Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Το φυσικό φαινόμενο, ως τελευταίο καταφύγιο της ανικανότητας μιας ανύπαρκτης δημοτικής αρχής.



Είπαμε και εμείς να ρίξουμε μια ματιά στη σελίδα του φίλου μας αντιδημάρχου Αιτωλικού και μη πάει ο νους σας στο κακό, (ο Μασαούτης είναι ακόμη), γιατί κάποιος μας είπε ότι έκανε βαρύγδουπες ανακοινώσεις για το πρόβλημα του πρασίνου και όχι οποιουδήποτε πρασίνου, του πρασίνου της λιμνοθάλασσας, βεβαίως.

Διαβάζουμε λοιπόν στην ανακοίνωση του αντιδημάρχου, με συντάκτη του κειμένου,  τον... αντ' αυτού, ότι δια της καραμπόλας των έργων που έχουν εγκριθεί να γίνουν στη λιμνοθάλασσα, θα σημάνει και το τέλος του πρασίνου της, το οποίο όμως, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο (Μασαούτης είπαμε), είναι ένα φυσικό φαινόμενο

...

Το πράσινο όπως όλοι γνωρίζουμε στο οποίο αναφέρεται ο Στέλλιος, είναι τα αδιαπέραστο τοίχος από φύκια, στην Ανατολική Νίδοβα.

Μέχρι εκεί καλά, δεν έχουμε και περισσότερες απαιτήσεις από τον γιδοβοσκό της δημοτικής αρχής, αντ' αυτού δήμαρχο Στέλλιο, τόσο ξέρει τόσα λέει ο άνθρωπος.

 Η πρασινάδα που έχει ως εικόνα από τα παιδικά του χρόνια, σήμερα είναι η πραγματικότητα στη λιμνοθάλασσα, άρα δεν είναι δα και κάποιο  αξεπέραστο πρόβλημα!!! 

Το ίδιο ισχύει και για τον γνωστό άγνωστο αντιδήμαρχο Αιτωλικού, ο οποίος δεν δίστασε να βάλει την υπογραφή του στις μπούρδες που έγραψε ο αντ' αυτού δήμαρχος. 

Η πρασινάδα που λέει ο Στέλλιος, δεν είναι μαρούλια αγαπητέ αντιδήμαρχε, ούτε πράσινες ελιές καλαμών, είναι το εγκληματικό αποτέλεσμα της μόλυνσης της λιμνοθάλασσας από εσάς και από όλους τους προηγούμενους σαν εσάς. 

Το φυσικό φαινόμενο που επικαλείται ο αντ' αυτού δήμαρχος Στέλλιος, είναι σαν να μας λέει ότι κάθονταν σε ένα κλαδί ενός δέντρου, από την εξωτερική πλευρά και το πριόνιζε από την μεριά του κορμού.

Εσύ ποιο λες να είναι το αποτέλεσμα, αγαπητέ αντιδήμαρχε, μιας και ξέρεις από κλάδεμα; 

Λογικό δεν είναι ότι θα κοπεί το κλαδί και θα σε συμπαρασύρει και εσένα μαζί του, μέχρι το έδαφος; Η πτώση, βεβαίως και είναι φυσικό φαινόμενο, η βλακεία της επιλογής θέσης και ενεργειών, πόσο φυσική εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης, μπορεί να χωράει; 

Όσο για την καραμπόλα των έργων, που θα βοηθήσουν να φύγει η πρασινάδα, αγαπητέ αντιδήμαρχε θα θέλαμε να ήσουν ποιο σαφής.

 Συγκεκριμένα, ποια είναι αυτά τα έργα;  γιατί από ότι ξέρουμε εμείς, ο χορός των εκατομμυρίων στο όνομα της λιμνοθάλασσας, δεν περιλαμβάνει ούτε δραχμή για το πρόβλημα της Νίδοβας, ούτε των Γεφυριών, παρότι προβλέπει έργα για το δρόμο της τουρλίδας π.χ .

Οι καμάρες θα συνεχίσουν να είναι βουλωμένες από λάσπη, το αντλιοστάσιο σε εκείνη τη περιοχή, θα συνεχίσει να ρίχνει τα λύματα της Αμάλθειας και ο καταυλισμός των Γύφτων θα συνεχίσει να υπάρχει χωρίς ίχνος αποχέτευσης και μάλιστα θα αυξάνεται, γιατί πλησιάζουν οι εκλογές και το μόνο εκλογικό σώμα που έμεινε του δημάρχου, είναι μόνο οι λεγόμενοι Ρομά. 

Και αυτό το τελευταίο είναι το απόλυτο φυσικό φαινόμενο, της απραξίας, της ανικανότητας και της ανάδειξης φελλών σαν τον συντάκτη του κειμένου, που σε έβαλε να υπογράψεις και να δημοσιεύσεις, αγαπητέ αντιδήμαρχε. 


Διαβάστε το κείμενο που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Μασαούτης όπου μαζί με τις ευχές του, υπάρχουν και οι ονειρώξεις αντ' αυτού δημάρχου για μεταφορά των λυμάτων στο Νιχώρι και για έργα ανακούφισης των οικονομικών του προβλημάτων. 


Μαζί με τις ευχές μου για Καλη Ανάσταση με υγεία και χαρα στις οικογένειες όλων και επειδή το περιβάλλον δεν θα πάψει ποτέ να είναι

ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας για τις ζωές μας θα ήθελα να αναφέρω σχετικά με τη λιμνοθάλασσα μας και ειδικά στο Αιτωλικό τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων μας τα έργα της λιμνοθάλασσας τα βάλαμε στην πρώτη γραμμή. Ήδη τον Σεπτέμβρη του 2019 ο αρμόδιος για τις μελέτες υπουργός

Υποδομών διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι θα τα υποστηρίξει όπως κι έγινε.

Σίγουρα όταν αυτά θα υλοποιηθούν θα προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση στη λιμνοθάλασσα μας

και προφανώς θα την απαλλάξουν από τα φαινόμενα του πρασίνου στην επιφάνεια της , αν και το φαινόμενο αυτό από τους ειδικούς χαρακτηρίζεται ως «φυσικό».

Η οριστική λύση όμως για το Αιτωλικο θα δοθεί με την μεταφορά των λυμάτων του Βιολογικού στο Βιολογικό Οινιαδων .

Και αυτή τη λύση η δημοτική μας αρχή την προχώρησε καθώς έχει ήδη έτοιμη την μελέτη αναβάθμισης του ΒΙΟΚΑ Νεοχωρίου καθώς και την μελέτη του έργου μεταφοράς των λυμάτων ύψους συνολικά 4 εκ. που πλέον βαίνουν προς χρηματοδότηση .

Παράλληλα και προς άμεση αντιμετώπιση του θέματος,

το έργο της μεταφοράς των λυμάτων σε παρακείμενο χώρο ως πιο κατάλληλο τελικό αποδεκτή έχει μελετηθεί και έχει ήδη κατατεθεί προς αδειοδότηση .

Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος βρίσκεται σε εγρήγορση και δεν θα πάψει να προσπαθεί για το καλύτερο και για την λιμνοθάλασσα μας.

Να έχουμε όλοι μια ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βρε κτηνος δεν σου εχουμε εξηγησει πολλες φορες πως η λιμνοθαλασσα δεν ειναι αρμοδιότητα του δήμου; ουτε τα γεφύρια; ουτε τα αντλιοστάσια;

σκατογυφτοι ειστε, σκατογυφτους εχετε, που θες και περισσοτερα και πιανεις στο στομα σου την τουρλιδα.

γιατι δεν παιρνεις ενα τσαπι να τα καθαρισεις τα γιοφυρια; ετσι κι αλλιως απο το σκατο απο την τουαλετα σου γεμιζουν αφου τσιγκουνευτηκες και αντι να πεταξεις τα σκατα σου στην αποχετευση που εχετε από το 70 τα πετας στις σχαρες και κατευθειαν στη θαλασσα, βρωμιαρη.

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Όταν σε βγάζουμε εκτός εαυτού, μας προσφέρεις την απόλυτη ικανοποίηση, ή μήπως έτσι είσαι εκ γενετής;