Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Τρία σε συσκευασία του ενός, λόγο λειψανδρίας και επικράτησης των φελλών. Ακόμη μια 4ετία χαμένη;






Σε περιδίνηση έχει πέσει η δημοτική παράταξη του Λύρου, μετά και από την τελευταία εξέλιξη της αποχώρησης του αντιδημάρχου οικονομικών Βασιλείου. 

Η πλειοψηφία που είχε η παράταξη, στο δημοτικό συμβούλιο, είναι πια παρελθόν και οι αποχωρήσαντες σύμβουλοι, μετά  από το πολεμικό σκηνικό που στήθηκε από μέρους της κλίκας που διοικεί το δήμο, δεν δείχνει να κρατούν έστω μια φιλική σχέση ή έστω επαφή με το μητρικό συνδυασμό. 

Η κλίκα του αντ΄ αυτού δημάρχου, έχει καταφέρει να πείσει τον Λύρο, ότι ο θεσμός είναι ξεπερασμένος, τα όργανα της διοίκησης του δήμου, είναι απλά εκκολαπτήρια επίδοξων δελφίνων και ως εκ τούτου πρέπει να υποβαθμιστούν, αν όχι να αφανιστούν. 
...

Από την αντίπερα όχθη, έχουμε το ίδιο νόμισμα και μάλιστα από την ίδια πλευρά, με μόνη διαφορά, τη  φιγούρα του καραπάνου αντί του Λύρου.

Κάποιοι ίσως βρίσκουν διαφορές ως προς τη λογοδιάρροια ή την ακατάπαυστη αλλά δομημένη μπουρδολογία του καραπάνου, ίσως και να έχουν δίκιο, ποιο όμως ήταν και είναι το αποτέλεσμα; 

Και οι δύο παλεύουν με νύχια και με δόντια να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι οιωνοί για το Λύρο,  δεν είναι πλέον καλοί, μιας και το κενό που αφήνει κάθε αποχώρηση, δεν μπορεί να αναπληρωθεί από κανένα αεριτζή ή τυχοδιώκτη, που στελεχώνει τη γνωστή εξωθεσμική κλίκα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι αυτή τη στιγμή και μέχρι νεοτέρας, ο Λύρος είναι Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αντιδήμαρχος Έργων.

Δεν ξέρουμε εάν έχει όλες αυτές τις ικανότητες και μακάρι να τις έχει, αλλά κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι, ένας θεσμός όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν είναι μαγαζί, δεν είναι επιχείρηση και πολύ περισσότερο δεν είναι πεδίο άσκησης προσωπικής εξουσίας ή επιλογών. 

Με ένα δημοτικό συμβούλιο ανύπαρκτο, με τους κορυφαίους συμβούλους, που μπορούσαν να αποδώσουν έργο, στο εκτελεστικό απόσπασμα και με κάμποσους άβουλους χαζοχαρούμενους χειροκροτητές, πόσο μπορεί να αντέξει το καράβι; 

Ποιος από εδώ και πέρα θα τραβήξει το κάρο; 

Ο αντ΄αυτού δήμαρχος Στέλλιος;

 Αυτός απέδειξε ότι μόνο ως κίτρινος τύπος , ως Γκεμπελίσκος, μπορεί να λειτουργήσει.
Το απέδειξε όχι μόνο τώρα, αλλά και όταν ήταν υπό τας διαταγάς του καραπάνου.

Φτάνει μόνο να υπενθυμίσουμε πως είχε ξεσηκώσει ολόκληρη τη κοινωνία του Αιτωλικού, με τα δημοσιεύματα περί άψογης ποιότητας νερού ύδρευσης... λίγο έλλειψε να λυντσάρει ο κόσμος τον καραπάνο. 

Είναι ο άνθρωπος που μόνο καταστροφή έφερε και συνεχίζει ακάθεκτος, επειδή ο Λύρος νομίζει ότι έτσι εξασφαλίζει τις πλάτες του.

Ή μήπως έχει κάποιος την ψευδαίσθηση ότι ο αντιδήμαρχος Καραπάνος ή η Μελαχρή, θα μπορέσουν να αποδώσουν κάτι περισσότερο από περιορισμένου κύκλου, πελατειακές σχέσεις;  

Έλεος, υπάρχει και φιλότιμο που έλεγε και μια παλιά ασπρόμαυρη ταινία. 

Εμείς επαναλαμβάνουμε, δήμαρχε διώξε τους αεριτζήδες που μάζεψες από τα σκουπίδια της κοινωνίας.

Χτύπα το καμπανάκι της επαναπρόσκλησης σε όσους εκδίωξες ή ανάγκασες σε παραίτηση, δώσε δουλειά σε όσους κατέχουν θέσεις διοικητικές και κάνε την ανατροπή όσο επίπονη και αν είναι.

Επούλωσε τις πληγές που άνοιξες με Υπουργούς και Περιφέρεια.

Εμείς θα ήμασταν οι πρώτοι που θα σου συμπαραστεκόμαστε εάν η κόντρα σου ήταν για θέματα του δήμου.

Δεν μπορεί να καταδικάζεις ένα δήμο μια ολόκληρη περιοχή, επειδή πειράχτηκε ο εγωισμό σου, λόγο πρόσληψης του μπανιέρα ή του φοβικού συνδρόμου σου, μήπως και ξεπεταχτεί κάποιος, ως μελλοντικός υποψήφιος δήμαρχος. 

Είναι γελοίο και να το σκέφτεσαι, είναι η απόλυτη ευκαιρία για τον αντ΄ αυτού δήμαρχο και για κάθε τρωκτικό, να σε χειραγωγήσει. 

Είναι το δώρο εξ ουρανού, για κάθε φελλό να επιπλεύσει. 

Θα είναι και η απροσδόκητη ευκαιρία, για κάθε επίδοξο να θέσει το ίδιο  αξίωμα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, όπως τέθηκε στις προηγούμενες.

Ψηφίζω οποιονδήποτε, εκτός από αυτόν που διοικούσε μέχρι σήμερα.


Η ΓΕΚΙΑ 

 




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

karapanos tha les kai tha klais