Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Για το καλό μας!!!

Η είδηση ΔΕΝ είναι καινούρια, είχε έλθει με ηλεκτρονικό μήνυμα, αλλά για να σας είμαι ειλικρινής, δεν την είχα πιστέψει.
Μου φάνηκε too much, υπερβολική, θεώρησα ότι είναι ένα από εκείνα τα λιακοπουλικού ύφους φοβιστικά ανακοινωθέντα .
Έλεγε και κάτι για Αποκάλυψη, δεν έδωσα πολύ σημασία.
Δεν έπαιξε και στην TV, το ξέχασα.
Μέχρι που προχθές, ο αποστολέας του μηνύματος επέμενε και μου το έστειλε δημοσιευμένο σε εφημερίδα. (και τι ωραία, τι ανώδυνα περιγράφει το θέμα ο δημοσιογράφος, για δείτε το, σαν κάτι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό)
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ.
Αφού κατέστρεψαν τις ζωές μας, με τα ηλίθια ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ και κατασταλτικα για την οποαδήποτε οικονομική δραστηριότητα μέτρα, των ΆΧΡΗΣΤΩΝ ¨ΔΉΘΕΝ οικονομολόγων¨ του ΔΝΤ, θέλουν τώρα, να μας κάνουν, πλήρως υποχείρια τους.
Θα χρειαζόμαστε λέει "ΑΤΟΜΙΚΟ... BAR CODE" (στα αγγλικά λέγεται, γραμμικός κώδικας) για να κάνουμε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συναλλαγή.
Ο λόγος που ισχυρίζονται ότι θα γίνει αυτό είναι ότι: "Με τους bar codes οι φορολογούμενοι θα αναγνωρίζονται ως συναλλασσόμενοι από τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου και θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υποβάλουν οι ίδιοι ηλεκτρονικά τα στοιχεία των αποδείξεων. Στην περίπτωση αυτή, η αποστολή των στοιχείων θα γίνεται από την επιχείρηση".
Καταλάβατε δηλαδή, ΔΕΝ υπάρχει πουστιά στη μέση, απλώς για να μην ταλαιπωρούμαστε να στέλνουμε τις αποδείξεις - για το καλό μας γίνεται αυτό.
Και συνεχίζει η είδηση
"Κάθε φορολογούμενος θα αποκτήσει ένα «μοναδικό αριθμό συναλλασσόμενου», που θα έχει τη μορφή γραμμωτού κωδικού (bar code). Για να λάβει τον bar code ο φορολογούμενος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στο Τaxisnet. Μέσω του bar code θα συσχετίζεται αυτόματα κάθε συναλλαγή του φορολογούμενου με τον ΑΦΜ του. Για το σκοπό αυτό σε όλες τις ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων θα ενσωματωθεί σύστημα καταγραφής συναλλαγών". Με την πραγματοποίηση της συναλλαγής, το σύστημα καταγραφής της ταμειακής μηχανής, με ειδικό μηχάνημα scanner θα «σαρώνει» τον bar code του πελάτη και θα καταγράφει τα στοιχεία του μαζί με τα λοιπά στοιχεία της συναλλαγής. Στη συνέχεια, τα στοιχεία της συναλλαγής, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα στοιχεία του πελάτη, θα αποστέλλονται αυτόματα από την ταμειακή μηχανή στη ΓΓΠΣ και θα περνάνε στην ηλεκτρονική «μερίδα» του. Για να είναι δυνατή η «σάρωση» του bar code από το σύστημα της ταμειακής μηχανής, ο πελάτης θα πρέπει να τον έχει τυπωμένο στο κούτελό του,

(φωτό από τη δοκιμή του συστήματος)
(καλά πλάκα σας κάνω για το κούτελο, αν και πολύ θα το ήθελαν - διαβάστε το σωστό παρακάτω)
Για να είναι δυνατή η «σάρωση» του bar code από το σύστημα της ταμειακής μηχανής, ο πελάτης θα φέρει μαζί του τον bar code εκτυπωμένο σε έντυπο ή να τον έχει αποθηκευμένο σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό του. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, της καταγραφής και αποστολής των στοιχείων θα εκδίδεται η απόδειξη, πάνω στην οποία θα τυπώνεται κείμενο το οποίο θα αναγράφει «Καταχωρίσθηκε ηλεκτρονικά-δεν υποβάλλεται», ώστε ο φορολογούμενος να ξέρει ότι δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλει ο ίδιος την απόδειξη.
Ορίστε, άλλη μια απόδειξη ότι τα κάνουνε για εμάς, για να απλοποιήσουν τις διαδικασίες.
Θα πάει δηλαδή ο Μήτσος στον Μπούνο να πιει ούζο και την ώρα που θα του σερβίρει, θα έχει μαζί το scanner, και θα λέει,"δώσημ του μπαργκόουντσ Μήτσου να σκανάρου του ούζου, να μην έχς να τρέχεις τσι φουρίις".
Θα βγάζει το bar code ο Μήτσους, θα το σκανάρει ο Μπούνος, και μετά θα απολαμβάνει το ουζάκι του, ευχαριστημένος που το πα.σο.κ τον φρόντισε και δεν θα κουραστεί να πάει στην εφορία. (φανταστείτε τη σκηνή)
Τι λέτε ρε; Τρελαθήκατε εντελώς;
Από που στο διάολο μας ήρθατε; τι ψηφίσατε ρεεεεε;
Σας έστειλαν οι εργοδότες σας αμερικάνοι και δντούδες
να πειραματιστείτε πάνω μας;
Αει σιχτίρ από κει, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ
να βάλατε εσείς ρε "γραμμικό κώδικα" στη γκλάβα σας




Μέσος Μαύρος Δάχτυλος


Δεν πιστεύω να κάνετε καμιά μαλακία στις εκλογές και να τους δώσετε "ψήφο εμπιστοσύνης" έτσι; ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: