Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Τάκης Κοτσόργιος : Καταγγελία για παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Μεσολογγίου





Μεσολογγι 31 /05 /2021

Αγαπητοι συνδημοτες ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ τον αποτυχημενο και ανικανο Δημαρχο ο οποιος ξαναχτυπησε για άλλη μια φορα μαζι με τον περιγυρο του δειχνοντας τον βαθμο της πολιτικης τους ανικανοτητας .

Το προγραμμα Τριτσης εκλεισε σημερα το μεσημερι ……………………εχει πολιτικη υποχρεωση απεναντι στους δημοτες να μας πει δημοσια τι κατεθεσε μεχρι σημερα στο προγραμμα αυτό και φυσικα τι θα μπορουσε να καταθεσει .
Τα 22.000.000 <<δημαρχε τα πηρες από τον Τριτση ??????? >>


Παρ ότι υπαρχει σχετικη αποφαση του δημοτικου συμβουλιου για συμμετοχη του δημου στην ενεργειακη κοινοτητα της περιφερειας ο << δημαρχος>> κανει ότι μπορει προκειμενου να οδηγησει τον δημο ΕΚΤΟΣ ενεργειακης κοινοτητας της περιφερειας με ότι αυτό συνεπαγεται για τον δημο και τα νομικα του προσωπα .


Ποιο συγκεκριμενα :
Παρα την αποφαση τοτυ δημοτικου συμβουλιου και παρ ότι μεχρι μεχρι σημερα εχει πιεσθει ώστε να φερει στο δημοτικο συμβουλιο προς συζητηση και ψηφιση το καταστατικο της ενεργειακης κοινοτητας αλλα και να διασφαλισει τις αποφασεις των νομικων προσωπων , όχι μοινο δεν εχει κανει κατι προς αυτή την κατευθυνση αλλα δημιουργει οργανωμενα προβληματα ώστε να τεθει εκτος ενεργειακης κοινοτητας .
...


Στο προιγουμενο Δ/Σ ενώ επρεπε να εχει στειλει το καταστατικο στους δημοτικους συμβουλους ώστε να είναι ενημεροι σχετικα και να παρουν θεση δεν το εστειλε λεγοντας μαλιστα ότι δεν είναι δικα του ευθυνη ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ) εδώ πρεπει καποιος να του πει ότι δεν υπαρχουν ανικανοι υπαλληλοι αλλα ανικανοι πολιτικοι προισταμενοι.


Με το από 21 /05 /2021 εγγραφο της περιφερειας Δ.Ελλαδας που υπογραφει ο αντιπεριφεριαρχης ενεργειας περιβαλλοντος και φυσικων πορων κυριος Λαμπρος Δημητρογιαννης καλειται ο δημος Μεσολογγιου ΑΜΕΣΑ να προχωρησει στις παρακατω ενεργειες .

1) να εγγραψει στον προυπολογισμο το ποσο των 3.800 ευρω σαν συμμετοχη στο ταμειο της υπο συσταση ενεργιακης κοινοτητας

2) Να προχωρησει σε ψηφιση του σχεδιου καταστατικου από το Δημοτικοπ Συμβουλιο

3) να υπαρχουν αποφασεις εγκρισης του σχεδιου του καταστατικου από όλα τα νομικα προσωπα του δημου

4) Να προβλεφτουν τα σχετικα ποσα που αφορουν το κάθε νομικο προσωπο που αναλυτικα είναι : Πνευματικο κεντρο 300 ευρω , κοινωφελη 600 ,σχολικη πρωτοβαθμια επιτροπη 600 και σχολικη δευτεροβαθμια 600 ώστε συμπεριληφθει ο δημος και τα νομικα προσωπα στην ενεργειακη κοινοτιτα


Παρ ότι γνωριζει ότι μετα την Πεμπτη 03 /06 /2021 ο δημος και τα νομικα προσωπα ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ενεργειακης κοινοτητυας όχι μονο δεν εχει επΙταχυνει καποιες διαδικασιες ώστε να προλαβει αλλα απεναντιας καθυστερει συνειδητα και μεθοδευμενα προκαλωντας Δ/Σ μονο για εςνημερωση και οχι για ψηφιση ώστε η περιφερεια να προχωρησει σε αποπομπη του δημου προκειμενου να ικανοποιησει τις προσωπικες του επιθυμιες .


Στο πλαισιο αυτό ΔΕΝ εφερε για ψηφιση το καταστατικο όπως ηταν υποχρεωμενος από την ιδη υπαρχουσα αποφαση του δημοτικου συμβουλιου για την συμετοχη του δημου αλλα με τερτιπια καθυστερουσε μιλοντας γι ενημερωση χωρις αντικειμενο .


Οι του περιγυρου του αγνοουν ότι με αυτά που κανει υπο την καθοδηγηση τους εναντια στις αποφασεις του Δημοτικου Συμβουλιου διαπραττει το σοβαρο διοικητικο παραπτωμα της παραβασης καθηκοντος με το αρθ 58 του Καλλικρατη .
<<δημαρχε >> εχεις υποχρεωση να υλοποιεις τις αποφασεις του Δ/Σ ανεξαρτητα αν αυτές αρεσουν σε σενα η στους γυρο σου .


Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να καταστρεφεις καθημερινα τον δημο χανοντας χρηματοδοτικα εργαλεια και επενδυσεις με αναπτυξιακη κατευθυνση . Με αυτά που πολιτικα κανεις να ξερεις οτι θα καταγραφεις ως ο χειροτερος δημαρχος της περιοχης από την Τουρκοκρατια μεχρι σημερα . Ακομα και για τις καταστροφικες ανεμογεννητριες στον ΑΡΑΚΥΝΘΟ η θεση σου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΠΤΗ .


Στο Δ.Σ που θα γινει εισαι δεσμευμενος από το αιτημα των δημοτικων συμβουλων να συζητηθει το καταστατικο της ενεργειακης κοινοτητας και να ψηφιστει καθως επισης να μας ενημερωσεις σχετικα με τα νομικα προσωπα αν εχουν παρθει οι αποφασεις και αν εχουν προβλεφθει τα σχετικα ποσα ώστε να διασφαλισθει η συμμετοχη . Σε περιπτωση αποπομπης του δημου και των νομικων προσωπων θα εισαι

ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΑΙΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ……………………………………
ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΠΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Σχετικά με την καταγγελία του Δημ Συμβούλου Δ. Κοτσοργιου που όλα είναι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την μαρτυρία του και ο Δήμαρχος έχει διάπραξη παράβαση καθήκοντος . Απορία γιατί η καταγγελία δεν είναι συλλογικά υπογεγραμμένη από την αντιπολίτευση;. Μήπως άρχισε η μέθοδος του Καραπάνου συμφωνίες κάτω από το τραπέζι;
Χρήστος Ντίνος