Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Με καζάνι που βράζει μοιάζουν ακόμα μία φορά οι Σκουριές

Με καζάνι που βράζει μοιάζουν ακόμα μία φορά οι Σκουριές, μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι ακόμα δύο κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής για την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο 41χρονος και ο 25χρονος που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση απολογήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή Πολυγύρου, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αποφάσισε την προσωρινή κράτησή τους.

Η απόφαση έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από συντοπίτες τους που είχαν βρεθεί από νωρίς στο Δικαστικό Μέγαρο για να τους συμπαρασταθούν, ενώ στην Ιερισσό άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες ως ένδειξη διαμαρτυρίας και κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα στις... εισόδους του χωριού. Μάλιστα κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ θερμόαιμων κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγαν τον ανήλικο γιο του 41χρονου προφυλακισθέντος, ο οποίος στο άκουσμα της απόφασης εισαγγελέα και ανακριτή επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό για να πλησιάσει τον πατέρα του.

Ο 41χρονος και ο 25χρονος είναι μεταξύ των είκοσι ατόμων εις βάρος των οποίων είχαν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες για την εμπρηστική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Η εμπλοκή των δύο αντρών προέκυψε από τις τηλεφωνικές επαφές που φέρεται ότι είχαν με συγκατηγορουμένους τους.

Για την υπόθεση προφυλακίστηκαν άλλα δύο άτομα τον περασμένο Απρίλιο. Πρόκειται για έναν 44χρονο, στην κατοχή του οποίου είχε βρεθεί μια καραμπίνα που διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική εξέταση ότι είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση, κι έναν 33χρονο, το γενετικό υλικό του οποίου βρέθηκε σε σκούφο που είχε βρεθεί κοντά στο σημείο της επίθεσης.

 
http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: