Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Αντιαεροπορική ασπίδα Πούτιν στο Κουρδιστάν που έρχεται – μαχαιριά στο υπογάστριο της Τουρκίας

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ S-300 , οι S-400 στην Συρία προετοιμάζουν τις συνθήκες ανάπτυξης Κουρδικών χερσαίων δυνάμεων που θα αντιστρέψουν την τουρκική εισβολή στην Συρία. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι επαφές Ρώσων επιτελών με τους Κούρδους της Τουρκίας, της Συρίας και της αντιπολίτευσης του Ιρακινού Κουρδιστάν.


Η απόφαση αυτή της Ρωσίας είναι απολύτως αιτιολογημένη, αφού ενδεχόμενη ενεργοποίηση του Κουρδικού αντάρτικου εντός Τουρκίας, ακυρώνει την όποια επέμβαση του ΝΑΤΟ καθώς δεν συνιστά επιθετική ενέργεια άλλης χώρας σε μέλος του ΝΑΤΟ. Η σύμπραξη δε των Κούρδων στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, αφαιρεί το ... δόλιο επιχείρημα που χρησιμοποιούσε η Τουρκία με αφορμή τον αγώνα του PKK.


Οι Ρωσικοί βομβαρδισμοί στους ισλαμιστες τουρκομάνους, όπως ο χθεσινός που οδήγησε στην κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τις κουρδικές δυνάμεις αφού τους έδωσε για πρώτη φορά ουσιαστική ανάσα στην μάχη με τους τουρκοκίνητους ισλαμιστές. Απετέλεσε δε την γέφυρα που χρειαζόταν για την συνεννόηση Ρώσων και Κούρδων που είχαν παγώσει για μία δεκαετία.



Οι βάσεις των ανταρτών μπορούν κάλλιστα να βρίσκονται σε Συριακό έδαφος, ώστε η οποιαδήποτε απόπειρα τουρκικής δράσης να συνθλιβεί από τα αντιαεροπορικά συστήματα, ενεργώντας νομίμως υπό την συριακή αεράμυνα.






http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: