Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

καραπάνος, ένας σαλτιμπάγκος της εξουσίας ή ένας κοινός απατεώνας και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία;

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΗ 


Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε και μάλιστα δια του ηλεκτρονικού τύπου, ότι το Αιτωλικό επιτέλους έχει νερό, οι δημότες άφοβα θα μπορούν πλέον χωρίς φόβο να χρησιμοποιούν το νερό ύδρευσης από την πηγή του Κεφαλοβρύσου για όλες τις χρήσεις.
Τελειώνοντας την ανακοίνωση, ο μάλλον διαταραγμένος ψυχολογικά δήμαρχος, αναφέρει επικά 'ότι ακόμη μια υπόσχεση του συνδυασμού του, γίνετε πράξη.

Το Αιτωλικό έχει νερό και μάλιστα καθαρό.

Για του λόγου το αληθές αντιγράφουμε από το Φέις Μπούκ την ανακοίνωση καραπάνου...

Ο Νίκος Καραπάνος πρόσθεσε 2 φωτογραφίες και ένα βίντεο — με τον Panagiotis Stamoulis και 6 ακόμη.
12 Ιανουαρίου στις 11:52 π.μ. · 

Αποσφράγιση πηγής Κεφαλοβρύσου


Γίνεται γνωστό πως η Δ/νση Δημόσιας Υγείας έκανε δεκτό το αρ. 4346/10-12-2018 αίτημα αποσφράγισης της πηγής Κεφαλοβρύσου, για περαιτέρω διαδικασίες βελτίωσης, επεξεργασίας του νερού προς χρήση ανθρώπινης κατανάλωσης.

Το έργο που καθιστά το νερό του Αιτωλικού πόσιμο, έχει τελειώσει από τον Αύγουστο. Με ωριμότητα και διακριτικότητα που αρμόζει σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, ο Δήμος λειτουργεί τις εγκαταστάσεις για πέντε μήνες, δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητα των συστημάτων χωρίς αυτό να επηρεάζει την υδροδότηση των κατοίκων με οποιοδήποτε τρόπο. Μετά από συνεχείς αναλύσεις, υποβλήθηκε αίτημα αποσφράγισης της πηγής, το οποίο έγινε δεκτό, ώστε η διαδικασία να περάσει στο τελευταίο στάδιο πριν τον τελικό στόχο που είναι ένας. Πόσιμο νερό στο Αιτωλικό, με ασφάλεια και συνέπεια, όσος χρόνος κι αν χρειάσθηκε. Με τον τρόπο αυτό, άλλη μια προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής αρχής γίνεται πράξη.

Επιπλέον είναι σε εξέλιξη το έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων της ανατολικής συνοικίας (σταθμός Αιτωλικού) προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ ώστε το βασικό θέμα της ποιότητας του νερού που επί χρόνια ταλάνιζε την κοινωνία και αποτελούσε αντικείμενο ακόμα και πολιτικής εκμετάλλευσης να λυθεί οριστικά.

Η ανόρυξη των νέων γεωτρήσεων με τα συνοδευτικά τους έργα που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν κάλυψε τόσο την αύξηση της παροχέτευσης στο δίκτυο όσο και την ανάγκη για ακόμη καλύτερη ποιότητα νερού.

1 ερώτημα : Εάν το έργο που καθιστά πόσιμο το νερό του Αιτωλικού από τον Αύγουστο, γιατί η Δ. Υγείας αρνήθηκε και αρνείται να δώσει άδεια λειτουργίας σε αυτά τα θεάρεστα έργα;

2 ερώτημα: Πως είναι δυνατόν να λειτουργεί τις εγκαταστάσεις της πηγής του κεφαλοβρύσου η ΔΕΥΑΜ, όταν αυτή ήταν σφραγισμένη και απαγορεύονταν η όποια χρήση του νερού μέχρι νεοτέρας;

3 ερώτημα : Πως είναι δυνατόν να δοκιμάζετε η αποτελεσματικότητα ενός συστήματος ύδρευσης, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις και αυτό χωρίς να  επηρεάζει την ... ποιότητα του νερού που έφτανε στη βρύση του καταναλωτή; Οπότε ή ο καραπάνος ψεύδεται και δεν έγιναν ποτέ δοκιμές ή πίνουμε απαγορευμένο νερό πηγής Κεφαλοβρύσου, έχοντας πλήρη άγνοια.

4 ερώτημα : Πότε γίνανε αυτές οι αναλύσεις, από ποιον και γιατί δεν αναρτήθηκαν ποτέ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΜ; Και αν έγιναν, τότε γιατί η Δ. Υγείας δίνει τώρα την άδεια να προχωρήσει η ΔΕΥΑΜ σε αναλύσεις και μάλιστα πολύ συγκεκριμένες. Τώρα ποιος μας κοροϊδεύει ο καραπάνος ή η Δ. Υγείας; Τείνουμε να πιστέψουμε ότι ο καραπάνος για ακόμη μια φορά κοροϊδεύει και μάλιστα ασύστολα.

Δεν θα μπούμε σε άλλα ερωτήματα, γιατί αυτά θα έχουν να κάνουν με τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Για του λόγου το αληθές σας δίνουμε προς ανάγνωση και μελέτη την άδεια που επικαλείται ο καραπάνος και γι' αυτόν είναι η απόδειξη ότι όλα βαίνουν καλός.


Χαρακτηρηστικά αναφέρει: άρετε η ανωτέρω 4 σχετική,
αποσφραγίζεται η Πηγή Κεφαλόβρυσου προκειμένου να ξεκινήσει άντληση του νερού
προς επεξεργασία και διερεύνηση ποιότητας προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Τώρα δίνει η Δ. Υγείας την άδεια της αποσφράγισης και μόνο ώστε να διερευνηθεί η ποιότητα του νερού. Πως λοιπόν η ΔΕΥΑΜ έκανε τόσες εξετάσεις πριν; Την αποσφράγισε με το έτσι θέλω;

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση χρήσης του νερού της πηγής για ανθρώπινη
κατανάλωση ως να αποδειχθεί η ορθή λειτουργία της επεξεργασίας και παραγωγής ασφαλούς

Εδώ η Δ. Υγείας μας λέει ξεκάθαρα ότι ουδέποτε έδωσε άδεια χρήσης για ανθρώπινη κατανάλωση, πως φτάσαμε λοιπόν στο "τα έργα μας απέδωσαν και σε λίγο οι δημότες θα πίνουν καθαρό νερό;

Απαιτούνται συνεχείς μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις για διάστημα δύο μηνών
τουλάχιστον, ως παρακάτω:
Α. Στο νερό της πηγής προ χλωρίωσης
Β. Στο νερό της πηγής μετά χλωρίωσης
Γ. Στο νερό στην έξοδο της δεξαμενής μετά χλωρίωσης προ της εισόδου στα φίλτρα. 
Δ. Στο νερό μετά την επεξεργασία φίλτρανσης προ της τελικής χλωρίωσης (σημείο σε
αγωγό συλλογής νερού όλων των φίλτρων) σνά δεκαήμερο για τις παραμέτρου
Ε. Στον αγωγό διανομής μετά τη τελική χλωρίωση (σημείο δειγματοληψίας στη θέση
αντλιοστασίου)


Αυτές είναι οι εξετάσεις που απαιτούνται ώστε όπως λέει η Δ. Υγείας κάποτε να αποδειχθεί εάν αυτή η πηγή μπορεί να δώσει νερό για ύδρευση ανθρώπων.

Το ακόμη ποιο ανατρεπτικό είναι ότι ακόμη και αν αποδειχθεί μετά από εξετάσεις ετών ότι το νερό είναι κατάλληλο, η Ευρωπαϊκή και η Εθνική νομοθεσία απαγορεύει την ύδρευση από σημεία που βρίσκονται εντός οικιστικής ζώνης.

Με άλλα λόγια, να αγαπιόμαστε. Τέλος το όνειρο της εκμετάλλευσης του δήθεν πόσιμου νερού για το Αιτωλικό.

Το θεμελιώδες ερώτημα όμως παραμένει και ζητά εδώ και τώρα απάντηση.

Εάν όλα αυτά ισχύουν, τότε γιατί δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό κράτος, σε μια υπόθεση που ήταν εξαρχής χαμένη;
Γιατί η κυβέρνηση δεν άκουσε τον ξεσηκωμό των πολιτών;
Που είναι το κοινό σημείο, ενός δεξιού δημάρχου και μιας αριστερής κυβέρνησης; όπου στο κάτω κάτω της γραφής, θα πρεπε να είχε λάβει σοβαρά υπόψιν της, τις καταγγελίες τόσο για το υποτιθέμενο έργο, όσο και για το ποιόν του καραπάνου, που είναι θέμα χρόνου, πότε θα οδηγηθεί στην φυλακή, για τα κακουργήματα που διώκεται από τη δικαιοσύνη! 

Για όσους δεν το πήραν χαμπάρι η ΔΕΥΑΜ, έλαβε από την πρώτη φορά αριστερά το ποσό των 150.000 ευρώ πριν λίγες μέρες, για τις ζημιές που υπέστη το δίκτυο ύδρευσης του Αιτωλικού από τις βροχοπτώσεις, το περασμένο έτος.
Πότε ορέ Συριζόπουλα υπέστη ζημιά το δίκτυο ύδρευσης του Αιτωλικού και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς;
Για αυτό κατέβηκε ο κόσμος στο δρόμο και στις πλατείες να διαμαρτυρηθεί; Για να δίνετε εσείς και η κυβέρνησή σας χρήματα στον καραπάνο, ώστε να εξαγοράσει ψήφους και συνειδήσεις;

Όση ευθύνη έχουν οι Αιτωλικιώτες εκπρόσωποι του καραπάνου, άλλη τόση έχετε και εσείς, που ενεργείτε για το καλό των εργολάβων του κόμματος (κουρουμπλής, σπρίτζης, τριανταφύλλου) και όχι για τους συνανθρώπους που λέτε καθημερινά καλημέρα και μοιράζεστε την ίδια μοίρα.


Πρέπει όλοι αυτοί να πάρουν την απάντησή μας. Οι δημοτικές εκλογές είναι κοντά. Το παρόν μας και η αγανάκτησή μας πρέπει αναγκάσουν όλα αυτά τα ποντίκια του τόπου μας να κρυφτούν στις τρύπες τους και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: