Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Και όμως αυτοί οι εγκληματίες κυκλοφορούν ακόμη ανάμεσά μας.

Κάποιος φίλος έστειλε με e-mail τις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω. Ένα θέαμα άκρως αποκαλυπτικό και ανησυχητικό για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Ένα θέαμα το οποίο δεν επιβαρύνει μόνο την δημοτική αρχή φάντασμα, που τα τελευταία χρόνια έχει στοιχειώσει το Αιτωλικό, αλλά εμάς τους ίδιους. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι αγαπητοί φίλοι για όλα αυτά που θα δείτε, όλοι το ξέρουμε, όλοι έχουμε περάσει από το σημείο αλλά κανείς δεν ύψωσε φωνή διαμαρτυρίας, αλλά ούτε καν απορία κανείς από εμάς δεν έκφρασε ή τουλάχιστον αγανάκτηση, πόσο δε μάλλον να καταλογίσει ευθύνες και να τραβήξει το αυτί των υπευθύνων. Φτάνω μάλιστα στο συμπέρασμα, ότι τελικά ο νίκος ο γαλάνης, ο φραγκούλης και οι λοιποί παρατρεχάμενοι πρέπει να έχουν δίκιο. Το σύνθημά τους ήταν και είναι ότι, οι Αιτωλικιώτες δεν θέλουν πολλά για να μας ξαναψηφίσουν, αν τους αφήσεις να κλέψουν ένα τετραγωνικό γης, να βάλουν μια γλάστρα στο δρόμο για να κατοχυρώσουν το παρκινγκ, να πάνε το πάσαλο λίγο παραπέρα στο χωράφι τους, να ξεχερσώσουν τον Κατσά και να παρανομούν στη Λιμνοθάλασσα, όχι μόνο θα μας ξαναψηφίσουν αλλά θα έρθουν όλοι γονατιστοί μπροστά μας.
Που είμαστε όλοι εμείς οι γονείς όταν τα παιδιά μας παίζουν σε αυτή την αλάνα; Γιατί για αλάνα πρόκειται, δεν νομίζω κάποιος να τη χαρακτηρίσει παιδική χαρά. Εσύ γονιέ που κάθε μέρα τρέχεις στο δημαρχείο για το αυτοκίνητο του γείτονα, εσύ θείε ή θεία αυτού του παιδιού που παίζει με τον θάνατο, τι λες στο δήμαρχό σου ως παράπονο ή ανησυχία; Ποιος από εμάς πλησίασε τουλάχιστον τον κατάδικο δήμαρχο Αιτωλικού γαλάνη, ή κάποιον άλλον αρχιερέα της αποτυχημένης δημοτικής αρχής να διαμαρτυρηθεί για αυτό το θέμα;
Θα μου πείτε βέβαια, τι να κάνουμε εμείς, τι μπορούμε να κάνουμε; Αν το παιδί σας αύριο ου μη γένοιτο στη καλύτερη περίπτωση μείνει με κάποια μορφή αναπηρίας γιατί πήγε να παίξει σε αυτή την αλάνα, τότε τι θα κάνετε; Είμαι σίγουρος ότι τότε θα ψάξετε τον υπεύθυνο και μάλιστα, τότε θα σας βγει και ο τεράστιος ανδρισμό σας απέναντι στη άφαντη δημοτική μας αρχή!
Όσο για αυτά τα ρεμάλια και τα ρεντίκολα της τοπικής μας κοινωνίας που θέλουν να λέγονται δημαρχαίοι και δημοτικοί σύμβουλοι, τα λόγια περιττεύουν. Η απορία μου θα μένει μέχρι το τέλος η ίδια. Πως μπορούν και ζουν ακόμη ανάμεσά μας; Το ξέρω τσίπα δεν έχουν, το φιλότιμο για αυτούς είναι μια άγνωστη λέξη, η ευθύνη μάλλον ως ανέκδοτο ηχεί στα αυτιά τους. Εσείς κύριε εισαγγελέα τι κάνετε; Μάθαμε ότι για να παρέμβετε ακόμη και για ένα, εν εξελίξει έγκλημα χρειάζεστε από κάποιον πολίτη καταγγελία. Έτσι τιμάτε το λειτούργημά σας αγαπητέ; Μισθοφόρος και εσείς; Υποβλήθηκε εναντίον μας μήνυση από τον ανάξιο και καταδικασμένο δήμαρχο Αιτωλικού για μια φωτογραφία που έδειχνε ένα μωράκι που παρακαλούσε το Θεό να του δώσει υπομονή και εξυπνάδα να καταλάβει τη λογική του δημάρχου Αιτωλικού. Αν αυτό το παιδάκι αύριο σας το φέρουν νεκρό ή παράλυτο τι θα πείτε; Δεν έκανα καμιά παρέμβαση γιατί κανείς δεν μου κατήγγειλε την εγκληματική πράξη του δημάρχου;...



1. Ανύπαρκτα καλάθια από μια ανύπαρκτη δημοτική αρχή για υπαρκτούς νέους.



2. Πρώτα δείγματα εγκατάλειψης.



3. Ξεχαρβαλωμένες κούνιες



4. Ανύπαρκτες κούνιες



5. Ξεχαρβαλωμένη τσουλήθρα για μπόμπιρες



6. Μονόκολο παγκάκι



7. Άκρως επικίνδυνες κούνιες για βρέφη



8. Απομεινάρι από κάτι της παιδικής χαράς



9. Μια γειωμένη κούνια για τα απογειωμένα μυαλά της εγκληματικής δημοτικής αρχής Αιτωλικού



10. Σπασμένη τσουλήθρα, φτιαγμένη από υλικό που άνετα μπορεί να τραυματίσει ή ακόμη και να κόψει μέρος από χέρι ή το πόδι του παιδιού.



11. Κουίζ τι να είναι αυτό που βλέπετε; Δεξαμενή νερού; Παρατηρητήριο παραστρατιωτικό; Ή στόχος για ελεύθερους σκοπευτές; Όχι, είναι η αφετηρία της τσουλήθρας για τους μικρούς λάτρεις των extreme sports.



12. Η κατάληξη της τσουλήθρας. Σπασμένο υλικό και λίγους πόντους πιο πέρα μια λάμα περιμένει τα πόδια των παιδιών μας.



13. Εδώ βλέπουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια την κλήση της τσουλήθρας το ύψος της λάμας και την απόσταση από το υποτιθέμενο τέλος της χαράς που ελπίζουμε να μην αποβεί μοιραία



14. Πυθμένας που συγκρατεί τους πιτσιρικάδες σε ύψος πριν πάρουν την απόφαση να πέσουν στη τσουλήθρα.



15. Απομεινάρι και αυτό μιας άλλης εποχής, για τους παλιότερους ίσως να ήταν ο Μπόζο από τα γαριδάκια, σήμερα όμως μια απροσεξία από τους πιτσιρικάδες και ο Μπόζο αντί για χαρά θα δώσει κλάματα.



16. Εδώ βλέπουμε τις εναπομείναντες βάσεις από κάτι στο απόλυτο πάντα του θολού μυαλού του δημάρχου Αιτωλικού και της επικίνδυνης παρέας του.



17. Πιθανότατα ένα σιδερένιο λουλούδι που δεν πρόφτασε να ανθήσει, όπου αν και σιδερένιο μαράθηκε μετά το όραμα της δημοτικής αρχής για ένα καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου.



18. Δεύτερο κουίζ. Τι είναι αυτό; Πυρηνικό καταφύγιο; Προχριστιανικός τάφος που το ανακάλυψαν οι πιτσιρικάδες από τα πολλά τα σούρτα φέρτα; Ή παροπλισμένη νάρκη από τον καιρό του Άστιγκα; Όχι είναι φρεάτιο από τα υποτιθέμενα έργα αποχέτευσης. Εδώ έχουν και ένα δίκιο οι άρχοντές μας. Τάισαν το Ντολμά με σκατά την λιμνοθάλασσα και όλους μας με το περίσσευμα από μια αποχέτευση που σπάνια λειτουργεί, ε να μην φτιάξουν και ένα έργο ώστε να συμπληρώνει τα κακός κείμενα;



19. Και το κερασάκι στη τούρτα. Για όσους δε το κατάλαβαν είμαστε στο παιδότοπο του Δήμου Αιτωλικού


Η ΓΛΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: