Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Ευρωβουλή με άρωμα Αιτωλικού;

Υποψηφιότητα για την ευρωβουλή έβαλε η γνωστή  Αιτωλικιώτισσα Αυγή Βουτσινά.
Ο ακτιβισμός της ενάντια σε ότι και όποιον  προδίδει, σε ότι δεν υπηρετεί τους πολίτες και σε όποιον ιδιωτεύει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, την έκανε γνωστή σε όλο το πανελλήνιο και όχι μόνο.

Η Αυγή εξαιτίας αυτής της δραστηριότητας,  έγινε στόχος και στα κέντρα καταστολής και ασφάλειας.
Έφτασαν μάλιστα να την χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνη για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.
Εάν βέβαια κάποιος ρωτήσει από ποιον κινδυνεύει η δημοκρατία περισσότερο, από την Αυγή ή από τη Ζίμενς, τη Νοβάρτις, το παρακράτος των διαπλεκόμενων βουλευτών κλπ, το επίσημο κράτος θα απαντήσει δια των εκπροσώπων του με μια φωνή, η Αυγή. 
Τα υπόλοιπα είναι φαινόμενα της δημοκρατίας, όπου η ίδια η δημοκρατία  μπορεί να γιατρέψει μέσω της  Αυτοϊασης.
Δηλαδή με άλλα λόγια, αφήστε μας να κάνουμε αυτό που κάνουμε και η ίδια η δημοκρατία θα γιατρέψει τις πληγές που ανοίγουμε στη κοινωνία, σε κάποιο μακρινό μέλλον. 
Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια της Αυγής Βουτσινά και ευχόμαστε μέσα από τη καρδιά μας, να την δούμε στην ευρωβουλή για να τους δείξει και εκεί το βαρυσήμαντο έργο, της ηθικής δέσμευσης απέναντι στο πολίτες. 


Μ.Ε.Π




ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο προσκήνιο: ο λόγος για την ακτιβίστρια Αυγή Βουτσινά.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη γυναίκα τον Ιανουάριο του 2016 είχε προβεί σε μια αιφνιδιαστική κίνηση διαμαρτυρίας κατά του Αλέξη Τσίπρα, πετώντας μια κότα στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο, η αρχή των δράσεώ της είχε ξεκίνησει μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν η κυρία Βουτσινά είχε βρεθεί κατά την ψηφοφορία του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Τότε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα είχε επέμβει από τα θεωρία όπου βρισκόταν διακόπτοντάς τον, φωνάζοντας πως «ο λαός δεν ψήφισε μνημόνια, είπε όχι στο δημοψήφισμα κ.Τσίπρα».



Στη συνέχεια, λίγο καιρό αργότερα είχε απαθανατιστεί έξω από την Βουλή να φωνάζει και πάλι κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ακολούθησε και ένα περιστατικό για το οποίο είχε προβεί στην καταγγελία του με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την ίδια, δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς τη στιγμή που κατευθυνόταν σε καφέ στην Ηρώδου Αττικού για επαγγελματικό ραντεβού. Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει την σταμάτησαν, την έσυραν με τη βία σε ένα ...παρακείμενο τζιπ, την εξύβρισαν και στη συνέχεια την οδήγησαν με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος.

Η παρέμβαση, ωστόσο, που την έκανε ευρέως γνωστή, είναι όταν το πρωί της 19ης Ιανουαρίου 2016, είχε φτάσει πεζή στο πρωθυπουργικό γραφείο και είχε περάσει από τα κάγκελα μία… κότα!



Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά, προέβη εκ νέου σε μια αιφνιδιαστική κίνηση την οποία, μάλιστα, είχε προαναγγείλει μέσω των ανάρτησής της από τον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πάνο Καμμένε (όνομα και πράγμα..) Παραιτήσου....αλλιώς....#σανό... Στο υπόσχομαι...!!!», σημείωνε στις 14 Ιουνίου η κυρία Βουτσινά χαρακτηριστικά.



Μαζί με έναν ακόμη άνδρα, έφτασε στα γραφεία των ΑΝΕΛ που βρίσκονται επί της λεωφόρου Συγγρού και εναπόθεσε το σανό που… είχε υποσχεθεί στον κ. Καμμένο.



«Εμείς χορτάσαμε σανό, σειρά σας τώρα…» έγραφε το μπλουζάκι που φορούσε η Αυγή Βουτσινά, ενώ η πρώτη της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηριστική: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: