Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Απάντηση - Καταγγελία στον δήμαρχο Μεσολογγίου. Η ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟ






Με δελτίο τύπου προσπαθεί ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, 
να δικαιολογήσει την αντιδημοκρατική αυταρχική του ενέργεια, να κατεβάσει το πανό διαμαρτυρίας που τοποθέτησαν μέσα στη θάλασσα τα μέλη της επιτροπής των πολιτών για το νερό και τη θάλασσα.
Ένα δελτίο τύπου, μνημείο εμπάθειας, διχασμού και υποκρισίας, που μπορείτε να δείτε στο τέλος της ανάρτησης.....
Ξαφνικά κ. Δήμαρχε του Μεσολογγίου θυμήθηκες την προστασία των γεφυριών που είναι και ιστορικά και έχουν χαρακτηριστεί και διατηρητέο μνημείο;  Πόση υποκρισία εκ μέρους σου. Δεν γνωρίζεις άραγε την σημερινή κατάσταση των γεφυριών, για την οποία δεν κάνεις απολύτως τίποτα για να τη διορθώσεις; Για ρίξε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες και πες μας  ποιος δυσφημεί το Αιτωλικό, τα μέλη της επιτροπής ή εσύ με την αδιαφορία σου για τη κατάσταση αυτή; Κατάσταση που δημιουργήθηκε και επί θητεία σου, σου γνωστοποιήθηκε και αδιαφορείς.








 Κατηγορείς την επιτροπή πολιτών για το νερό και τη θάλασσα ότι δυσφημίζει το Αιτωλικό, αλλά στο έτος 2016 υπάρχουν ακόμα χωματόδρομοι μέσα στον οικιστικό ιστό του Αιτωλικού, καθώς και υποτυπώδεις δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια, δρόμοι πολυσύχναστοι σε άθλια κατάσταση και φυσικά οικισμοί με παντελή έλλειψη αποχέτευσης. Μεγάλη διαφήμιση για το Αιτωλικό οι εικόνες αυτές για τις οποίες είσαι υπεύθυνος αποκλειστικά εσύ και όχι οι πολίτες που αγωνίζονται για καθαρό νερό και θάλασσα.













Όπου και να κοιτάξεις ζούγκλες από χορτάρια γεμάτα φίδια και τρωκτικά και όπου έγινε κανένας σκόπιμος καθαρισμός, έγινε με το σύστημα «όσα βλέπει η πεθερά». Ποιος δυσφημεί την πόλη κ. Δήμαρχε;

 






 









Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες και πες μας μέχρι πότε θα δυσφημείς εσύ το Αιτωλικό με την αδιαφορία σου στα προϋπάρχοντα προβλήματα ή σε αυτά που δημιουργήθηκαν στη θητεία σου;













 Οι επαγγελματίες της παραλίας του Αιτωλικού έχασαν πέρυσι το εισόδημα τους από τα κουνούπια που εσύ δεν φρόντισες να καταπολεμήσεις και φέτος ξανά χάνουν έσοδα από την εικόνα που παρουσιάζει η παραλία, από τη δική σου αδιαφορία.
 















Οι επαγγελματίες του κεντρικού δρόμου υποφέρουν από τον εξαερισμό της αποχέτευσης που έστησε ο εργολάβος του έργου στο κέντρο ακριβώς της πόλης και που φρόντισες εσύ να παραλάβεις έτσι αβίαστα χωρίς να σε νοιάζουν οι επιπτώσεις της μπόχας που βιώνουν τα καταστήματα και οι πελάτες που φεύγουν τρέχοντας. Αλλά φταίει η επιτροπή για το νερό και τη θάλασσα για τη δυσφήμιση!!!! Γιατί δεν περνάς μια βόλτα από κει για να σε ευχαριστήσουν οι επαγγελματίες;


Έχεις παρατήσει τα Δημοτικά επαγγελματικά κτίρια στη τύχη τους και κατάντησαν ερείπια, κέντρα ναρκομανών, χώροι παρκαρίσματος ή κατοικίες ποντικών και φιδιών, αλλά προσπαθείς να μας πείσεις ότι ενδιαφέρεσαι για τους επαγγελματίες. Ποίον κοροϊδεύεις κ. Δήμαρχε;





Η τοποθέτηση ενός πανό διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, δεν είναι ανομία κ. Δήμαρχε. Ανομία είναι η ανυπακοή στις δικαστικές αποφάσεις, ανομία είναι να ρίχνεις τα βοθρολύματα κατευθείαν στη λιμνοθάλασσα , ανομία είναι να στέλνεις φουσκωμένους λογαριασμούς για νερό που δεν πίνεται, ανομία είναι η κατάτμηση και απευθείας ανάθεση έργων και τόσα άλλα δικά σου κατορθώματα.












Όλα τα μέλη της «επιτροπής των πολιτών για το νερό και τη θάλασσα» στηρίζουν κάποιο πολιτικό συνδυασμό, σαν δημοκρατικοί ενεργοί πολίτες. Άλλος είναι με τη σημερινή κυβέρνηση, άλλος με κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης και άλλος  με το κόμμα που προώθησε εσένα κ. Δήμαρχε. Μεταξύ τους είναι πολιτικοί αντίπαλοι. Αλλά τους ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και παραμερίζουν τις όποιες πολιτικές διαφορέςτους μπροστά στο κοινό σκοπό, να πιούμε καθαρό νερό και να ζούμε αξιοπρεπώς χωρίς να αναπνέουμε και να βιώνουμε τη μόλυνση της λιμνοθάλασσας.












Και στον αγώνα αυτόν δεν χωρά καμία πολιτική σκοπιμότητα. Ξέρεις όμως κ. Δήμαρχε ποια είναι πολιτική σκοπιμότητα; Είναι που όταν εκλέχτηκες ήρθες στο Αιτωλικό και μας ανακοίνωσες ότι επικοινώνησε μαζί σου ο τότε Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος σου και σου είπε «για το Αιτωλικό ό,τι θέλεις εσύ Νίκο μου». Και εσύ Νίκο του δεν ζήτησες τίποτα για το Αιτωλικό. Και μετά ήρθαν στην εξουσία οι άλλοι, οι αντίπαλοι του κόμματος σου και δικοί σου αντίπαλοι και ήρθε ο Υπουργός τους και έτσι αβίαστα σου έδωσε 200 χιλιάρικα για το Αιτωλικό, προφανώς λόγω του αναστήματος σου. Και στη συνέχεια ήρθαν οι τρίτοι από άλλο κόμμα, από την Περιφέρεια αυτοί και με πολιτικοί βούληση κρατάνε στο συρτάρι το πρόστιμο για την ρύπανση της λιμνοθάλασσα και δεν στο κοινοποιούν προφανώς για τα ωραία σου μάτια. Και τέλος παρουσιάστηκε και ο τέταρτος που δεν έχει ψηφίσει ποτέ το κόμμα σου και τον προορίζεις για Αντιδήμαρχο του Αιτωλικού, απλά γιατί γλυκοκοιτάζεις και το δικό του κόμμα.
Αυτά είναι πολιτικές σκοπιμότητες κ Δήμαρχε. Ή μάλλον λάθος, αυτά είναι πολιτική βλασφημία για το κόμμα που σε ανέδειξε και σε έκανε Δήμαρχο Μεσολογγίου.

Κ. Δήμαρχε, είσαι ο μόνος υπεύθυνος για τα προβλήματα που βιώνει το Αιτωλικό και τα οποία είτε τα βρήκες από τους προηγούμενους και στρουθοκαμηλίζεις ή αδιαφορείς για τη λύση τους, είτε δημιουργήθηκαν στη θητεία σου και όπως πάει θα τα κληρονομήσουν οι επόμενοι. Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος ΤΚ, δημοτικοί σύμβουλοι Αιτωλικού παλεύουν με τα κατσαβίδια, τα φτυάρια και τις σκούπες μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια από σένα, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να τους βάζεις κυματοθραύστες μπροστά σου στα μεγάλα προβλήματα του Αιτωλικού, για να παραμένεις εσύ στο απυρόβλητο όπως νομίζεις. Όμως αποκλειστικά εσύ κ. Δήμαρχέ, μόνο εσύ Νίκο Καραπάνο πρέπει να απολογηθείς  για τη σημερινή κατάντια του Αιτωλικού.

Στις τελευταίες εκλογές το Μεσολόγγι σου γύρισε την πελάτη, το Νεοχώρι το ίδιο και οι Αιτωλικιώτες σε σήκωσαν στα χέρια τους και σε έβαλαν να κάτσεις στην καρέκλα του Δημάρχου. Και τώρα εσύ τους ανταμείβεις με εγκατάλειψη,  με κοροϊδία, σπέρνοντας διχόνοια. Κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να επαληθεύσεις το ρητό «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός απ' τον ευεργετηθέντα αχάριστο». Μη φοβάσαι όμως Δήμαρχε έχει ο καιρός γυρίσματα…. 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μετά την σημερινή ανακοίνωση του επικεφαλής του Συνδυασμού «Κοινωνία Μπροστά» κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου σχετικά με την ανάρτηση πανό στο λιμνοθάλασσιο χώρο των Γεφυριών Αιτωλικού αλλά και τα δημοκρατικά αισθήματα της Δημοτικής Αρχής, επιβάλλονται για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας οι ακόλουθες διευκρινήσεις.
Πέρα από την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας των Γεφυριών Αιτωλικού τα οποία από το 2002 έχουν χαρακτηρισθεί ως ιστορικά και διατηρητέα μνημεία, θα πρέπει παράλληλα να ληφθεί υπόψη τόσο από το γράφοντα όσο και από την συρρικνωμένη μειοψηφία πολιτών οι οποίοι για λόγους καθαρά πολιτικών σκοπιμοτήτων επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας, ότι δημοκρατικά δικαιώματα έχουν όλοι οι κάτοικοι του Αιτωλικού. Και οι έμποροι και επαγγελματίες που αυτοί τη στιγμή βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά απόρροια της εκτεταμένης δυσφήμισης της περιοχής από την παραπάνω ολιγάριθμη ομάδα πολιτών, αλλά και οι υπόλοιποι δημότες που αντιδρούν πλέον σ’ αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής, η οποία είναι γνωστό σε όλους από πού προέρχεται και από ποια κίνητρα καθοδηγείται. Η υπεράσπιση της ανομίας, της πολιτικής σκευωρίας και της δυσφήμισης μιας ολόκληρης περιοχής, δεν συνιστά «μάθημα Δημοκρατίας».

http://etoliko-news.blogspot.gr/2016/08/blog-post_25.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξεφτιλισμενος λιγωμενς ελέφας