Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με υγεία, αγάπη και ελπίδα


Χρόνια Πολλά στους συμπατριώτες μας και καλή Ανάσταση στο τόπο μας, μακριά από τους ιουδαίους, τους Εφιάλτες γραμματείς και τους Φαρισαίους .






Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

«Ω γλυκύ μου έαρ» – O μελωδικότερος ύμνος της Ορθοδοξίας (βίντεο)

Ο ποιο μελωδικός ύμνος της Ορθοδοξίας.

Ύμνος στον Θεάνθρωπο;
 Ύμνος στη δημιουργία του Θεού, τη Φύση;
 ή Ύμνος στο Πνεύμα - συναίσθημα;   

Είναι η Τριαδικότητα, σε ότι μας περιβάλει.






Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;

Ω γλυκιά μου άνοιξη, γλυκύτατό μου παιδί, πού βυθίστηκε (και χάθηκε) η ωραιότητά σου;
 Υιέ Θεού Παντάναξ, Θεέ μου, Πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω;

Υιέ του Θεού, Βασιλιά των πάντων, Θεέ μου, Δημιουργέ μου, πώς καταδέχτηκες να υποστείς παθήματα;


 Έρραναν τον τάφον αι μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι.

Οι μυροφόρες, αφού ήρθαν πολύ πρωί, ράντισαν με αρώματα τον τάφο σου.


 Ιδείν την του Υιού σου Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους.

Αξίωσε, Παρθένε, εμάς τους δούλους σου να δούμε (και να γιορτάσουμε) την Ανάσταση του Υιού σου.



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Βαράει διάλυση το ψηφοδέλτιο καραπάνου ... μένουν για την ώρα, οι ανεπάγγελτοι και οι φελλοί







Το δικό του Γολγοθά ανηφορίζει το ψηφοδέλτιο καραπάνου, μιας και τα άτομα που το απαρτίζουν  συνειδητοποιούν ότι τίποτα καλό δεν έχει να προσφέρει το συνονθύλευμα του κάθε λογής τυχάρπαστου συνυποψήφιου που στελεχώνει το εν λόγω ψηφοδέλτιο, αλλά ούτε και ο αποτυχημένος και φερόμενος ως νυν δήμαρχος, καραπάνος.


Το βάρος της ποιο αποτυχημένης δημοτικής αρχής, που πέρασε από ιδρύσεως του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνθλίβει τους σκεπτόμενους υποψηφίους και τους οδηγεί στο σπίτι τους, ώστε να μη χρεωθούν τον εξευτελισμό που είναι προ των πυλών.

Ένας από αυτούς είναι και ο Π. Σταμούλης, ο οποίος πρέπει να πούμε ότι παρότι ήταν εκλεγμένος στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο καραπάνου, όλα αυτά τα χρόνια ήταν σαν μύγα μες' στο γάλα.
Ήταν το πρόσωπο που έδινε ομορφιά και ελπίδα ότι μπορεί τα πράγματα με τον καραπάνο να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, όμως κάτι μπορεί να αλλάξει έστω και τη τελευταία στιγμή.

Ήταν ο άνθρωπος που έμεινε έξω από τα παιχνίδια και τις αρπαχτές του καραπάνου και των υπολοίπων δημοτικών αρχόντων.
Ήταν αυτός που είχε και έχει πραγματικό επάγγελμα, ώστε να ζήσει την οικογένειά του και να τιμήσει τον τίτλο σπουδών που απέκτησε.

Ήταν όμως και αυτός που ψήφισε ενάντια στη θέληση και τη λογική του συνόλου των συμπολιτών του για ... το δήθεν έργο της πηγής του Κεφαλοβρύσου.
Όταν βέβαια ρωτήθηκε το γιατί, απάντησε ότι έχει πλέρια εμπιστοσύνη στον αρχηγό του συνδυασμού μου, δηλ. του καραπάνου.

Όμως η άτιμη πραγματικότητα απέδειξε ακόμη και στο Πάνο ότι η πίστη του έγινε επιταγή εκατομμυρίων στις τσέπες του κοιλιόδουλου μπανιέρα ή καραπάνου.
Κατηγορούμε το Πάνο γιατί ήταν υποχρεωμένος να ακούσει και να σεβαστεί τους συνδημότες του, να υπερασπιστεί την υγεία της οικογένειάς του και όχι να ακολουθήσει την ηθική υποχρέωση που μόνο αυτός αισθανόταν, στη σχέση με τον καραπάνο.

Ακόμη και σήμερα ο Πάνος επικαλείται φόρτο εργασίας για να αποχωρίσει. Δεν μπαίνει στο κόπο να βγάλει κάτι στη φόρα, θεωρώντας ότι έτσι υπερασπίζεται τις αξίες του, σε αντίθεση με τα ρεμάλια του Αιτωλικού που παραμένουν στο ψηφοδέλτιο, ζητώντας τη ψήφο μας, παρότι είναι γνωστό το δούναι και λαβείν που είχαν με το παρακράτος του καραπάνου.

Η αποχώρηση του Πάνου δεν θα είναι και η τελευταία από τη φούσκα που θέλησε να δημιουργήσει ο καραπάνος.


Εμείς πληροφορούμαστε ότι δεν θα είναι υποψήφιοι, η   Αλεξάνδρα Βασιλείου, ο Τσίρκας από τη Σταμνά και ο Δελαπόρτας από το Μεσολόγγι.


Και μη νομίσετε ότι αυτή ήταν η λίστα των αποχωρήσεων, ακολουθούν και άλλοι.

Επίσης θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του ΔΔ Αιτωλικού κ. μούκουλα με καταστηματάρχη του κεντρικού δρόμου, όπου παραλίγο να καταλήξει σε χειροδικία.
Το αφήνουμε όμως προσωρινά και επανερχόμαστε μετά τις γιορτές, διότι αυτά που ακούστηκαν από το στόμα του πολυτάλαντου φυσιοδίφη - πρόεδρου, είναι μάλλον ανεπίτρεπτα για αυτές τις άγιες μέρες.

Τσακίστε το παρακράτος του καραπάνου του κουρουμπλή και της τριανταφύλλου
Η ΓΕΚΙΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Βίντεο ντοκουμέντο από βάρβαρη επίθεση καραπάνου σε συνδημότισσα ... Προσοχή σκληρές εικόνες !!!


Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τον καραπάνο αν όχι να δολοφονεί, να ενεργεί με βάρβαρο τρόπο ενάντια σε συνδημότισσα.

Οι εικόνες είναι σκληρές και παρακαλούμε αν υπάρχουν κοντά ανήλικα παιδιά, να τα απομακρύνετε πριν ανοίξετε την ανάρτηση για να δείτε το βίντεο ντοκουμέντο.

Αυτόν τον άνθρωπο θέλανε και θέλουν κάποιοι να μας επιβάλουν ως δήμαρχο.


 Απαλλαγή τώρα










Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟς GIFΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

καραπάνος προς τους συνυποψήφιους του ψηφοδελτίου του: «δεύτε λάβετε τελευταίο ασπασμό»



Αδέλφια ας φιληθούμε, εκεί έξω μας περιμένει μια μεγάλη ήττα, είμαι περήφανος που συμφάγαμε, που τη κάναμε αρπαχτή, που κονομήσαμε βρε αδελφέ, αλλά τώρα ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού, κάθε κατεργάρης στο πάγκο του.
Ελπίζω να κρατήσατε κάτι για καβάτζα και αν δεν κρατήσατε, δεν πειράζει, ο Θεός είναι μεγάλος, ας προσευχηθούμε να αλλάξει η κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.

Για τους υπόλοιπους που ήρθαν κοντά μου για να λιγδώσουν το αντεράκι τους, τους εύχομαι καλή συνέχεια και περισσότερο μυαλό στο μέλλον. Ας προσέχατε !!!

Τάδε έφη καραπάνος, προς καραπανόσκυλα και νέους συνυποψήφιους, μετά τη συγκέντρωση του Λύρου στο Μεσολόγγι.

Η αμηχανία, η στεναχώρια και η απελπισία ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων εκείνων των ατόμων, που πίστεψαν ότι με το καραπάνο θα δουν άσπρη μέρα για τους ίδιους ή τα παιδιά τους.

Από την άλλη πλευρά, η συμμετοχή του κόσμου αλλά και η έκδηλη αγανάκτηση των δημοτών ενάντια στη σημερινή δημοτική αρχή, μεταφράστηκε ως δυναμικό παρόν, σε μια συγκέντρωση που άφησε εποχή για τα δεδομένα του Μεσολογγίου.

Η αλλαγή σελίδας για το τόπο μας είναι κοντά, η βουή που ακούγονταν μέχρι τώρα ως σιωπηλή διαμαρτυρία για τα τεκταινόμενα στο δήμο μας, έγινε πείσμα, πίστη και δύναμη για να ξηλωθεί επιτέλους το παρακράτος που λιμένετε το δημοτικό χρήμα.
Ένα παρακράτος που με τη βοήθεια θεσμικών προσώπων, δεν δίστασε να αρπάξει και κρατικό χρήμα, από μια Ελλάδα που στενάζει κάτω από τα μνημόνια, από την υπερφορολόγηση και την ανεργία.

Η συγκέντρωση του Λύρου ήταν ο προάγγελος αυτής της αλλαγής, ήταν η αταλάντευτη βούληση των δημοτών για περισσότερο φως, ήταν ακόμη και η απαίτηση για εκδίκηση για όλα αυτά τα χρόνια που χάθηκαν από αυτούς που νόμισαν ότι θα είναι παντοτινά στην εξουσία.

Οι πολίτες πρέπει και θα εκφραστούν ενάντια σε εκείνους που τους εξευτέλισαν, τους υποβάθμισαν και τους φέρθηκαν ως ιθαγενείς εξαγοραζόμενους με καθρεφτάκια.

Καλούμε όσους έχουν πρόθεση να ψηφίσουν καραπάνο, να το ξανασκεφτούν, τους καλούμε να ενδυναμώσουν όλα εκείνα τα ψηφοδέλτια που θα καταγγέλλουν τα κατορθώματα μιας υπόδικης δημοτικής αρχής.

Η μόνη τους έγνοια τους, είναι να γίνουν ξανά δημοτικοί σύμβουλοι για να καθηστερήσουν ή να γλιτώσουν τη δαγκάνα της δικαιοσύνης.

Μάταια όμως, ο κουρουμπλής μας αφήνει γεια, η τριανταφύλλου όπως όλα δείχνουν θα γυρίσει στις εθνικιστικές της ρίζες, μπας και την προωθήσουν οι φιλοχουντικοί για βουλευτή, τα ρεμάλια της ΝΔ σαλμάς, καραγκούνης και σια, θα έχουν άλλες ασχολίες στο κεφάλι τους, από το να κάτσουν να ασχοληθούν με το παρακράτος του καραπάνου.

Πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό τέλος στους ασεβείς και καταχραστές του δήμου μας.

Η ΓΕΚΙΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ο μισός Σύριζα κατά και ο άλλος μισός, υπέρ του καραπάνου



Πριν λίγες μέρες η κεντρική κυβέρνηση, δηλαδή ο Σύριζα, έδωσε ακόμη μια παράταση στη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει δοθεί στο δήμο Μεσολογγίου από το 2016, ώστε υποτίθεται ... να αντιμετωπίσει τη θεομηνία που έπληξε το Μεσολόγγι εκείνη τη χρονιά.

Τώρα βέβαια εάν ανατρέξουμε στις μνήμες εκείνης της εποχής, κανείς δεν θα θυμάται κάποιο εξαίρετο μετεωρολογικό γεγονός, που χτύπησε την ιερή πόλη και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να χαθούν περιουσίες.

Όποιες καταστροφές συνέβησαν, έγιναν επειδή δεν δούλεψαν το κεντρικό αντλιοστάσιο  την κρίσιμη ώρα που έβρεχε, αλλά και γιατί  δεν ήταν εφοδιασμένο με ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος, δηλαδή ηλεκτρογεννήτρια.

Όλα αυτά καταγγέλθηκαν βέβαια από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, από τον Παπαδόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε το Σύριζα και τον Κατσούλη που εκπροσωπούσε το Πασοκ (χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να μειώσουμε την προσωπικότητα των δύο αυτών ανδρών και πολύ περισσότερο την προσφορά τους στο Δ.Σ του δήμου).

Η επίσημη πολιτεία όμως, είχε άλλη άποψη και αντί να πάει τον καραπάνο και τους συμβούλους του στον εισαγγελέα να λογοδοτήσουν για παράβαση καθήκοντος, κήρυξαν το Μεσολόγγι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να βοηθήσουν να γίνουν έργα αντιπλημμυρικά χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Για τον καραπάνο δεν μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερο δώρο και μάλιστα από μια κυβέρνηση που ιδεολογικά ας πούμε δεν θα κατέληγαν και εις γάμου κοινωνία.

Άρχισε τότε και ο καραπάνος να κατασκευάζει έργα που στην πραγματικότητα δεν έγιναν ποτέ, όπως η εκβάθυνση αποστραγγιστικών αυλακιών και να τα παραδίδει προς πληρωμή.

Δεν άργησε να γίνει τσακωτός από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Έλα μου όμως που μετά από αυτά ο Θεός επέτρεψε να ξαναβρέξει στο ιερό Μεσολόγγι!!!

Ως εκ θαύματος λοιπόν η κεντρική κυβέρνηση Σύριζα ξαναβάζει το ιερό Μεσολόγγι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, παρότι εκκρεμούσαν, δίκες και καταγγελίες .

Ούτε να περάσει καν η χρονιά της πρώτης έκτακτης ανάγκης, δεν επέτρεψαν οι θεϊκοί Συριζαίοι της κυβέρνησης... για τόσο σκορδοκαΐλα μιλάμε από τους βολευτές.

 Και μην πάει ο νους σας στο κακό, όλα αυτά έγιναν για την ανακούφιση των πληγών των δημοτών, αλλά και για να αποδείξει η πρώτη φορά αριστερά, πόσο υπεράνω είναι, στο θέμα των κομματικών αγκυλώσεων.

Τάδε έφη η βολευτίνα του Σύριζα τριανταφύλλου, γεγονός που μας ανάγκασε εκείνη την ώρα να ακουμπήσουμε με παλινδρομική κίνηση, το όργανο της καρδιάς μας.

Αυτό ήταν και ο λόγος που αρχίσαμε να το ψάχνουμε.

Ανακαλύψαμε λοιπόν ότι εταιρείες που διοικούνταν δια τρίτων προσώπων, στην πραγματικότητα ήταν εταιρείες βολευτών του Σύριζα, όπως ο κουρουμπλής, ο σπίρτζης και εν μέρη η τριανταφύλλου, οι οποίες και αναλάμβαναν όλα τα έργα του δήμου Μεσολογγίου, χωρίς εκπτώσεις (καταγγελία Παπαδόπουλου) και χωρίς αδειοδοτήσεις.

Έτσι όλοι εμείς απολαμβάνουμε το έργο της πηγής του Κεφαλοβρύσου, αξίας 1.7000. 000 ευρώ, ( από την εταιρεία της οικογενείας καραπάνου, με συμμετέχοντες αντιπροσώπους ακόμη και από το ΑΠΘ) χωρίς άδειες, χωρίς μελέτες και χωρίς αποτέλεσμα, εφόσον όλα αυτά μένουν  υπό απαγόρευση, μιας και το νερό είναι ακατάλληλο σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας και μάλιστα για κάθε χρήση.

Τα υπόλοιπα μεγάλα έργα του δήμου όπως η διάνοιξη του διαύλου Μεσολογγίου, ο εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων, η αναμόρφωση της νότιας πλευράς του Αιτωλικού, το κολυμβητήριο κλπ, όπως και η φιλοξενία λαθρομεταναστών στο ξενοδοχείο του Μεσολογγίου, είναι αποκλειστικότητα των, κουρουμπλή, σπίρτζη. Η τριανταφύλλου παρέμεινε σταθερή να διεκδικεί τη λιμνοθάλασσα για τον κουμπάρο της δημητρίου και για να της γίνει η χάρη, διατελεί χρέη διαμεσολαβητή ή μάλλον αντιπροσώπου του καραπάνου στην κεντρική κυβέρνηση.

Εάν λοιπόν κάποιος αναρωτηθεί, που βρίσκει ο καραπάνος όλα αυτά τα χρήματα για να λαδώνει υποψηφίους και ψηφοφόρους, ίσως εδώ βρει την απάντηση και αν ακόμη αναρωτιέται κάποιος για την τύχη των υποθέσεων που πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης, εάν έχει γνωστό στο σύλλογο των δικηγόρων, θα τον πληροφορήσουν ότι, όλες οι υποθέσεις που αφορούν τον καραπάνο είναι στο συρτάρι του κουρουμπλή ή στον πάγο της αναβολής ή στη χειρότερη περίπτωση στο αρχείο.

Έχουμε υποσχεθεί ότι θα βγάλουμε στον αέρα τα ονόματα των τρίτων προσώπων που έρχονται ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης τύπου πετσίτη ή διοικούν αυτές τις εταιρείες.
Λίγο υπομονή ακόμη.

Από την άλλη έχουμε τον μοναχικό καουμπόι της αριστεράς και της προόδου ο οποίος καταγγέλλει και καταγγέλλει, χωρίς όμως να ακουμπά τον πρωταίτιο που είναι οι παρακρατικοί μηχανισμοί που λειτουργούν με φουλ τις μηχανές τους στην κυβέρνηση του Σύριζα.
Αυτή τη φορά ο Παπαδόπουλος ανακοινώνει ότι θεωρεί υπαίτιο τον περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας τον γνωστό ατάραχα ανεπάγγελτο κατσιφάρα, τον οποίο όμως κατά δαιμονική τύχη στηρίζει ο Σύριζα, ώστε να επανεκλεγεί στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας.

Έχουμε ένα απλό ερώτημα προς ναυτιλλομένα παλικάρια του Σύριζα.

Εάν, ορέ παλικάρια της αριστεράς και της προόδου, το Μεσολόγγι βγήκε δύό φορές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το ψιλόβροχο και μάλιστα στον ίδιο χρόνο, εάν πήρε ακόμη δυό φορές παράταση αυτής της κατάστασης με αποτέλεσμα να διανύουμε το τρίτο χρόνο αυτής της κατάστασης, η Κρήτη με τις θεομηνίες που την έπληξαν αλλεπάλληλα το τελευταίο μήνα και τις ομολογουμένως τεράστιες ζημιές, πόσα χρόνια έχετε σκοπό να την θέσετε σε έκτακτη ανάγκη ;;;

Είναι ντροπή σας ρεμάλια και μάλιστα δυό φορές ντροπή γιατί όλα αυτά υποτίθεται ότι τα κάνετε στο όνομα του δημότη και του αντιρατσισμού.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία Παπαδόπουλου για την φαρσοκωμωδία... ο καραπάνος σε έκτακτη ανάγκη.


"Oι μάσκες έπεσαν! Κατσιφάρας υπέρ Καραπάνου..."
Δυόμισι χρόνια μετά τις πλημμύρες παρατείνεται η "έκτακτη ανάγκη" / Βολές από την "Κοινωνία Μπροστά" κατά Κατσιφάρα, Μπαλαμπάνη, Ευθυμίου / Να πάρουν θέση και οι έτεροι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κατσούλης και Αυδή


Κύριε Περιφερειάρχη,

Ως αυτοδιοικητική παράταξη «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» προ τουλάχιστον δεκαημέρου, σας είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσετε νέα παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας στις 20 και 21/10/2016 (!)

Παρ’ όλα αυτά μας αγνοήσατε, δείχνοντας την επιλεκτική σας συγγένεια με τον κ. Καραπάνο. Έτσι λοιπόν, με την υπ’ αριθ. 111797/1070/11-4-2019 (ΑΔΑ: Ψ7ΘΓ7Λ6-Ω4Κ) απόφασή σας παρατείνατε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για ακόμη τρεις (3) μήνες, ήτοι μέχρι 2/7/2019!

Με δυο λόγια κ. Κατσιφάρα, πολύ απλά, ρίχνετε τις μάσκες 40 ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στηρίζοντας ανοικτά τον κ. Καραπάνο!

Έχετε αντιληφθεί το μέγεθος του πολιτικού σας ατοπήματος;

Έχετε αντιληφθεί ποιες πολιτικές δυνάμεις σας στηρίζουν στην...Περιφέρεια; Ή μας γράφετε στα τελευταία των υποδημάτων σας;

Έχετε αντιληφθεί ότι ο προοδευτικός χώρος είναι ανάστατος που ενδεχομένως θα εκφραστεί σε άλλα δημοκρατικά ψηφοδέλτια;

Προσδοκάτε άραγε ψήφους σε περιφερειακό επίπεδο από την δημοτική παράταξη Καραπάνου;

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη σας απόφαση ρίχνει «λάδι στη φωτιά». Και επειδή έχετε το χρόνο να επανορθώσετε, σας καλούμε ΑΜΕΣΑ να ανακαλέσετε την συγκεκριμένη απόφαση γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να την διατηρείτε. Πού ακούστηκε τρία χρόνια κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Για ποιο λόγο και γιατί;



ΥΓ1. Και για να μην ξεχνιόμαστε ο υποψήφιός σας και κουμπάρος πρώην υπουργού και υποψήφιου ευρωβουλευτή στηρίζει ανοικτά Καραπάνο, ναι ή όχι; Για «να δέσει το γλυκό» που λένε και στα χωριά μας…



ΥΓ2. Ο εκ Μεσολογγίου Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιός σας, καλόν είναι να μην λέει δεξιά και αριστερά ότι δεν γινόταν διαφορετικά, γιατί όταν κανείς πολλές φορές πατάει σε δυο βάρκες κάποια στιγμή, πολύ πιθανόν, να βουλιάξει…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Χθες ο Ντολμάς και ο Λιακατάς, σήμερα ο Υψηλάντης, αύριο η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου





Αδίστακτος και ασεβής,  με ότι έχει να κάνει με την ιστορία αυτού του τόπου, αποδεικνύετε ο άσχετος και υποτιθέμενος δήμαρχος Μεσολογγίου, καραπάνος.

Το φαγοπότι με τη γιορτή του Ντολμά και το μνημόσυνο των νεκρών προγόνων μας, που κόστισε στο δήμο μας 25.000 ευρώ, μάλλον ήταν η αρχή στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου του εγκληματικά άσχετου καραπάνου, ώστε να υποβαθμίσει την ιερότητα ή αν προτιμάτε να ρευστοποιήσει το αίμα που χύθηκε από τους ήρωες της πατρίδας μας, ώστε να κερδίσει εντυπώσεις και χρήμα.

Σε τίποτα δεν θα διστάσει και τίποτα δεν θα του σταθεί εμπόδιο στο καταστρεπτικό του έργο, αρκεί μόνο να κορέσει τη δίψα του για εξουσία και χρήμα.

Και εάν κάποιος πιστεύει ότι αυτό ήταν ένα έργο Θεάρεστο, σας πληροφορούμε ότι:
Η ταρίχευση οργάνων Δε συνάδει με τους κανόνες της ορθόδοξης εκκλησίας, η τάση υιοθετήθηκε για αρκετούς αγωνιστές της επανάστασης του ’21 κυρίως λόγω της παρουσίας του βαυαρικού στοιχείου στη χώρα.... 

Δεν επιτρέπετε σε κανένα μας και πολύ περισσότερο σε ένα τυχοδιώκτη δήμαρχο να περιφέρει παραμονές εκλογών την καρδία ενός ήρωα της επανάστασης και της ιστορίας της Ελλάδας, ως αντικείμενο ειδωλολατρίας, σε μια πόλη που έχει κατακρεουργηθεί από τις μίζες, τα οικονομικά σκάνδαλα και το παρακράτος που έχει επιβάλει, ώστε να διοικεί και τώρα να έχει την αναίδεια να ξαναζητά την ψήφο μας.

Τυμβωρύχος στη σκέψη αλλά και στη πράξη, ανίερος στις συμμαχίες του, ανίερος και στην εφαρμογή των σχεδίων του.

Στείλτε τον από εκεί που μας ήρθε, είναι ένα επικίνδυνο και ασταθές ψυχολογικά άτομο.


Όταν θα σχεδιάσεις ξανά επίθεση στην ιστορία μας και στην αξιοπρέπεια των δημοτών, θυμήσου καραπάνε, μακριά από εμάς. 
Ξέρεις ότι είμαστε γνώστες της προϊστορίας σου και της προσπάθειά σου για ανάδειξη της αρχαίας ιστορίας της Ελλάδας.


Η ΓΕΚΙΑ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Είναι ένας γραφικός ευτραφής παλιάτσος ή ένας επικίνδυνος Εφιάλτης ;;;





Οι ειδήσεις που μας έρχονται στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, για τις αντιδράσεις του καραπάνου, όταν γίνονταν τα εγκαίνια των γραφείων του Λύρου, μάλλον ήταν αναμενόμενες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι και εντυπωσιακές .

Όπως σας πληροφορήσαμε, ο καραπάνος πριν τον αγιασμό και την ομιλία του Λύρου, επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα της πόλης μας και κατέθεσε την αγανάκτησή του, διότι όπως είπε έχει κλείσει ο κεντρικός δρόμος του Αιτωλικού και παρεμποδίζεται η εμπορική κίνηση της πόλης.

Είναι λογικό το παράπονο του καραπάνου, διότι μετά από τόση ανάπτυξη και τόσα εκατομμύρια που επενδύθηκαν στο ιερό Αιτωλικό, κάθε λεπτό της ώρας που χάνετε από τέτοιου είδους εκδηλώσεις,μπορεί να καταφέρει ανεπανόρθωτο  πλήγμα στην ανάπτυξη της περιοχής.

Εάν λοιπόν η πόλη του Αιτωλικού, δεν πιάσει τους οικονομικούς στόχους του γενικού πλάνου ανάπτυξης και ευημερίας του καραπάνου, αυτό θα έχει άμεσο αντίχτυπο στην ιερά πόλη του Μεσολογγίου, επειδή οι κονομισμένοι κάτοικοι του Αιτωλικού δεν θα πάνε για ποδόγυρο και σουφλάκι με πίτα στο πεζόδρομο του Μεσολογγίου και δεν θα απολαύσουν το συντριβάνι της κεντρικής πλατείας, πίνοντας εσπρέσο με μεγάλους επενδυτές της Ευρώπης αλλά και εφοπλιστές της Ελληνικής ναυτιλίας, που ήρθαν με πούλμαν και κατ΄ομάδες, όταν έμαθαν ότι εκβαθύνετε ο δίαυλος του λιμανιού του Μεσολογγίου.

Και να ήταν μόνο αυτό!!! οι ψαράδες τις λιμνοθάλασσας θα παραμείνουν ψαράδες μιας και οι πλοιοκτήτες του Πειραιά, δεν θα μπορέσουν να τους συναντήσουν, επειδή η συγκέντρωση του Λύρου τους έκοψε το δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.
Όχι και τίποτε άλλο, αλλά θα πάει στράφι και το όραμα της τριανταφύλλου του Σύριζα να χαρίσει στο κουμπάρο της όλη τη λιμνοθάλασσα, για οικοτουριστική ανάπτυξη και ΠΟΠ αυγοτάραχο από εισαγόμενα υπέρβαρα φελιζόλ.

Το καλύτερο βέβαια μας ήρθε σήμερα.

 Που ήταν ο καραπάνος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Λύρου;

Ήταν σε γειτονική βιζαβί καφετέρια με απώτερο σκοπό, την καταγραφή αντιδράσεων αλλά και προσώπων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Τα πράγματα μετά από αυτό, παύουν να είναι διασκεδαστικά με τον γραφικό ευτραφή κύριο που επικαλείται ότι είναι δήμαρχος Μεσολογγίου και δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας, ως προς την κατάσταση που βρίσκετε η ψυχική υγεία του.

Όλοι μας ξέρουμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι κυκλοθυμικός, εκδικητικός και εμμονικός, με αυτή του τη πράξη όμως ξεπερνά ακόμη και τον ... Φρόιντ.

Κάποιοι ίσως νομίσουν ότι όλα αυτά είναι υπερβολές, θα σας θυμίσουμε όμως ότι όταν πήγε η επιτροπή αγώνα για το νερό της ύδρευσης  του Αιτωλικού, στο γραφείο του στο Μεσολόγγι, με τους δημότες του Αιτωλικού να είναι συγκεντρωμένοι στο προαύλιο του δημαρχείου, αυτός ως απάντηση κούναγε τις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει οι ρουφιάνοι του, με όσους είχαν κάνει κατάληψη την προηγούμενη μέρα , στο δημαρχείο και στα γεφύρια του Αιτωλικού.
Απειλώντας μάλιστα ότι όλα αυτά θα κατατεθούν στον εισαγγελέα και θα ασκηθούν διώξεις.

Τότε όλοι τον περάσαμε όπως είπαμε για ένα γραφικό τύπο, που κάνει τον άγριο επειδή έχει στριμωχθεί.

Σήμερα όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο.
Ο συγκεκριμένος κύριος είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία, είναι ένα απολίθωμα της φασιστικής νοοτροπίας που έχει γαλουχηθεί από μικρό παιδί και το ακόμη ποιο επικίνδυνο είναι ότι έχει την απόλυτη προστασία πολιτειακών παραγόντων, αλλά ακόμη και ενός μέρους του Σύριζα.

Αυτά τα φαινόμενα η κοινωνία μας πρέπει να τα αποβάλει ως ξένο σώμα, το συντομότερο δυνατό, εάν θέλουμε πραγματικά να δούμε καλό στο τόπο μας.

Οι δημοτικές εκλογές είναι ευκαιρία να αποδείξουμε ότι θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους Εφιάλτες να επιστρέψουν, αξίζουμε και απαιτούμε ένα καλύτερο αύριο.



Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Το Αιτωλικό αλλάζει σελίδα ... σε πανικό ο καραπάνος



Τα εκλογικά του γραφεία  εγκαινίασε ο Λύρος στο Αιτωλικό και η προσέλευση ήταν πραγματικά μεγάλη.

Εκείνο που ξεχώρισε ήταν ότι οι περισσότεροι Αιτωλικιώτες που βρέθηκαν εκεί, δεν χειροκροτούσαν απλά, αλλά έδειχναν με κάθε τρόπο, την αγανάκτησή τους στη σημερινή δημοτική αρχή.

Ο καραπάνος έδωσε ότι είχε και δεν είχε για να κερδίσει έστω και λίγους ψήφους από το εκλογικό σώμα του Αιτωλικού και σχεδόν παντού συνάντησε ερμητικά κλειστές πόρτες.

Όλοι μας έχουμε γίνει κοινωνοί πληροφοριών που θέλουν τους υποψήφιους Αιτωλικιώτες, να έχουν ενδώσει ώστε να μπει το όνομά τους στο ψηφοδέλτιο καραπάνου, μετά από χρηματισμό ή ταξίματα ή ακόμη και εκβιασμούς για προσωπικές τους υποθέσεις.

Ο καραπάνος ακόμη δεν μπορεί να το χωνέψει ότι είναι παρελθόν και προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές στα χαρτιά και όχι στον πραγματικό στίβο της κοινωνίας.

Η παρέμβαση κουρουμπλή και τριανταφύλλου οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα, της μέχρι χθες έλλειψης υποψηφίου, από το κομματικό τους χώρο, ώστε να προωθήσουν τον καραπάνο.

 Η παρέμβαση του βαθέως ΠΑΣΟΚ, με όλα τα λαμόγια που καταδυνάστευσαν το τόπο τις προηγούμενες δεκαετίες, θέλησαν να στείλουν τον άτυπο κομματικό τους στρατό για σφαγή στο στρατόπεδο καραπάνου, με αντάλλαγμα την προσωπική τους σταδιοδρομία στην νέα εποχή κομπίνας που υπόσχεται ο καραπάνος.

Η Περιφέρεια, άψογα συνεργαζόμενη όταν πρόκειται για ανεξέλεγκτο χρήμα με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, αλλά κάνοντας την πάπια όταν έρχεται αντιμέτωπη με την αγανάκτηση των πολιτών.

Ακόμη και ή Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, δια του από παλιά γνωστού στο Αιτωλικό, αρχιλαμογίστα φραγκούλη, πιέζει τους δημότες να ... ψηφίσουν καραπάνο ή τους καλεί να μείνουν αμέτοχοι.

Μάταια όμως, η κυριακάτικη συγκέντρωση του Αιτωλικού και η κραυγή αγανάκτησης που ακούγετε απ' άκρου σ' άκρου στη πόλη μας, δίνει χαστούκι στο παρακράτος όχι μόνο του καραπάνου, αλλά και όλων εκείνων των μηχανισμών που στήριξαν τον διωκόμενο για κακουργηματικές πράξεις καραπάνο.

Πληροφορηθήκαμε ότι ο καραπάνος, πάνω στο πανικό του, από το μέγεθος της συγκέντρωσης και της σωρευμένης αγανάκτησης των δημοτών στο πρόσωπό του, δεν δίστασε να ανέβει στο αστυνομικό τμήμα του Αιτωλικού και να ζητήσει ευθύνες από τους αστυνομικούς, γιατί επέτρεψαν να κλείσει ο δρόμος, εμποδίζοντας έτσι την κυκλοφορία των οχημάτων.

Εμείς χαιρετίζουμε κάθε φωνή (και θα το κάνουμε αυτό μέχρι τέλους), η οποία θα αντιστέκεται, θα καταγγέλλει και θα βάζει τα θεμέλια για ένα δήμο που πάνω από όλα θα επιστρέψει την αξιοπρέπεια στους δημότες.

Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, η πόλη μας είναι ήδη στο γκρεμό, κινδυνεύει το Αιτωλικό μας να γίνει πόλη φάντασμα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Το παρακράτος του καραπάνου τρέφετε, χρηματοδοτείτε από αυτή τη κατάσταση, γι' αυτό και δεν θέλει και δεν προσπαθεί να κάνει κάτι καλό. 


Κλείστε τους τη πόρτα στα μούτρα, αντισταθείτε σε όποιες υποσχέσεις, παροχές, ταξίματα ...  αναδείξτε όλα εκείνα τα άτομα που θα μπορέσουν να γυρίσουν σελίδα  και θα φέρουν ξανά τη ζωή στο τόπο μας.


Η ΓΕΚΙΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Ευρωβουλή με άρωμα Αιτωλικού;

Υποψηφιότητα για την ευρωβουλή έβαλε η γνωστή  Αιτωλικιώτισσα Αυγή Βουτσινά.
Ο ακτιβισμός της ενάντια σε ότι και όποιον  προδίδει, σε ότι δεν υπηρετεί τους πολίτες και σε όποιον ιδιωτεύει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, την έκανε γνωστή σε όλο το πανελλήνιο και όχι μόνο.

Η Αυγή εξαιτίας αυτής της δραστηριότητας,  έγινε στόχος και στα κέντρα καταστολής και ασφάλειας.
Έφτασαν μάλιστα να την χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνη για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.
Εάν βέβαια κάποιος ρωτήσει από ποιον κινδυνεύει η δημοκρατία περισσότερο, από την Αυγή ή από τη Ζίμενς, τη Νοβάρτις, το παρακράτος των διαπλεκόμενων βουλευτών κλπ, το επίσημο κράτος θα απαντήσει δια των εκπροσώπων του με μια φωνή, η Αυγή. 
Τα υπόλοιπα είναι φαινόμενα της δημοκρατίας, όπου η ίδια η δημοκρατία  μπορεί να γιατρέψει μέσω της  Αυτοϊασης.
Δηλαδή με άλλα λόγια, αφήστε μας να κάνουμε αυτό που κάνουμε και η ίδια η δημοκρατία θα γιατρέψει τις πληγές που ανοίγουμε στη κοινωνία, σε κάποιο μακρινό μέλλον. 
Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια της Αυγής Βουτσινά και ευχόμαστε μέσα από τη καρδιά μας, να την δούμε στην ευρωβουλή για να τους δείξει και εκεί το βαρυσήμαντο έργο, της ηθικής δέσμευσης απέναντι στο πολίτες. 


Μ.Ε.Π




ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο προσκήνιο: ο λόγος για την ακτιβίστρια Αυγή Βουτσινά.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη γυναίκα τον Ιανουάριο του 2016 είχε προβεί σε μια αιφνιδιαστική κίνηση διαμαρτυρίας κατά του Αλέξη Τσίπρα, πετώντας μια κότα στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο, η αρχή των δράσεώ της είχε ξεκίνησει μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν η κυρία Βουτσινά είχε βρεθεί κατά την ψηφοφορία του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Τότε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα είχε επέμβει από τα θεωρία όπου βρισκόταν διακόπτοντάς τον, φωνάζοντας πως «ο λαός δεν ψήφισε μνημόνια, είπε όχι στο δημοψήφισμα κ.Τσίπρα».



Στη συνέχεια, λίγο καιρό αργότερα είχε απαθανατιστεί έξω από την Βουλή να φωνάζει και πάλι κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ακολούθησε και ένα περιστατικό για το οποίο είχε προβεί στην καταγγελία του με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την ίδια, δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς τη στιγμή που κατευθυνόταν σε καφέ στην Ηρώδου Αττικού για επαγγελματικό ραντεβού. Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει την σταμάτησαν, την έσυραν με τη βία σε ένα ...παρακείμενο τζιπ, την εξύβρισαν και στη συνέχεια την οδήγησαν με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος.

Η παρέμβαση, ωστόσο, που την έκανε ευρέως γνωστή, είναι όταν το πρωί της 19ης Ιανουαρίου 2016, είχε φτάσει πεζή στο πρωθυπουργικό γραφείο και είχε περάσει από τα κάγκελα μία… κότα!



Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά, προέβη εκ νέου σε μια αιφνιδιαστική κίνηση την οποία, μάλιστα, είχε προαναγγείλει μέσω των ανάρτησής της από τον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πάνο Καμμένε (όνομα και πράγμα..) Παραιτήσου....αλλιώς....#σανό... Στο υπόσχομαι...!!!», σημείωνε στις 14 Ιουνίου η κυρία Βουτσινά χαρακτηριστικά.



Μαζί με έναν ακόμη άνδρα, έφτασε στα γραφεία των ΑΝΕΛ που βρίσκονται επί της λεωφόρου Συγγρού και εναπόθεσε το σανό που… είχε υποσχεθεί στον κ. Καμμένο.



«Εμείς χορτάσαμε σανό, σειρά σας τώρα…» έγραφε το μπλουζάκι που φορούσε η Αυγή Βουτσινά, ενώ η πρώτη της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηριστική: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Forum ενεργών πολιτών :



Forum ενεργών πολιτών
Ι.Π Μεσολογγίου

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Μεσολόγγι 27/03/2019

Πρός


1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας-ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΏΝ ΕΡΓΩΝ…………….

2)ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Κύπρου 1, Διοικητήριο, Μεσολόγγι, 30200


2) ΔΗΜΟ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ -ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:


α)Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Λ. Κηφισίας 1-3 & Λ. Αλεξάνδρας Τ.Κ. 11523


β) ΣΕΔΕ - ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Βαρβάκη Ι. 12, Αθήνα - Γκύζη, Τ.Κ. 11474, ΑΤΤΙΚΗΣ

γ) ΣΕΕΠ- ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,Μεσογείων 119, Τ.Κ. 101 92 Αθήνα

δ) Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23 Αθήνα

ε) Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών (ΕΓΣΕΕ),του ΥΠΕΝ, Αμαλιάδος 17, 115 23 Αθήνα.


ΘΕΜΑ : 1.ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ,ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ και ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

2.ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Κύριοι ως ενεργοί πολίτες και κάτικοι της Ι.Π.Μεσολογγίου,έχουμε παραξενευτεί πολύ με την «ταχύτητα» υλοποίησης της πεζοδρόμισης της περιφερειακής οδού Κύπρου,με κατεύθυνση και αρχής γενομένης από το λιμάνι ,προς το τμήμα της που υπάρχει το κτίριο των υπηρεσιών της Περιφέρειας,στην περιοχή της Πλώσταινας.

Δεν έχουμε καμμία ενημέρωση από καμμία υπεύθυνη αρχή της πόλης μας για την «σκοπιμότητα»,της καταστροφής μίας τοσο σημαντικής οδικής περιφερειακής οδού της πόλης μας,για να μετατραπεί σε πεζόδρομο.Μάλιστα ενώ σήμερα η οδός Κύπρου διαθέτει 2 ρεύματα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με δύο λωρίδες ανά ρεύμα που διαχωρίζονται με φαρδιά νησίδα,με το συγκεκριμένο υλοποιούμενο έργο της ακατανόητης «πεζοδρόμισης»καταστρέφεται τελείως το ένα τμημα διπλής κυκλοφορίας και η νησίδα μετατρέπεται σε ακραίο τμήμα μεταξύ νέου πεζόδρομου και τμήματος διπλής πλέον κυκλοφορίας στο εναπομένον τμήμα της περιφερειακής οδού.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε

Α) Βάσει ποιάς Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υλοποιείται το συγκεκριμένο «υποβαθμιστικό» για την πόλη μας ΈΡΓΟ?

Β)Από ποιόν φορέα προέρχεται η χρηματοδότηση του έργου?

Γ)Εχει προυπάρξει τροποποίηση του πολεοδομικού και ρυμοτομικού σχεδιασμού της πόλης μας,από όπου θα διαφαίνεται και η αναγκαιότητα ή η χρησιμότητα μίας τέτοιας «μετατροπής» από περιφερειακή οδό με ποδηλατόδρομους ,σε απλή διπλής κυκλοφορίας οδό με πολύ πλατύ για τα δεδομένα της πόλης πεζόδρομο?Το Μεσολόγγι αποτελεί παράδειγμα πανελλαδικά για την ύπαρξη «ποδηλατοδρόμων» και ενός εξαιρετικού ρυμοτομικού σχεδιασμού,για ποιο λόγο αυτός καταστρέφεται?.

Δ) Εχουν ενημερωθεί για την έγκριση της ΜΠΕ (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων)αρμόδιες αρχές ,όπως ΥΠΠΟΑ,ΥΠΠΕ , ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ,Λιμενικό Ταμείο κ.λ.π,καθότι ο νέος «πεζόδρομος» εφάπτεται και είναι ορατός τόσο με ...Νεοκλασσικά αλλά και διατηρητέα κτίρια της πόλης μας(οικία Πετρόπουλου ,Παλαμαική σχολή,χώρο Λιμανιού,ορατό σημείο από τον Αρχαιολογικό χώρο Πλευρώνας κ.λ.π).Αν έχουν ενημερωθεί και γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά,παρακαλούμε να μας αποσταλλούν οι γνωμοδοτήσεις τους.

Ε)Πως είναι δυνατόν να προηγείται η σμίκρυνση κατά πολύ ενός πολυσύχναστου περιφερειακού δρόμου,που οδηγεί μάλιστα κατευθείαν σε πρβλήτες φόρτωσης και εκφόρτωσης του λιμανιού της πόλης,αλλά και σε σημαντικές Δημόσιες Υπηρεσίες που εξυπηρετούν τον Πολίτη,και να μην προηγείται ένα έργο μείζονος σημασίας,όπως η τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών με δενδροφύτευση ή η διαπλάτυνση της πολύ σημαντικής για τον τουρισμό αλλά και την πόλη γενικότερα οδού που οδηγεί στην Τουρλίδα?Εχει βαφεί με το «αίμα» των συμπολιτών μας πάμπολλες φορές και αποτελεί και πόλο έλξης για την επφή με την λιμνοθάλασσα μας…και θεωρούμε ότι ακόμη και το κόστος θα ήταν λιγότερο.Δεν θεωρούμε ότι αποτελεί ένα αναγκαίο έργο «υποδομής»,αλλά ένα ακόμη «έργο βιτρίνας»,το οποίο θα επιβαρύνει περαιτέρω τον ήδη επιβαρυμένο πολίτη της πόλης μας,είτε διά μέσου του Ταμείου του Δήμου ,είτε δια μέσου της μη χρήσεως του δρόμου σωστά.Αλλωστε δεν γέμισε ξαφνικά η πόλη μας «πεζούς» που δεν χωράνε στους υπάρχοντες πεζόδρομους,για να έχει δημιουργηθεί η ανάγκη επαύξησής τους…

στ)Ωστόσο οι πολίτες μας δεν ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΟΥΝ πλέον τα ποδήλατά τους στους ήδη διαμορφωμένους πεζόδρομους,λόγω της ύπαρξης «επικίνδυνων» αδέσποτων ζώων,των οποίων ο πολλαπλασιασμός είναι πλέον ανεξέλεγκτος ,εξ’αιτίας της αδιαφορίας των υπευθύνων.Εχουμε καθημερινά πάμπολλα κρούσματα «επίθεσης» σε συμπολίτες μας,από τα άμοιρα πεινασμένα ζώα.Μήπως αυτό θα ήταν μία αναγκαία προτεραιότητα για την Περιφεριακή και Δημοτική μας Αρχή,για να δοθεί μία «μόνιμη λύση»,ανώδυνη για τα ίδια τα ζωάκια αλλά και χρήσιμη για τους πολύπαθους συμπολίτες μας,της οποίας το κόστος σίγουρα δεν θα έφθανε το κόστος καταστροφής του υπάρχοντος δρόμου διπλής κυκλοφορίας και των υποδομών του, και των νέων επιβεβλημένων εργασιών και υλικών για την «ακατανόητη» αλλαγή χρήσης του ?

Ζ)Η διεύθυνση Υγιεινής της περιοχής μας ΔΕΝ αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο των κουνουπιών και των αδέσποτων για την Δημόσια Υγεία,για να ξοδέψει τα δέοντα κονδύλια για την προστασία μας?Ερχεται καλοκαίρι και δεν θα μπορεί ούτε οι Μεσολογγίτες αλλα ούτε και οι επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν τους «πεζόδρομους»,λόγω τωνκινδυνων που προαναφέραμε από τα κουνούπια και τα αδέσποτα.Εχει γίνει κάποια μέριμνα για αυτά και από ποιόν?

Παρακαλούμε πολύ για την βοήθειά σας και τις απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά μας,διότι οι καιροί που διάγουμε,η προεκλογική περίοδος κ.λ.π …μας υποβάλλουν σε τουλάχιστον «καχύποπτες» σκέψεις και «φοβίες».Εχουμε δε κάθε έννομο συμφέρον ως πολίτες του Ελληνικού Κράτους να ζητούμε διαφάνεια για τις οποιεσδήποτε αναθέσεις μελετών,ή έργων που υλοποιούνται με χρήματα του κρατικού μας προυπολογισμού,’όπως όλα τα παραπάνω που σας αναφέρουμε.

Αναμένοντας τις πληροφορίες που ζητάμε παρακαλούμε και τις αρχές στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα επιστολή,όπως μας ενημερώσουν για στοιχεία που οι ίδιες πιθανόν να διαθέτουν από ελέγχους που ίσως έχουν κάνει,χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε.

Σας παραθέτουμε πρόσφατες φωτογραφίες από το «έργο»της πεζοδρόμισης της περιφερειακής οδού Κύπρου,στην περιοχή του Λιμανιού Μεσολογγίου



Οδός Κύπρου ως έχει σήμερα


Οδος Κύπρου «ως προετοιμασία για πεζόδρομο»,στο υψος του γηπέδου Μεσολογγίου κοντά στο λιμάνι


Οδος Κύπρου «ως προετοιμασία για πεζόδρομο»,στο υψος του γηπέδου Μεσολογγίου κοντά στο λιμάνι-εργα αποξήλωσης και υποτυπωδών υποδομών


Forum ενεργών πολιτών Μεσολογγίου
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ειδικό αφιέρωμα από συγκρότημα της Ιαπωνίας για τους υποψήφιους του καραπάνου.


Ένα αφιέρωμα σε όλους εκείνους που δήλωσαν παρόν στην αγωνία του καραπάνου, να πάρει την εξουσία για να γεμίσει τις τσέπες του, ευελπιστώντας ότι μπορεί να γλύψουν και αυτοί, κάποιο κομμάτι από το δείπνο, του οσονούπω, θαμώνα του Κορυδαλλού.

Προσοχή όμως, η Νέμεσης θα είναι αμείλικτη.


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ας μην απορούμε γιατί μας πλάκωσαν και οι γύφτοι !!!







Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Όπου δεν υπάρχουν κουρουμπλήδες και τριανταφύλλου, η δικαιοσύνη λειτουργεί κανονικά. Δίωξη νυν δημάρχου για απευθείας αναθέσεις.




Στην Κολομβία της Αιτωλ/νίας, δηλαδή στο ιερό Μεσολόγγι, η απουσία της δικαιοσύνης μετέτρεψε αυτόν τον τόπο σε ιερό καταφύγιο κάθε τυχάρπαστου τυχοδιώκτη που είναι καμουφλαρισμένος με τον μανδύα του επιχειρηματία, του δημάρχου ή του βουλευτή.

Στην Κεφαλλονιά έγιναν, άκουσον άκουσον, ανώνυμες καταγγελίες για τις ατασθαλίες του εκεί δημάρχου και πριν κανείς το καταλάβει, η εκεί δικαιοσύνη επενέβει ώστε να αποδώσει και να επιβάλει το νόμο.
Στο Μεσολόγγι οι καταγγελίες ήταν επώνυμες και μάλιστα από τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του Σύριζα προς τη δικαιοσύνη και το Υπουργείο.
Οι καταγγελίες αυτές περιελάμβαναν, κακουργηματικές πράξεις του δημάρχου όπως πλαστογραφίες εγγράφων, πλαστά τιμολόγια, αναθέσεις, άσκοπες επενδύσεις όπως έιρ κοντίσιον σε παιδικούς σταθμούς για την περίοδο που ήταν αυτά κλειστά, δηλ. το καλοκαίρι, σε έργα που παραδόθηκαν και πληρώθηκαν ενώ ούτε καν τα είχαν αγγίξει, όπως η εξυγίανση των αντιπλημμυρικών αυλακιών, σε επενδύσεις εκατομμυρίων που δεν θα λειτουργήσουν ποτέ όπως αυτή της πηγής του Κεφαλοβρύσου κλπ.

Και αν κάποιος πιστεύει ότι έγιναν μόνο καταγγελίες μάλλον δεν ξέρει ότι έγιναν και απευθείας προσφυγές στη δικαιοσύνη για πολλά από τα άνω θέματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσφυγή των ψαράδων για την παροχή ακατάλληλου και απαγορευμένου νερού ύδρευσης στους δημότες του Αιτωλικού.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι ακόμη η δικαιοσύνη ψάχνει να δει εάν η ΔΕΥΑΜ είναι δημοτική επιχείρηση, ώστε να αποδώσει ευθύνες υποτίθεται, στο σωστό αποδέκτη, δηλαδή στη ΔΕΥΑΜ ή στο δήμαρχο.
Εδώ να σημειώσουμε ότι η ΔΕΥΑΜ είναι 100 τις 100 δημοτική επιχείρηση, πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος και Δ.Σ οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου. Παρόλα αυτά η δικαιοσύνη ακόμη το ψάχνει.

Αν ρωτήσει κάποιος οι υπόλοιπες μηνύσεις που έχουν κατατεθεί, που βρίσκονται, η χιουμοριστική απάντηση που θα ακούσει ο ερωτών... είναι, στο συρτάρι του κουρουμπλή.

Οι έλεγχοι από το υπουργείο που ήρθαν χάθηκαν κατόπιν άνωθεν εντολής δύο φορές στο δρόμο και την τρίτη που μας τίμησαν με την παρουσία τους αγνοείτε το αποτέλεσμα των ερευνών τους.

Ο δε καραπάνος συνεχίζει να μπαίνει σε σπίτια ψηφοφόρων, να μοιράζει χρήμα που υποτίθεται ότι δεν έχει, να μοιράζει εφημερίδα δωρεάν χωρίς ΑΦΜ ή υπεύθυνο επιχειρηματία, τα ΚΔΑΠ να έχουν γίνει ένα μπαλόνι έτοιμο να εκραγεί από τις παράνομες προσλήψεις, όμως η δικαιοσύνη ακόμη δεν έχει ξυπνήσει από τον ύπνο του δικαίου, ώστε να βάλει έστω και μια υποτιθέμενη τάξη στην Κολομβία του Μεσολογγίου.

Είναι λοιπόν νομοτέλεια ότι ο κόσμος τους έχει σιχαθεί όλους και το ποιο επικίνδυνο βέβαια είναι ότι έχει σιχαθεί και τους θεσμούς οι οποίοι υπάρχουν δήθεν για να τους υπηρετούν.
Διαβάστε παρακάτω το χρονικό της δίωξης του δημάρχου Κεφαλληνίας και συγκρίνετε πρόσωπα και καταστάσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εν ενεργεία δήμαρχος παραπέμπεται σε δίκη για 623 απευθείας αναθέσεις
Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ



Με παύση από τα καθήκοντά του κινδυνεύει ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία των παράνομων απευθείας αναθέσεων σε «ημέτερους».

Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το 2017, που δημοσιεύθηκε χθες, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κατηγορείται για 623 απευθείας αναθέσεις!

Οι παράνομες αναθέσεις ξεπερνούν σε κόστος το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η έρευνα έγινε μετά από ανώνυμες καταγγελίες.

Το πόρισμα, το οποίο έχει σταλεί στην ...Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας, βάζει στον κάδρο εκτός από τον δήμαρχο και τους αναπληρωτές δημάρχους Σπύρος Ματιάτο και Σάββα Σαββαόγλου, ενώ εξετάζει τα έτη 2013, 2014 και 2015, καθώς για τα έτη 2011 και 2012 έχει επέλθει παραγραφή.

Σε περίπτωση που το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών αποφασίσει την παύση των κυρίων Παρίση και Ματιάτου, δε θα μπορούν να είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο.


https://www.star.gr/eidiseis/politiki/453036/salos-me-dhmarxo-kefalonias-se-dikh-gia-623-apeytheias-anatheseis
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Σαν σήμερα η δίκη-παρωδία του Καραϊσκάκη στο Αιτωλικό





Μια από τις πιο βρώμικες υποθέσεις στην επανάσταση του 1821 είναι η δίκη του Καραϊσκάκη στο Αιτωλικό. Από όπου και να την πιάσεις βρωμάει. Παρόλα αυτά ο ήρωας δεν πτοήθηκε και βρήκε την ψυχική δύναμη όταν όλοι τον κατηγορούσαν, όταν «Έλληνες» και τούρκοι τον κυνηγούσαν ζητώντας την φυσική του, να αντισταθεί και να κάνει τα γνωστά του κατορθώματα που δόξασαν τον ίδιο και έσωσαν την επανάσταση σε πολύ δύσκολες στιγμές. Την ηθική του εξόντωση, πριν την φυσική του, προσπάθησαν να την πετύχουν με την καταδίκη του Καραϊσκάκη τάχα ως εχθρό της πατρίδας.


Η διάσημη αυτή δίκη παρωδία έγινε στο Αιτωλικό στην εκκλησία της Παναγίας την 1 Απριλίου του 1824.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον Οκτώβριο του 1823 ο Καραϊσκάκης που υπέφερε από φυματίωση βαριάς μορφής είχε πάει στην Κεφαλονιά για τον εξετάσουν γιατροί σπουδαγμένοι στην Ευρώπη. Εκεί όλοι οι γιατροί του συνέστησαν να σταματήσει κάθε δραστηριότητα και να πάει κάπου να ... περάσει ήρεμα τις τελευταίες του στιγμές. Κι όμως αυτός ο άνθρωπος που τον είχαν του θανατά, με το σώμα το ταλαιπωρημένο από την φυματίωση , το επόμενο διάστημα θα τους διαψεύσει όλους και θα κάνει όλες τις ηρωικές του πράξεις που του χάρισαν την Αθανασία.

Από την Κεφαλονιά ο Καραϊσκάκης περνάει στο Μεσολόγγι, αλλά καθώς εκεί βρίσκεται ο Μαυροκορδάτος που ο ήρωας ούτε να τον ακούει δεν θέλει, προτιμάει να ξεχειμωνιάσει στο Αιτωλικό. Στις 19 Μαρτίου στέλνει τον ανιψιό του τον Ψαρογιαννόπουλο για μερικά θελήματα στο Μεσολόγγι. Εκεί κάποιοι μπράβοι του Μαυροκορδάτου τον πιάνουνε και τον χτυπάνε. Ο Καραϊσκάκης πάνω στο θυμό του στέλνει μερικά από τα παλληκάρια του και πιάνουν δύο προεστούς του Μεσολογγίου.

Ο Μαυροκορδάτος που περίμενε πως και πως ένα στραβοπάτημα του ήρωα μας γι’αυτό άλλωστε προσπάθησε να τον προκαλέσει με την υπόθεση του ανιψιού, αρπάζει την ευκαιρία να τον κηρύξει προδότη και ότι τάχα τα έχει συμφωνήσει με τον Ομέρ Βρυώνη για να του παραδώσει το Μεσολόγγι. Έτσι αφού καλεί κοντά του οπλαρχηγούς και στρατεύματα από τα γύρω μέρη περνάει τον Καραϊσκάκη από έκτακτο δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Την περιγραφή της δίκης την έχουμε ολόκληρη από τα απομνημονεύματα του Κασομούλη που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνη εποχή ήταν και αυτός ενάντια στον Καραϊσκάκη, αλλά αργότερα τον λάτρεψε και πολέμησε υπό τις διαταγές του στο Φάληρο. Στις 30 Μαρτίου του 1824 ο Μαυροκορδάτος στα γρήγορα διορίζει ανακριτική επιτροπή με πρόεδρο τον επίσκοπο Άρτας Πορφύριο. Έτσι τη πρώτη Απριλίου ξεκίνησε αυτή η παράξενη δίκη μέσα στο Ιερό Ναό της Παναγίας του Αιτωλικού.




H Παναγία του Αιτωλικού όπου έγινε η δίκη του Καραϊσκάκη όπως είναι σήμερα. Στον τοίχο της υπάρχει μια απλή επιγραφή που αναφέρει το γεγονός.

Ο Κασομούλης μας περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση . Ένας διάλογος που είναι σχετικός με την παροιμιώδη αθυροστομία του Καραϊσκάκη, που έκανε όλους τους συγκεντρωμένους να σκάσουν στα γέλια και ουσιαστικά διέλυσε μέσα σε γενική ευθυμία το δικαστήριο είναι χαρακτηριστικός της διαδικασίας.
Καραϊσκάκης: -Αν βάλετε θεμέλιο εις τα λόγια μου, εκατό ζωές να έχω δεν γλυτώνω, πλην ποτέ έργο δεν έκαμα.
Κριτής (Γαλάνης Μεγαπάνου): -Βρε, ηξεύρομεν Καραϊσκάκη όπου λέγεις όλο λόγια. Μα διατί να τα λέγης έτζι; (πρόστυχα).
Καραϊσκάκης: -Το έχω χούι, κυρ Πάνο.
Κριτής: -Μα γιατί να το έχεις αυτό το χούι, ενώ είσαι πενήντα χρονών;
Καραϊσκάκης: -Αμ δεν ημπορώ να το κόψω τώρα, κυρ Πάνο. Και συ, κυρ Πάνο, είσαι ογδόντα χρονών, μα το χούι δεν τ’ αφήνεις να γ@μής.
Την στιγμή που είπε αυτά ο Καραϊσκάκης μέσα στην εκκλησία , «εκτύπησαν τα γέλια όλοι και πήγαν και πολλοί να λιποθυμήσουν, καθώς κι εγώ ο ίδιος», γράφει ο Κασομούλης. Παρόλο που το δικαστήριο δεν ολοκλήρωσε ποτέ το έργο του. Βγήκε καταδικαστική απόφαση για τον Καραϊσκάκη που ήταν ουσιαστικά μια διοικητική πράξη του Μαυροκορδάτου.
Στην «Προκήρυξη των εγκλημάτων του Καραϊσκάκη», που την υπογράφουν ο Μαυροκορδάτος και οι περισσότεροι καπετάνιοι της Δυτικής Ελλάδας, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης αναφέρεται «ως επίβουλος της πατρίδος και προδότης» και αυτή η αισχρή προκήρυξη καταλήγει «Ειδοποιήστε άπαντες διά του παρόντος ότι ο Καραϊσκάκης είναι διωγμένος από την πατρίδα του και δεν έχει καμίαν εξουσίαν παρά της Διοικήσεως. Μάλιστα εστερήθη όλων των βαθμών και αξιωμάτων ως αμαρτήσας. Πάντες οι Έλληνες να απομακρυνθούν της συναναστροφής του και να τον στοχασθούν ως εχθρόν, ενόσω να μετανοήση και προσπέση εις το έλεος του έθνους και ζητήση συγχώρεσιν».



Δίνουν διορία στον ήρωα να εγκαταλείψει το Αιτωλικό μέσα σε 48 ώρες παρόλο που τους ζήτησε 5-6 μέρες να ετοιμαστεί γιατί ήταν άρρωστος. Έτσι την ίδια μέσα παίρνει τα 80 παλληκάρια που του έχουν απομείνει πιστά και φεύγει για τα άγραφα. Τον κουβαλάν στους ώμους τους σε ένα ξυλοκρέβατο καθώς δεν έχει δυνάμεις για να περπατήσει. Όπως γράφει η εφημερίδα Ελληνικά Χρονικά του Μάγερ που έβγαινε στο Μεσολόγγι στις 9 Απριλίου του 1824. « Η φθίσις του κατήντησεν εις τον τρίτον βαθμόν καθώς εβεβαίωσαν οι ιατροί και δεν θέλει ζήσει πολύ καιρόν ακόμη» (Πολύ θα το ήθελαν να συμβεί όλοι οι εχθροί του Καραϊσκάκη).
Το εκπληκτικό με τον Καραϊσκάκη που έφυγε κυνηγημένος μόνο με 80 άντρες, είναι ότι παρόλο που τον κυνηγούσαν και Έλληνες και Τούρκοι, από όπου περνούσε χωρικοί έτρεχαν να μπουν στο στρατιωτικό του σώμα και έτσι έφτασε να διαθέτει 1500 ένοπλους όταν συναντήθηκε με άλλους οπλαρχηγούς στο Καρπενήσι που τον δέχτηκαν σαν συμπολεμιστή τους, μετά από 2 μήνες πορεία κυνηγητό και πορεία με το ξυλοκρέβατο στα άγραφα. Αυτό που ήλπιζε ο Μαυροκορδάτος, να δει τον Καραϊσκάκη να ζητήσει καταφύγιο στους Τούρκους, όπως είχε αναγκάσει να κάνει έναν άλλο ήρωα μας τον Βαρνακιώτη, δεν το κατάφερε και έτσι ο Καραϊσκάκης συνέχισε τα κατορθώματα του που έσωσαν την Ρούμελη και την Επανάσταση.




https://www.pentapostagma.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Δηλώσεις καραπάνου για την ύδρευση του Αιτωλικού ....







Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

καραπάνος: ο μόνος Πινόκιο στην ιστορία του παραμυθιού, που όταν λέει ψέμματα, δεν μεγαλώνει η μύτη αλλά η κοιλιά του .






Μετά το νερό του Αιτωλικού,

 θα σας κάνω και νέο λιμάνι στο Μεσολόγγι,

 το δε Νιχώρι θα το κάνω πολιτιστική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. 

Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...