Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Τελετή Λήξης "Θεάτρου Όψεις". Μια βραδιά Θεατρικού Πολιτισμού με φιλοξενούμενο το Χρήστο Καλαβρούζο.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά για την Τελετή Λήξης της 2ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων - "ΘΕΑΤΡΟΥ ΌΨΕΙΣ", Αιτωλικό 2013.

Μια βραδιά θεατρικού πολιτισμού, που την πλησίασαν και την στήριξαν με τις καλύτερες προθέσεις όχι μόνο οι Αιτωλικιώτες, αλλά και πολύς κόσμος από το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή. Το Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού υποδέχθηκε και "δεξιώθηκε" με τον καλύτερο τρόπο όλους όσους κατέλαβαν μέχρι το τελευταίο κάθισμά του... Αυτό ακριβώς μας κάνει να αισιοδοξούμε, να δημιουργούμε και να αγωνιζόμαστε ,ώστε να συνεχίσουμε την διοργάνωση ενός Θεατρικού Θεσμού, όπως πλέον είναι το "Θεάτρου Όψεις" και την επόμενη χρονιά! Τα σχέδια αλλά και η πραγματοποίησή τους, η σκέψη αλλά και η πράξη, μας κατεύθυναν και φέτος ώστε να μιλούμε για μιαν απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση.

Όλες τις μέρες των θεατρικών παραστάσεων, από τις 17 έως τις 28 Ιουλίου, η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου μας ήταν πάντα εκεί, τεχνικοί και ηθοποιοί. Όλοι φρόντιζαν την παραμικρή λεπτομέρεια για την υποστήριξη των φιλοξενούμενων θεατρικών ομάδων, που φέτος - για πρώτη φορά - ήταν και εκτός του νομού μας! Με το "Θεάτρου Όψεις", περάσαμε ένα σημαντικό μήνυμα: το θέατρο δεν είναι είδος πολυτελείας, είναι κι αυτό ένα είδος διασκέδασης, ανοιχτό για όλους, είναι επιτακτική ανάγκη να το απολαμβάνουν όλοι..

Φέτος λοιπόν παρακολουθήσαμε την πρεμιέρα της "Φαύστας" του Μποστ, από την Θεατρική Ομάδα Άμφισσας και του "Μαγικού Θεάτρου", μια απολαυστική κωμωδία που συμπλήρωσαν αρμονικά τα εξαιρετικά θεατρικά κοστούμια και το "έξυπνο" σκηνικό. Γελάσαμε "πικρά" με την "Τελετή" του Παύλου Μάτεση, από την Θεατρική Ομάδα του Παραδοσιακού - Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου, μια αξιόλογη παράσταση που αποτελούσε την πρώτη τους προσπάθεια! Χειροκροτήσαμε την υπέροχη μεταφορά του Καραγκιόζη από το πανί, στην θεατρική του εκδοχή από την ομάδα "Θεατρικό Μπουλούκι" της Αθήνας. Μια παράσταση με πραγματικά δυνατές ερμηνείες. Για την δική μας παράσταση τη "Στάχτη στα Μάτια", του Ευγένιου Λαμπίς, που δίδαξε και σκηνοθέτησε η Διονυσία Ολιβώτου, θα μπορούσαμε να παραθέσουμε τον ενθουσιασμό των θεατών και τα συγκινητικά τους λόγια μετά το τέλος της παράστασης, που μας δίνουν δύναμη και επιβραβεύουν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας. Η φετινή Τελετή Λήξης, είχε μια ιδιαίτερη προσέγγιση στο σχεδιασμό της. Ξεκίνησε με τους ηθοποιούς της παράστασης να "υποδέχονται" στα θεατρικά "σαλόνια" τους το κοινό, χορεύοντας βαλς ενώ οι υπηρέτριες προσέφεραν γλυκίσματα στους "καλεσμένους"-θεατές.

Κορυφαία και συγκινητική ήταν η στιγμή που ο μοναδικός ηθοποιός Χρήστος Καλαβρούζος, το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, μίλησε με τον μεστό και γεμάτο συμβολισμούς λόγο του. Ήταν πραγματικά τιμή μας να παρίσταται στην τελετή λήξης και ιδιαίτερα τον ευχαριστούμε για τα θερμά του λόγια, τόσο για την παράσταση αλλά και για την σκληρή δουλειά που διέκρινε όπως μας είπε, ώστε να βγει "μια υπέροχη και άψογη θεατρική προσέγγιση σε ένα δύσκολο έργο που απαιτεί σωστές βάσεις, θεατρική συνείδηση, ομαδικότητα και ειλικρινά συναισθήματα αφοσίωσης σε αυτό που κάνετε..." Τον ευχαριστούμε από καρδιάς!

Ένας από τους σκοπούς του «Θεάτρου Όψεις» είναι κάθε χρόνο να αφιερώνουμε τη Θεατρική αυτή Συνάντηση σε ανθρώπους της τέχνης. Για φέτος η 2η Θεατρική Συνάντηση «Θεάτρου Όψεις» λοιπόν αφιερώνεται στον Χρήστο Καλαβρούζο.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες που φιλοξενήθηκαν, οι οποίες ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στην πρόσκλησή μας, να συμμετάσχουν στο "Θεάτρου Όψεις" και μας στήριξαν στην προσπάθειά μας να διοργανώσουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά την Θεατρική αυτή συνάντηση.

Στην τελετή λήξης φέτος ήταν μαζί μας και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης -Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου, η οποία κάλυψε υγειονομικά την παράσταση. Τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Μεσολογγίου και το Πνευματικό του Κέντρο που έγιναν αρωγοί και μας στήριξαν σε αυτή μας την προσπάθεια. Ευχόμαστε του χρόνου να είναι και πάλι δίπλα μας , έτσι ώστε αυτός ο θεσμός να συνεχιστεί.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας που στις δύσκολες αυτές εποχές εξακολουθούν να μας στηρίζουν με κάθε τρόπο. Ευχαριστούμε λοιπόν τους: Τρικαλινός Α.Ε. , Αρτοποιητές, Οικοδομικά υλικά ΑΦΟΙ Σφυρή, Μηχανουργείο Παναγιώτης Χουλιαράς, Κάβα Βελτσίστας, Rigips Α.Ε., Εστιατόριο ΔΗΜΕΛΕ, Σουλές Καφέ και τον Εμπορικό Σύλλογο του Αιτωλικού και ιδιαιτέρως την κα Αμαλία Κοτσάλου, για την προσφορά του στα αναμνηστικά καλάθια με τοπικά προϊόντα που δώσαμε στις ομάδες που συμμετείχαν.

Κλείνοντας, ευχόμαστε του χρόνου το "Θεάτρου Όψεις" να συνεχιστεί, να μεγαλώσει και να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού. Θέλουμε η προσπάθειά μας να ριζώσει... Είναι χαρά μας που στην πόλη μας εδραιώνεται ένας θεατρικός θεσμός, που θα χαιρόμαστε κάθε χρόνο για την παρουσία στο Αιτωλικό θεατρικών ομάδων από κάθε τόπο, επισκεπτών που αγαπούν το Θέατρο, καλλιτεχνών που θα τιμάμε και θα μας τιμούν με την παρουσία τους.


Για το Δ.Σ.
του Πολ. & Μορφ. Συλλόγου "Το Αιτωλικό"

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Π. Ακρίδας Α. Περγαντή

Δεν υπάρχουν σχόλια: