Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Το Αιτωλικό αλλάζει σελίδα ... σε πανικό ο καραπάνος



Τα εκλογικά του γραφεία  εγκαινίασε ο Λύρος στο Αιτωλικό και η προσέλευση ήταν πραγματικά μεγάλη.

Εκείνο που ξεχώρισε ήταν ότι οι περισσότεροι Αιτωλικιώτες που βρέθηκαν εκεί, δεν χειροκροτούσαν απλά, αλλά έδειχναν με κάθε τρόπο, την αγανάκτησή τους στη σημερινή δημοτική αρχή.

Ο καραπάνος έδωσε ότι είχε και δεν είχε για να κερδίσει έστω και λίγους ψήφους από το εκλογικό σώμα του Αιτωλικού και σχεδόν παντού συνάντησε ερμητικά κλειστές πόρτες.

Όλοι μας έχουμε γίνει κοινωνοί πληροφοριών που θέλουν τους υποψήφιους Αιτωλικιώτες, να έχουν ενδώσει ώστε να μπει το όνομά τους στο ψηφοδέλτιο καραπάνου, μετά από χρηματισμό ή ταξίματα ή ακόμη και εκβιασμούς για προσωπικές τους υποθέσεις.

Ο καραπάνος ακόμη δεν μπορεί να το χωνέψει ότι είναι παρελθόν και προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές στα χαρτιά και όχι στον πραγματικό στίβο της κοινωνίας.

Η παρέμβαση κουρουμπλή και τριανταφύλλου οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα, της μέχρι χθες έλλειψης υποψηφίου, από το κομματικό τους χώρο, ώστε να προωθήσουν τον καραπάνο.

 Η παρέμβαση του βαθέως ΠΑΣΟΚ, με όλα τα λαμόγια που καταδυνάστευσαν το τόπο τις προηγούμενες δεκαετίες, θέλησαν να στείλουν τον άτυπο κομματικό τους στρατό για σφαγή στο στρατόπεδο καραπάνου, με αντάλλαγμα την προσωπική τους σταδιοδρομία στην νέα εποχή κομπίνας που υπόσχεται ο καραπάνος.

Η Περιφέρεια, άψογα συνεργαζόμενη όταν πρόκειται για ανεξέλεγκτο χρήμα με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, αλλά κάνοντας την πάπια όταν έρχεται αντιμέτωπη με την αγανάκτηση των πολιτών.

Ακόμη και ή Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, δια του από παλιά γνωστού στο Αιτωλικό, αρχιλαμογίστα φραγκούλη, πιέζει τους δημότες να ... ψηφίσουν καραπάνο ή τους καλεί να μείνουν αμέτοχοι.

Μάταια όμως, η κυριακάτικη συγκέντρωση του Αιτωλικού και η κραυγή αγανάκτησης που ακούγετε απ' άκρου σ' άκρου στη πόλη μας, δίνει χαστούκι στο παρακράτος όχι μόνο του καραπάνου, αλλά και όλων εκείνων των μηχανισμών που στήριξαν τον διωκόμενο για κακουργηματικές πράξεις καραπάνο.

Πληροφορηθήκαμε ότι ο καραπάνος, πάνω στο πανικό του, από το μέγεθος της συγκέντρωσης και της σωρευμένης αγανάκτησης των δημοτών στο πρόσωπό του, δεν δίστασε να ανέβει στο αστυνομικό τμήμα του Αιτωλικού και να ζητήσει ευθύνες από τους αστυνομικούς, γιατί επέτρεψαν να κλείσει ο δρόμος, εμποδίζοντας έτσι την κυκλοφορία των οχημάτων.

Εμείς χαιρετίζουμε κάθε φωνή (και θα το κάνουμε αυτό μέχρι τέλους), η οποία θα αντιστέκεται, θα καταγγέλλει και θα βάζει τα θεμέλια για ένα δήμο που πάνω από όλα θα επιστρέψει την αξιοπρέπεια στους δημότες.

Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, η πόλη μας είναι ήδη στο γκρεμό, κινδυνεύει το Αιτωλικό μας να γίνει πόλη φάντασμα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Το παρακράτος του καραπάνου τρέφετε, χρηματοδοτείτε από αυτή τη κατάσταση, γι' αυτό και δεν θέλει και δεν προσπαθεί να κάνει κάτι καλό. 


Κλείστε τους τη πόρτα στα μούτρα, αντισταθείτε σε όποιες υποσχέσεις, παροχές, ταξίματα ...  αναδείξτε όλα εκείνα τα άτομα που θα μπορέσουν να γυρίσουν σελίδα  και θα φέρουν ξανά τη ζωή στο τόπο μας.


Η ΓΕΚΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Αιτωλικιωτες όσο τους θυμάμαι το ίδιο έκαναν πάντα. Καμία εντύπωση δεν Μ προκαλεί. Όποιος κ να τους έταζε από πίσω κ αυτοι ένθερμοι υποστηρικτές. Τον Κολτσίδα? Το Γαλάνη; Το Γρίβα; Τον Καραπάνο? Εδώ καταφέραμε να χειροκτοταμε το Μπαρμπαρούση γιατί ήρθε δήθεν για στήριξη το φασταριο. Είμαστε άξιοι τις μοίρας μας..