Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Όπου δεν υπάρχουν κουρουμπλήδες και τριανταφύλλου, η δικαιοσύνη λειτουργεί κανονικά. Δίωξη νυν δημάρχου για απευθείας αναθέσεις.




Στην Κολομβία της Αιτωλ/νίας, δηλαδή στο ιερό Μεσολόγγι, η απουσία της δικαιοσύνης μετέτρεψε αυτόν τον τόπο σε ιερό καταφύγιο κάθε τυχάρπαστου τυχοδιώκτη που είναι καμουφλαρισμένος με τον μανδύα του επιχειρηματία, του δημάρχου ή του βουλευτή.

Στην Κεφαλλονιά έγιναν, άκουσον άκουσον, ανώνυμες καταγγελίες για τις ατασθαλίες του εκεί δημάρχου και πριν κανείς το καταλάβει, η εκεί δικαιοσύνη επενέβει ώστε να αποδώσει και να επιβάλει το νόμο.
Στο Μεσολόγγι οι καταγγελίες ήταν επώνυμες και μάλιστα από τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του Σύριζα προς τη δικαιοσύνη και το Υπουργείο.
Οι καταγγελίες αυτές περιελάμβαναν, κακουργηματικές πράξεις του δημάρχου όπως πλαστογραφίες εγγράφων, πλαστά τιμολόγια, αναθέσεις, άσκοπες επενδύσεις όπως έιρ κοντίσιον σε παιδικούς σταθμούς για την περίοδο που ήταν αυτά κλειστά, δηλ. το καλοκαίρι, σε έργα που παραδόθηκαν και πληρώθηκαν ενώ ούτε καν τα είχαν αγγίξει, όπως η εξυγίανση των αντιπλημμυρικών αυλακιών, σε επενδύσεις εκατομμυρίων που δεν θα λειτουργήσουν ποτέ όπως αυτή της πηγής του Κεφαλοβρύσου κλπ.

Και αν κάποιος πιστεύει ότι έγιναν μόνο καταγγελίες μάλλον δεν ξέρει ότι έγιναν και απευθείας προσφυγές στη δικαιοσύνη για πολλά από τα άνω θέματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσφυγή των ψαράδων για την παροχή ακατάλληλου και απαγορευμένου νερού ύδρευσης στους δημότες του Αιτωλικού.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι ακόμη η δικαιοσύνη ψάχνει να δει εάν η ΔΕΥΑΜ είναι δημοτική επιχείρηση, ώστε να αποδώσει ευθύνες υποτίθεται, στο σωστό αποδέκτη, δηλαδή στη ΔΕΥΑΜ ή στο δήμαρχο.
Εδώ να σημειώσουμε ότι η ΔΕΥΑΜ είναι 100 τις 100 δημοτική επιχείρηση, πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος και Δ.Σ οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου. Παρόλα αυτά η δικαιοσύνη ακόμη το ψάχνει.

Αν ρωτήσει κάποιος οι υπόλοιπες μηνύσεις που έχουν κατατεθεί, που βρίσκονται, η χιουμοριστική απάντηση που θα ακούσει ο ερωτών... είναι, στο συρτάρι του κουρουμπλή.

Οι έλεγχοι από το υπουργείο που ήρθαν χάθηκαν κατόπιν άνωθεν εντολής δύο φορές στο δρόμο και την τρίτη που μας τίμησαν με την παρουσία τους αγνοείτε το αποτέλεσμα των ερευνών τους.

Ο δε καραπάνος συνεχίζει να μπαίνει σε σπίτια ψηφοφόρων, να μοιράζει χρήμα που υποτίθεται ότι δεν έχει, να μοιράζει εφημερίδα δωρεάν χωρίς ΑΦΜ ή υπεύθυνο επιχειρηματία, τα ΚΔΑΠ να έχουν γίνει ένα μπαλόνι έτοιμο να εκραγεί από τις παράνομες προσλήψεις, όμως η δικαιοσύνη ακόμη δεν έχει ξυπνήσει από τον ύπνο του δικαίου, ώστε να βάλει έστω και μια υποτιθέμενη τάξη στην Κολομβία του Μεσολογγίου.

Είναι λοιπόν νομοτέλεια ότι ο κόσμος τους έχει σιχαθεί όλους και το ποιο επικίνδυνο βέβαια είναι ότι έχει σιχαθεί και τους θεσμούς οι οποίοι υπάρχουν δήθεν για να τους υπηρετούν.
Διαβάστε παρακάτω το χρονικό της δίωξης του δημάρχου Κεφαλληνίας και συγκρίνετε πρόσωπα και καταστάσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εν ενεργεία δήμαρχος παραπέμπεται σε δίκη για 623 απευθείας αναθέσεις
Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ



Με παύση από τα καθήκοντά του κινδυνεύει ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία των παράνομων απευθείας αναθέσεων σε «ημέτερους».

Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το 2017, που δημοσιεύθηκε χθες, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κατηγορείται για 623 απευθείας αναθέσεις!

Οι παράνομες αναθέσεις ξεπερνούν σε κόστος το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η έρευνα έγινε μετά από ανώνυμες καταγγελίες.

Το πόρισμα, το οποίο έχει σταλεί στην ...Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας, βάζει στον κάδρο εκτός από τον δήμαρχο και τους αναπληρωτές δημάρχους Σπύρος Ματιάτο και Σάββα Σαββαόγλου, ενώ εξετάζει τα έτη 2013, 2014 και 2015, καθώς για τα έτη 2011 και 2012 έχει επέλθει παραγραφή.

Σε περίπτωση που το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών αποφασίσει την παύση των κυρίων Παρίση και Ματιάτου, δε θα μπορούν να είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο.


https://www.star.gr/eidiseis/politiki/453036/salos-me-dhmarxo-kefalonias-se-dikh-gia-623-apeytheias-anatheseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: