Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση της επιτροπής για το νερό και την θάλασσα

Οι Τελευταίες Εξελίξεις


SOS ΑΙΤΩΛΙΚΟ·ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016


Όπως γνωρίζετε από τις 28 Ιουλίου έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου που διατάζει τον Δήμο Μεσολογγίου να παρέχει πόσιμο νερό στους δημότες του Αιτωλικού.
Όμως ο δήμαρχος δείχνοντας για μια ακόμη φορά πόσο πολύ υπολογίζει τους Αιτωλικιώτες, εμάς που παραμύθιαζε με Βενετίες της δημοκρατίας και άλλες ανοησίες προεκλογικά, εξαντλεί κάθε ένδικο μέσο για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου.


Η πολιτική δειλία του είναι τέτοια, που προσπαθεί να εμπλέξει την ΔΕΥΑΜ όσο μπορεί, ώστε αυτός να εμφανίζεται αμέτοχος. Ενώ η διαταγή του δικαστηρίου δεν αναφέρεται στην ΔΕΥΑΜ, αλλά μόνο στον δήμο, μπαίνει στην μέση η ΔΕΥΑΜ και ζητά ανάκληση της προσωρινής διαταγής. Δηλαδή ζητάνε να μην μας δίνουν πόσιμο νερό. Ευτυχώς η δικαιοσύνη τους έδωσε την απάντηση που τους έπρεπε απορρίπτοντας την αίτησή τους, την Τρίτη 09/08/2016.


Όμως ο πολιτικός κατήφορος του δημάρχου δεν έχει τέλος. Μέσω της ΔΕΥΑΜ μας ανακοινώνει ότι εφαρμόζει την εντολή του δικαστηρίου φέρνοντας νερό από το Νεοχώρι στην Μπούζα. Κι εκεί με 4 βρύσες για ολόκληρο το Αιτωλικό, μας καλεί να πηγαίνουμε να παίρνουμε νερό. Από το νερό του Νεοχωρίου που είναι σε ... αμφισβήτηση.
Η απάντησή μας είναι μία: στην Μπούζα να πας εσύ κι ο πρόεδρός σου της ΔΕΥΑΜ να πίνετε.


Ήδη έχει μηνυθεί ο δήμαρχος από τον σύλλογο των ψαράδων το “Αιτωλικό” καθώς δεν είχε εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου. Και την Τετάρτη 17/08 πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις για την στάση του.


Μετά την συζήτηση στο δικαστήριο στις 09/08/2016, μεταβήκαμε μαζί με τον σύλλογο ψαράδων στο δημοτικό συμβούλιο και προσπαθήσαμε να πάρουμε απαντήσεις από τον δήμαρχο. Απαξιωτικός όπως συνήθως, χρησιμοποίησε τον Αντιδήμαρχο κ. Σταράμο, ο οποίος μας είπε ότι την ευθύνη για την θάλασσα δεν την έχει ο δήμος αλλά ο φορέας διαχείρισης. Ναι, ναι συμφωνούσε κουνώντας το κεφάλι του ο δήμαρχος. Μαντέψτε όμως ποιός είναι αντιπρόεδρος στον φορέα διαχείρισης: ναι ο ίδιος ο δήμαρχος που λέει ότι δεν έχει ευθύνη.

Αυτό κ. Σταράμο πότε θα το μάθετε; Με την ευκαιρία να καταρρίψουμε το παραμύθι που ακούγεται ότι ο βιολογικός λειτούργησε σωστά το 2015 και άρα τώρα δεν πρέπει να φωνάζουμε. Την ζημιά κ. δήμαρχε και αντιπρόεδρε του φορέα διαχείρισης, που έχει υποστεί η λιμνοθάλασσα τα χρόνια (2010 – 2014 στοιχεία ΥΠΕΚΑ,ΚΕΠΠΕ, δελτ. συμβάν Αστυνομίας 06/2016) που αποδεδειγμένα δεν τον λειτουργούσατε σωστά εσείς και οι προηγούμενοι λεβέντες πρόεδροι της ΔΕΥΑΜ πότε θα την αποκαταστήσετε;


Για το νερό είπε ότι θα γίνουν σύντομα ανακοινώσεις για την οριστική λύση (σαν αυτές με το λάστιχο στην πλατεία;). Στο μεταξύ προσπάθησε να εμφανίσει την δικαστική εμπλοκή σαν υπόθεση κάποιας μειοψηφίας και όχι του συνόλου των Αιτωλικιωτών όπως πραγματικά είναι.


Το ερώτημα που προκύπτει είναι:


Θα αφήσουμε να μας κοιμίσουν πάλι με υποσχέσεις για 9μηνα χρονοδιαγράμματα, όταν η όποια λύση μαζί με τους ελέγχους έχει ορίζοντα τουλάχιστον 2,5 χρόνια από τώρα.


Θα πιστέψουμε σε νέους Φεβρουάριους που θα πίνουμε νερό με το λάστιχο στην πλατεία;


Αλήθεια τι πιστεύετε για τους λογαριασμούς, όταν λυθεί το πρόβλημα, ότι θα μας τους χαρίσουν;


Ήρθε η ώρα φίλε Αιτωλικιώτη να απαιτήσεις.
Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε την πρώτη μας νίκη.
Εσύ Θα Είσαι Αμέτοχος;

Αν όχι τώρα Πότε;
Η επιτροπή για το νερό και την θάλασσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: