Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ο γιάννης ο άχριστος -έργα και ημέρες

Έλα πια, δεν τρώγεστε, αμέσως να με κατηγορήσετε ότι λέω τον γιάννη μας, τον δήμαρχό μας άχρηστο και όχι μόνο αυτό, βιαστήκατε να με πείτε και ανορθόγραφη, γιατί λέτε αμέσως ότι ο άχρηστος γράφεται με -η- και ουχί με -ι-.
Φευ όμως, πλανάσθε πλάνην οικτρά.
Όταν λέω ΑΧΡΙΣΤΟΣ, εννοώ ο χωρίς "χρίσμα¨αυτός που δεν χρίστηκε κομματικός υποψήφιος.
Αυτός όμως βαδίζει ακάθεκτος προς τον δημαρχιακό θώκο, είναι αποφασισμένος, αφού έσωσε τους Μεσολογγίτες τέσσερα χρόνια, να μας αποτελειώσει, εννοώ να αποτελειώσει το έργο του στον νέο ενιαίο δήμο.
Και πολύ καλά θα κάνει, διότι δεν θα έχει και καμιά σοβαρή δουλειά. Έχουν φροντίσει πριν από αυτόν για αυτόν, να βάλουν τις βάσεις της καταστροφής, ο δικός μας γαλάνης και ο από κει αλετράς.
Ως εκ τούτου, δεν μένει παρά να ρίξει μια κλωτσιά, να γκρεμιστούν και τα υπόλοιπα.
Ο γιάννης ο άχριστος, είναι πεπεισμένος ότι, ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, και αυτό ΔΕΝ είναι κακό, να έχει κάποιος εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
Εμείς σαφώς, δεν μπορούμε να έχουμε άμεση άποψη για τον γιάννη τον άχριστο όπως μπορούν να έχουν οι συντοπίτες του Μεσολογγίτες.
Εμείς αυτό που ξέρουμε, είναι αυτό που βλέπουμε ως επισκέπτες, μια πόλη στάσιμη, μια πόλη βρώμικη, μια πόλη σε παρακμή.
Ε! ο δήμαρχος που διοικεί αυτή την πόλη, ΔΕΝ μας δίνει εκείνο που θα θέλαμε για να τον ψηφίσουμε, για να τον εμπιστευτούμε
Ψηφίζουμε ... ΟΧΙ στον γιάννη τον άχριστο, χωρίς άλλες περικοκλάδες
Αντιθέτως, κάναμε ένα αφιέρωμα στις ημέρες και το έργο του, όπως τα σταχυολόγησα από το διαδίκτυο
Εδώ είναι η ανακοίνωση της νέας του υποψηφιότητας για δήμαρχο του ενιαίο δήμου.
Λέει διάφορα ωραία, τι έκανε, τι άλλαξε τι βελτίωσε.
Δεν κάνει κουβέντα για ποσά, για χρέη, για υπόλοιπα σε προμηθευτές.
Εδώ όμως, ένας κύριος του τα χώνει για το πράσινο, (που από πάνω λέει ο ίδιος, τι ωραίο το έκανε) μεγάλος άνθρωπος είναι, δεν μπορεί, κάτι παραπάνω θα ξέρει από τον γιάννη τον άχριστο και από εμάς
και Εδώ, η Αιχμή του τα χώνει επίσης για την καθαριότητα, που κατά τον ίδιο, λειτουργεί με άριστα αποτελέσματα
αλλά και εδώ, περί καθαριότητας, σε πανελλαδική κάλυψη.
Στο άρθρο αυτό ενημερωνόμαστε από τον τίτλο του για μια παγκόσμια συνωμοσία, εναντίον του γιάννη του άχριστου
"Εχθρικά διακείμενοι και συνεννοημένοι δημοσιογράφοι και bloggers από όλη την Ελλάδα τόλμησαν να τα βάλουν με τον δήμαρχο Μεσολογγίου για την παρέλαση κατσαρίδων στην πόλη.."
Εδώ, μας ενημερωνόμαστε, για την κατασκευή του χλοοτάπητα στο στάδιο Μεσολογγίου. Τα λένε πάλι πολύ ωραία, τι καλή ποιότητα είναι, πόσο όμορφο και λειτουργικό είναι τώρα το γήπεδο κλπ. Για το κόστος ΜΟΥΓΚΑ.
Εδώ και εδώ, ένας που λέγεται χαλουλάκος και δηλώνει πρώην διευθυντής των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. καταγγέλλει μέσω εφημερίδας, τον γιάννη τον άχριστο, (ο οποίος μετέχει στο Δ.Σ. της εταιρείας σαν δήμαρχος Μεσολογγίου) για παρατυπίες
Εδώ όμως, ετοιμόλογος ο γιάννης ο άχριστος, ετοιμόλογος, απαντάει και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Αμέσως όμως, κάνει τρίπλα ο χαλουλάκος και απαντάει εδώ και σκοράρει;
Εδώ έχουμε την ωραία στιγμή με τα λουλούδια, το ανθρωποκυνηγητό στο Ευηνοχώρι, τις κατασχέσεις κλπ.
Εδώ έχουμε μια κορυφαία στιγμή του γιάννη του άχριστου, που επιτίθεται λάβρος στη κυβέρνηση για απαξίωση της πόλης του. ίδιος ήρωας του 21 εάν φορούσε και φουστανέλα, προβάλλει τα ίδια γνωστά επιχειρήματα ΔΕΝ έγινε άλλο ένα Τ.Ε.Ι., φεύγει το στρατόπεδο κλπ.
Φταίνε αυτοί, όχι εμείς που δεν κάναμε τίποτα, που δεν επενδύσαμε σε μορφές πραγματικής ανάπτυξης.
Πάλι εδώ, μια κορυφαία επιτυχία του γιάννη του άχριστου. Ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο η αναπαλαίωση του παλαιού νοσοκομείου.
Ωραία, και μετά τι έγινε;
Τίποτα, απλώς ψηφίστηκε.
Α! ωραία, μπράβο γιάννη, πάντα τέτοια
Στη συνέχεια βέβαια τα πράγματα δεν πήγανε πολύ καλά με αυτή την αναπαλαίωση, έγινε ένας ψιλοχαμός, αποτέλεσμα 0. εδώ
Νέος χαμός στη συνέχεια, κάτι με τους παιδικούς σταθμούς τρέχει, (εδώ) κατηγορίες για λαμογιές από την αντιπολίτευση, απαντά άμεσα όπως πάντα και με επιχειρήματα ο γιάννης ο άχριστος. εδώ η απάντηση και στην συνέχεια κάνει εδώ, ξαφνική αντεπίθεση.
Ένας χαμός.
Ο χαμός όμως δεν λέει να περάσει και αποφασίζεται κατόπιν πρότασης (εδώ) του γιάννη του άχριστου, που φαίνεται πια να ελέγχει την μπάλα.
Ήρθαν λέει οι ελεγκτές και οι ορκωτοί λογιστές, έψαξαν, είδαν, βρήκαν δεν βρήκαν, τι βρήκαν, εμείς και πρωτίστως οι συντοπίτες μας πια Μεσολογγίτες, ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ και ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
Παίζουν αυτοί παιχνίδια εξουσίας με σκοπό να κερδίσουν τις εντυπώσεις και νομίζουν ότι έτσι θα αποσπάσουν την ψήφο μας.
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ
Στην συνέχεια,το πα.σο.κ αφήνει το νερό απλήρωτο, πάει ο γιάννης (το εδικαιούτο βεβαίως και ως δήμαρχος και ως άχριστος που ήτο να το πράξει) και τους το κόβει.
Άλλος χαμός, της επιδιδομένης επί χρήμασι γυναικός, το σιδηρούν κιγκλίδωμα.
Στα λαϊκά, της πουτάνας το κάγκελο.
Ο γιάννης ο άχρηστος όμως, είχε και πάλι εδώ έτοιμη την απάντηση.
"Όχι κύριοι", τους πέταξε κάταμουτρα σαν νέος μεταξάς, "δεν θα παραβώ εγώ τους κανονισμούς, επειδή εσείς είστε πα.σο.κ. " και τους έδειξε το ταμείο.
Αν είναι δηλαδή δυνατόν, να παραβεί ένας άχριστος τους κανονισμούς.
Αλλά και με την τεχνολογία τα πηγαίνει πολύ καλά ο γιάννης ο άχριστος και αυτό καταμαρτυράται εδώ
Φυσικά ο γιάννης ο άχριστος, έχει και δική του σελίδα στο φατσοβιβλίο (στα ελληνικά facebook).
Αυτή η σελίδα, για να πω την αλήθεια η γυναίκα με προβλημάτισε ελαφρώς, γιατί κάτι λέει για όραμα, κι αν το όραμα είναι σαν του δικού μας του προκομμένου, ζήτω μας.
Είμαστε για μετακόμιση και δεν έχουμε και λεφτά τέτοιες εποχές.
Και στον Πολιτισμό όμως, έχει ένα σοβαρό απολογισμό να καταθέσει ο γιάννης ο άχριστος (εδώ)
Κορυφαία στιγμή όμως για το τεράστιο έργο που επιτέλεσε η δημοτική αρχή του γιάννη του άχριστου, εστιάζεται στην παρακάτω πρόταση "δεν μπορώ να οδηγηθώ μαζί σας στην ολοκληρωτική διάλυση του Δήμου, που επιλέξατε" που είναι γραμμένη στην επιστολή παραίτησης του δημοτικού σύμβουλου Γιάννη Σπανού, ο οποίος σημειωτέον είχε και την κακοήθεια να επιμείνει σε αυτές τις αισχρότητες και υποβολιμαίες και κατάπτυστες συκοφαντίες εδώ όπου μεταξύ άλλων γράφει (και αυτό το γράφω μόνο και μόνο για να αντιληφθείτε το επίπεδο του ανδρός) "Με λύπη διαπιστώνω ότι η σημερινή κατάσταση του δήμου τόσο στο σκέλος των οικονομικών όσο και σε βασικά θέματα λειτουργίας είναι τρομακτική"
Αυτή τη φορά ο γιάννης ο άχριστος, ΔΕΝ ήταν και τόσο λαλίστατος, μέχρι σήμερα δεν κατάφερα να βρω σχετική απάντηση.
Αν όμως υπάρχει, στείλτε τη για δημοσίευση.
Τέλος κλείνω με την επίσημη πρόταση που έγινε στον γιάννη τον άχριστο, από ομάδα ενεργών πολιτών του Μεσολογγίου για να αναλάβει το ΥΠ.ΕΞ. που δυστυχώς για εμάς, μέχρι σήμερα δεν έχει περάσει.

Δεν σας θυμίζουν λίγο τα έργα και οι ημέρες του γιάννη του άχριστου, τα έργα και τις ημέρες του δικού μας του νίκου του ΆΧΡΗΣΤΟΥ;
Τι να πω πια η γυναίκα





Καρακάξα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

axristos o giannkis? ntroph sas, htan poly xrhsimos gia thn tseph toy kai toys filoys toy