί με τα φωτοβολταϊκά των αγροτών. Είναι το πρόγραμμα που υποσχέθηκε να υλοποιήσει ο τζέφρι με την ονομασία πράσινη ανάπτυξη και το οποίο είναι το μόνο κατά παράδοξο τρόπο όπου με νύχια και με δόντια προσπαθεί πράγματι να υλοποιήσει. Βέβαια αυτό για τους γνωρίζοντες τα πράγματα δεν είναι παράδοξο, διότι πίσω από την πράσινη ανάπτυξη και τα πράσινα άλογα κρύβονται μεγάλες επενδύσεις της οικογενείας Μινέικο δηλαδή παπανδρέου και ακόμη ποιο συγκεκριμένα του νικολάκη αδελφού του τζέφρι - giorgakis.
Επιστρέφοντας όμως στον γίγαντά μας Μωραΐτη μαθαίνουμε ότι τηλεφωνεί σε σπίτια αγροτών και τους παρακινεί και μάλιστα με προσωπική ρήτρα ευθύνης ως προς την θετική έκβασης της υπόθεσης (αδειοδότησης από τη ΔΕΗ κλπ) να καταθέσουν αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα. Το χειρότερο είναι ότι μετά το πέρας του τηλεφωνήματος ο αγρότης πιστεύει ότι επιτέλους το χωράφι του χωρίς κόπο θα παράγει πλούτο και μάλιστα τόσο πολύ που δεν θα χρειαστεί πλέον να δουλέψουν ούτε τα εγγόνια του.
Α ρε γίγαντα! Τελικά έχεις δίκιο



Η ΓΕΚΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα επιτρεπεται τετοια συμπεριφορα σε κοτζαμ αποφοιτο ΙΕΚ???