Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Το Αιτωλικό αποτελείωσε την υποψηφιότητα καραπάνου ... Βατερλό η συγκέντρωση του συνδυασμού του.




Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς και ακόμη ποιο δύσκολο να το χωνέψουν οι απαρτίζοντες το συνδυασμό του καραπάνου.
Το Αιτωλικό χθες το βράδυ έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του παρακράτους, που προωθεί τον καραπάνο ως δήμαρχο για το δήμο Μεσολογγίου.

Η συμμετοχή των Αιτωλικιωτών σε αυτή το μεγαλειώδες φιάσκο, δεν ξεπέρασε τα 15 άτομα.

Ακόμη και οι οικογένειες των υποψηφίων, αρνήθηκαν να παρουσιαστούν στην πλατεία για να στηρίξουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Το φωτογραφικό υλικό, αν και είναι στημένο, από τους προπαγανδιστές του καραπάνου, επιβεβαιώνει ακόμη και τους ποιο κρυφούς φόβους του καραπάνου.

Από νωρίς το απόγευμα, το Αιτωλικό είχε γεμίσει με αυτοκίνητα, από περιφερόμενους κλακαδόρους, από το Μεσολόγγι, το Νιχώρι, τη Κατοχή κλπ.

Όλοι μας περιμέναμε, ότι τουλάχιστον σε αριθμό συγκεντρωμένων, θα υπήρχε προσέλευση, μετά από όλη αυτή την κινητοποίηση.
Ούτε σε αυτό το τομέα, κατάφεραν οι οργανωτές να φέρουν κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα.

Το βάθρο όπου μιλούσε ο καραπάνος, άρχιζε από τη νοητή ευθεία του τέλους του ναού, ο κόσμος που παρακολουθούσε την ομιλία έφτανε μέχρι το περίπτερο της πλατείας σε τοξωτό σχήμα.
Το πλάτος των συγκεντρωμένων, δεν ξεπερνούσε τα πέντε μέτρα.

Σύνολο συγκεντρωμένων, όχι παραπάνω από 250 άτομα.

Από όλα αυτά τα άτομα, οι Αιτωλικιώτες, δεν ξεπερνούσαν τα 15 άτομα, όπως είπαμε.

Αυτοί που κάθονταν στις καρέκλες των καφετεριών, στο τέλος δεν είχαν ούτε την τόλμη, ούτε το κουράγιο να χειροκροτήσουν.

Και καλά κάνανε, γιατί δεν είχαν κάτι να χειροκροτήσουν.

Ο καραπάνος, στη χειρότερη ομιλία του μέχρι τώρα, ξεδίπλωσε την ψυχεδέλεια του σε όλο της το μεγαλείο.
Όλοι κοιτούσαν άφωνοι και άκουγαν με τρόμο, τα σκαμπανεβάσματα της φωνής, ενός μάλλον διαταραγμένου ψυχικά ατόμου.
Οι εξάρσεις του πολλές, με κραυγές άναρχες και ανερμάτιστες.

Το μέγιστο σφάλμα του, που μάλλον δεν είναι δικό του, αλλά των ίματζ μέικερ, ήταν η επαναλαμβανόμενη χρήση των Θείων, της θρησκείας και της εκκλησίας.
Οι άλαλοι ευσεβείς, ανατρίχιαζαν με την επαναλαμβανόμενη αναφορά και εκμετάλλευση των θρησκευτικών συναισθημάτων, αλλά πολύ περισσότερο, από την πολλαπλή επίκληση στον ανίερο εκλογικό του αγώνα, το όνομα του Θεού.

Μετά από αυτό το φιάσκο, οι αναφορές για το νερό, για την ιερή λιμνοθάλασσα, όπως την αποκάλεσε και για αναβάθμιση της περιουσίας των Αιτωλικιωτών, πιστεύουμε ότι ήταν περιττή, μιας και οι Αιτωλικιώτες πείστηκαν ότι έχουν να κάνουν με ένα επικίνδυνο άτομο, ψυχικά ασταθές, όπου δεν θα διστάσει μπροστά στην εμμονή του, για χρήμα και εξουσία, να ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμά του.

Το ανέκδοτο καραπάνος, χθές έλαβε τέλος και αυτό το τέλος έχει βαθιά χαραγμένη την σφραγίδα των Αιτωλικιωτών.

Σας παραθέτουμε παρακάτω, τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το επιτελείο του... σας καλούμε να βρείτε τον αριθμό των Αιτωλικιωτών που συμμετείχαν, πλην των υποψηφίων. ...






Δεν υπάρχουν σχόλια: