Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Δικαστικό Κύκλωμα Έκδοσης Πλαστών Πιστοποιητικών Ποινικών Μητρώων – Τι σχέση έχουν Καραπάνος και Λύρος ;;;





Το Documento αποκαλύπτει πώς πλαστογραφούνται τα ποινικά μητρώα – Από 10.000 έως 30.000 ευρώ η τιμή

 

Το θέμα έγινε γνωστό από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento παγώνοντας το κατεστημένο και φέρνοντας σε αμηχανία την ηγεσία της δικαιοσύνης.

Το παράνομο δίκτυο έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών ποινικών μητρώων, είχε απλώσει τα δίχτυα του και στο Μεσολόγγι, εκδίδοντας πιστοποιητικά για τα γνωστά καλόπαιδα του ιερού Ραδιομεγάρου… Καραπάνο και  Λύρο ώστε να μπορέσουν να πάρουν μέρος στις δημοτικές εκλογές.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγο της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων που τους είχε επιβληθεί, από τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, οι κύριοι αυτοί δεν θα μπορούσαν να λάβουν ποτέ λευκό ποινικό μητρώο και ως εκ τούτου,  δεν θα είχαν το δικαίωμα να κατέβουν στις δημοτικές εκλογές.

Συνέβη όμως το αντίθετο… οι κύριοι αυτοί και κατέβηκαν στις εκλογές και διεκδίκησαν μάλιστα,  τις πρώτες θέσεις στην αναμέτρηση που ακολούθησε.

...

Όλα αυτά βέβαια, όπως θα διαβάσετε και στις αποκαλύψεις του Documento , προϋπόθεταν  την συνεργασία και την χρηματική αμοιβή από άνθρωπο εντός του δικαστικού μεγάρου Μεσολογγίου.

Ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο εξέδωσε τα πλαστά πιστοποιητικά, αλλά έδωσε και την τελική έγκριση νομιμοποίησης των ψηφοδελτίων τους.

Σήμερα το πρόσωπο αυτό είναι παρελθόν από το δικαστικό σώμα, περιμένοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου, μιας και οι δικαστικοί δεν δικάζονται, ούτε στον ίδιο βαθμό, ούτε με την ίδια διαδικασία, αλλά ούτε και με τις ίδιες ποινές όπως όλοι εμείς οι πολίτες.

Εάν αναρωτιέστε τι έγινε τελικά με την περιβόητη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης που δικάζεται στο Αγρίνιο… σήμερα είχαμε την απόφαση της δίκης αυτής, με κατηγορούμενους, πολλά γνωστά ονόματα της περιοχής, από Αιτωλικό, Μεσολόγγι, Νεοχώρι, επίσης… επιφανή πρόσωπα από τον πολιτικό, οικονομικό και δικαστικό χώρο της ευρύτερης περιοχής μας.

Όσοι από εσάς αναρωτιέστε αν ο Διαμαντόπουλος είναι έξω, από αυτή, σας ενημερώνουμε  ότι από τη συγκεκριμένη δίκη… ναι είναι απ’ έξω. Διώκετε όμως όπως έχουμε γράψει,  για απάτη, καλπονοθεία, υπεξαίρεση εγγράφων πλαστογραφία και χίλια δυο άλλα, σε βαθμό κακουργήματος,  γι’ αυτό και ο εφέτης ανακριτής επέβαλε την έκπτωσή του από το αξίωμα του δημάρχου, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.


Μ.Ε.Π

Διαβάζουμε στην εφημερίδα τα παρακάτω :

 Το Documento αποκαλύπτει πώς πλαστογραφούνται τα ποινικά μητρώα – Από 10.000 έως 30.000 ευρώ η τιμή

 

 Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, η «παραγγελία» για την έκδοση ενός πλαστού πιστοποιητικού ποινικού μητρώου κοστολογείται από 10.000 έως και 30.000 ευρώ. Το ποσό φαίνεται πως εξαρτάται κυρίως από τη σοβαρότητα του λόγου για τον οποίο χρειάζεται η έκδοση του πιστοποιητικού, το πόσο «βαρύ» είναι το όνομα του αιτούντος και ποια είναι η οικονομική του επιφάνεια.

 

Οι υπάλληλοι-ποντικοί

Φυσικοί αυτουργοί προφανώς είναι πρόσωπα τα οποία έχουν εξουσιοδότηση πρόσβασης στο σύστημα, είτε για να εκδώσουν πιστοποιητικά είτε για να καταχωρήσουν στοιχεία. Οι υπάλληλοι-ποντικοί μπαίνουν στο σύστημα και δημιουργούν «φάκελο» για ένα εικονικό πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτό έχει ίδιο όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, μητρώνυμο με αυτόν που τους έχει χρηματίσει για να εκδώσει πλαστό πιστοποιητικό. Εχει επίσης ίδιο έτος γέννησης αλλά δεν αναγράφεται αναλυτικά η ημερομηνία γέννησης. Δηλαδή δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία πλήρους ταυτοποίησης ούτε σε σχέση με την ημερομηνία γέννησης, αλλά παραπλάνηση. Αφού δημιουργηθεί αυτή η ψηφιακή persona, που δεν αντιστοιχεί σε πραγματικό πρόσωπο, στη συνέχεια ο χειριστής ζητάει από το σύστημα επισήμως να του απαντήσει αν έχει καταδίκες. Είναι προφανές ότι αφού το πρόσωπο δεν υπάρχει, δεν θα έχει και καταδίκες.

Στη συνέχεια εκτυπώνεται το πιστοποιητικό χωρίς καταδίκες που αντιστοιχεί στο εικονικό πρόσωπο και τα στοιχεία του προσομοιάζουν με αυτά του πραγματικού προσώπου, αφού έχει ίδιο πατρώνυμο, μητρώνυμο, έτος γέννησης. Από τη στιγμή που ούτε ζητούνται ούτε και εκτυπώνονται τα στοιχεία που οδηγούν σε πλήρη ταυτοποίηση (ΑΦΜ, αριθμός δελτίου ταυτότητας, ακριβής ημερομηνία γέννησης), στο δικαστήριο το πιστοποιητικό του εικονικού προσώπου, με καθαρό ποινικό μητρώο, κατατίθεται και λαμβάνεται ως κανονικό. Υπάρχει ακόμη μία λεπτομέρεια. Προκειμένου να υπάρξει αληθοφάνεια στα πιστοποιητικά, προστίθεται ένα ακόμη στοιχείο. Αναγράφεται ο τόπος καταγωγής, ο οποίος είναι ομόηχος με τον πραγματικό τόπο καταγωγής αλλά ανήκει σε άλλο νομό.

Για παράδειγμα, σε ποινικά μητρώα που έχει στη διάθεσή του το Documento, στο δικαστήριο πάει ποινικό μητρώο ενός κατηγορουμένου, γνωστού εφοπλιστή. Ο τόπος καταγωγής του είναι η Επισκοπή Ρεθύμνου, αλλά ως τόπος καταγωγής αναγράφεται η Επισκοπή Τρίπολης. Ετσι δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης ποινικού μητρώου μέσω της Εισαγγελίας Τρίπολης και όχι του Ρεθύμνου. Το πιστοποιητικό που εκδίδεται είναι πλαστό καθώς αντιστοιχεί στο εικονικό πρόσωπο με τα ίδια στοιχεία. 

Σε άλλη περίπτωση, γνωστού ιατροδικαστή, στο δικαστήριο φτάνει διά της δικαστικής οδού ποινικό μητρώο για πρόσωπο με τα ίδια στοιχεία, αλλά που έχει γεννηθεί όχι στο Περιστέρι Αττικής αλλά στο Περιστέρι Λακωνίας. Το πρόσωπο αυτό στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αλλά αφού έχει κατασκευαστεί στο σύστημα, αυτό του δίνει ποινικό μητρώο και μάλιστα λευκό, καθότι ως ανύπαρκτο πρόσωπο δεν έχει και καταδίκες.

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: